Utopia Balcanica

Ep. 54, partea a cincea: Mîţofor Columb şi profeţia maiaşă

À propos, oameni buni, nu mai puneţi botul la “profeţii” cu sfârşitul lumii, transformări, vibraţii, sfere şi alte aberaţii new-age. Şi în nici un caz nu vă uitaţi la căcatul ăla de film.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

22 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
danucblog
danucblog
14 years ago

Da, acum are sens treaba. Acum are sens.
Cam asa cred ca si cu piramidele egiptene. Erau facute perfect la milimetru pentru ca egiptenii bagau nasoale. Ia sa incerce modern man sa construiasca spart, cred ca ar face si el niste piramide complet inutile in mijlocul desertului.

n-am
n-am
14 years ago

deci, unele lucruri e eronate in toatele pe care se petrece aici.

Civilizatia maya era zdrente pe alcool. Ala a fost drogul lor principal si ca remediu cand intrau in coma alcoolica era sa mai bea putin.
Calendarul lor nu se termina, pentru ca de fapt, e un sistem ciclic – e ca si cum ai pune X, Y si Z intr`un cerc. Dupa ce este parcurs cercul o ia de la capat. Acum in loc de X, Y xi Z pune constelatii si vezi ce iese.
Constructiile (ale lor, cat si ale egiptenilor) reprezinta calea lor spre lumea de apoi. Merita respectati pentru cum au inteles lumea si ce minuni au construit. In vremea lui Iisus oamenii considerau un lucru curat doar pentru ca parea curat, nestiind de existenta bacteriilor si microbilor. Daca atat se putea percepe pe vremea aia nu poti sa ceri mai mult. Dar spre deosebire de multe civilizatii care au urmat, mayasii cu adevarat construiau ca o extensie a naturii.

n-am
n-am
14 years ago

P.S. Piramidele alea din mijlocul desertului candva exploatau Nilul si dadeau nastere unui paradis artificial, agricultura si putere economica. Totodata putina matematica te-ar face sa respecti mai mult triunghiul si de ce este considerat in arhitectura structura de rezistenta.
Piramidele alea au dat nastere lumii pe care o cunoastem astazi.
Nu erau chiar asa de inutile..

Cristina
Cristina
14 years ago

am citit scenariul pe the editing room si am vazut si trailerul filmului 2012 si e una din cele mai mare tampenii – e un fel de War of the Worlds mai tampit. si am citit si despre calendarul mayashilor acum mult timp si nu are nimic de-a face cu sfarsitul lumii. :-?

Cristina
Cristina
14 years ago

de fapt, zicea ceva ca la al 13-lea b’ak’tun ar trebui sa coboare nush ce zeitate (chiar nu mai tin minte – am citit acum mult timp) si ca asta ar fi venit ep 21.12.2012.

ah, si una din colegele mele din rep. moldova primise un e-mail destul de interesant cum ca o familie influienta din america ar crede in toate astea si ca ei ar fi pus la cale criza economica si ca undeva in norvegia sunt un fel de adaposturi sub pamant indestul de mari cat sa incapa 300.000 de oameni si ca dupa ce vor alege cuplurile care sa stea asigure perpetuarea speciei ca sa spun asa, ar planui sa faca cateva bum-bum-uri si sa ii neutralizeze pe restu’. dar nu prea cred in asta din moment ce eu nu l-am citit inca si nu prea mi se parusera plauzibile toate explicatiile ei.

si e si o melodie de la muse numita “exo-politcs” – are o explicatie a versurilor destul de interesanta, tot in legatura cu sfarsitul lumii sau preluarea controlului intregii populatii prin hipnoza acre are legatura si cu un anume mit cum ca odata la 3600 de ani sau ceva de genu’ o planeta ar trece pe langa noi cu un popor numit “zetas” si ca in timpul ala s-ar afce schimb de informatii sau…

in fine, nu sunt idestul de informata in legatura cu isteria asta in legatura cu sfarsitul lumii.

bineinteles ca va veni si sfrsitul lumii. dar nu pe o data anume, dintr-o data. probabil va dura cativa ani si doar cateva specii vor disparea – printre care probabil si omul, dar nu cred ca planeta se va distruge pur si simplu intr-o zi si tot ce va ramane va fi africa – precum ilustart in filmul 2012.

Cristina
Cristina
14 years ago

scuze, era “sa asigure” nu “sa stea asigure” :))

Vasile
Vasile
14 years ago

@Cristina prietena ta din Rep. Moldova ar trebui sa-si activeze filtrele de spam…

Mitul cu pricina e si el un balon de sapun. E vorba de “Nibiru” si mitologia sumeriana.

In scrierile antice, Nibiru e un termen foarte vag identificat de obicei cu punctul cel mai inalt al planului eclipticii cu ocazia solstitiului de vara (astrul al mai apropiat de punctul respectiv variaza, fiindca peisajul stelar s-a mai schimbat din vremea ziguratelor).

In imaginatia autorului Zecharia Sitchin, Nibiru e o planeta imensa (pe care, dintr-un motiv sau altul, am fost incapabili sa o reperam, dar care exista) care ajunge o data la 3600 de ani in apropierea celorlalte planete si care e locuita de o rasa hiperinteligenta (de reptilieni, vulturieni, pestilieni sau altceva), rezistenta la frigul de -200C din zona cu pricina, interesata de aurul nostru si de jocul de-a v-ati ascunselea.

Imperatrix
Imperatrix
14 years ago

Eu vreau, pe aceasta cale, sa lansez un apel cat se poate de serios catre civilizatia extraterestra care i-a ajutat pe tiganii aia din valea Indului acum cinci-sase mii de ani sa-si faca oras cu retea de strazi perpendiculare pavate si canalizare, poate ne pot ajuta ei cu o planificare urbana sau macar cu niste mixturi asfaltice… Orice donatie e binevenita.

Imperatrix
Imperatrix
14 years ago

Si sunt total de acord cu faptul ca triunghiul ne cam pune la respect. Daca n-ar fi existat Triunghiul, n-am mai fi stiut cum sa punem electrozii la EKG.

n-am
n-am
14 years ago

lucrurile sunt putin mai simple decat par la prima vedere.
Este clar ca economia actuala este bazata pe silicon (plastic), element care nu se gaseste in natura, ci l-a inventat omul prelucrand petrol.
Petrol: rezervele naturale de petrol au trecut de mult de apogeu (peak-oil), adica momentul in care practic s-a epuizat 1/2 din totalul de petrol al pamantului.
Tot la petrol a se mentiona faptul ca sunt anumite zone care detin petrol, insa costurile extragerii lui nu justifica deranjul de o face.
Tot petrolul a permis omului sa se inmulteasca in ritmul in care a facut-o. Fiti convinsi ca erau mult mai putini oameni pe Pamant pe vremea Mayasilor, din motive clare.
Acum imaginati-va lumea pe care o cunoasteti fara petrol. Tot ‘surplusul’ de populatie, care practic exista PENTRU CA exista petrol, o sa intre in mecanismul de supravietuire, adica legendara expresie “what goes up, must come down”.
Ce e de facut? Hai ca nu e greu.. Omul trebuie sa isi aduca aminte de unde a plecat: de la agricultura si ferme.
Drept urmare dati un search pe guagal: FEMA CAMPS . Nu are nicun sens sa o luam ca si conspiratie, e perfect logic – americanul nu are aur sau bani, el are credite pe care nu mai poate sa le mentina, drept urmare isi pierde casa. Statul american vine in ajutor vezi doamne, facem lagare (pentru ca despre lagare vorbim, oricum le-ai numi – Sarma ghimpata si celule) pe care le numeste FEMA (FEDERAL EMERGENCY MANAGEMENT AGENCI) CAMP si in care omul fara casa se poate adaposti, nu poate iesi, si practic este ‘farmat’ (to farm).
Asta si trebuie facut, doar ca nu prin mutarea maselor si sarma ghimpata, ci prin unitate si omenie.

n-am
n-am
14 years ago

Si apropos de al 13-lea b’ak’tun. Cate zodii sunt?

n-am
n-am
14 years ago

Si ca sa fim si in tema ‘end of the world – 2012’. Am vazut 2012, e cel mai mare cliseu si cel mai mare rateu de film din lume. Scump si degeaba. “do i look scared? / yes”.

rake
rake
14 years ago

pretene, economia actuala nu e bazata pe silicon. silicon plastic de zici tu nu e plastic, e silicon. tot polimer da nu se obtine din petrol. si ai putea crede ca tot ce tine de calculator si aparatura electronica se bazeaza pe siliciu (zis silicon in engleza, altfel decat silicone de discutaram mai devreme), dar adevaru e ca dintr-un integrat de vreo 2cm^2 cam 2 microni patrati sunt siliciu si restu capsula protectoare, iar resurse sunt.

cu alte cuvinte, nu e clar deloc…

rake
rake
14 years ago

cacat, am uitat s-o bag p-aia cu “economia mondiala nu se bazeaza pe tate si izolarea placilor de faianta”

Vasile
Vasile
14 years ago

Daca e cineva intr-atit de idiot incit sa creada in astrologie, sunt douaspe zodii intr-adevar.

De asemenea, dupa socotelile calendarului cu pricina noi tocmai ce *iesim* din cel de-al treispelea, urmind sa intram intr-al paispelea.

Cit despre “guvernul care a pus gind rau surplusului de populatie si lagarele FEMA”, astea sunt aberatii, chiar si numai pentru ca se aude in multime vocea “reptilianului” David Icke.

Oricum surplusul de populatie nu e in America, e in lumea a treia, unde cifrele scapasera de sub control inainte de era petrolului si unde situatia se va imbunatati odata cu impamintenirea unor notiuni elementare – contraceptie si avort.

E adevarat, in SUA au ramas multi oameni fara case dupa ce a pocnit balonul creditelor; ei sunt probabil si astazi pe drumuri fiindca FEMA se ocupa cu altceva.

SingurEu
SingurEu
14 years ago

Vezi ca am lansat filmul MÎŢA 3D!

Vasile
Vasile
14 years ago

@SingurEu delicios!

SingurEu
SingurEu
14 years ago

SĂRBAUTORI FERICITE LA NUAPTE!!!

Condeera
Condeera
14 years ago

Mîţtradamus de ce parte a discuţiei se situează? Pînă n-am opinia lui nu pot cuvinta.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net