Utopia Balcanica

Nemulţumitului i se ia Darwin

La mulţi ani moştenirii domnului Charles Darwin! Astăzi, doişpe februarie, se împlinesc 201 ani de la naşterea dumnealui (şi anul ăsta se fac 151 ani de la apariţia Originii speciilor, una din pietrele de temelie ale teoriei unificate a biologiei).

N-am să lansez încă o polemică pe această temă, m-am săturat să explic troglodiţilor cum funcţionează viaţa pe Terra. Ideea e că mecanismele intuite de către Darwin şi confirmate de Mendel, Dobjanski et comp. există, se desfăşoară de miliarde de ani şi sunt la fel de vizibile şi reale ca teoria gravitaţiei.


Verificabile şi falsificabile, ca orice teorie ştiinţifică sănătoasă. Între oamenii de ştiinţă din ariile relevante domneşte o concordie absolută în acest sens. Păi şi atunci e acceptabil să înlocuieşti în şcolile copiilor noştri şi ale copiilor copiilor noştri teoria gravitaţiei cu o “alternativă” bazată pe revelaţia unui călugăr de la schitul Pulişca, conform căreia lucrurile nu cad, ci Pământul vine spre ele?

E acceptabil când vrei să conduci un popor de retardaţi. Aţi ghicit, creaţioniştii de orice soi sunt retardaţi sau nu s-au documentat. Ba chiar se vor dovedi überdobitoci fiindcă vor lipi comentarii acestui articolaş confundând evoluţia speciilor cu teoria abiogenezei şi combătând-o pe cea din urmă, cum se întâmplă mereu. Cretinilor.

Cu luminoasa ocazie de mai sus, anunţ din timp că voi participa la intima manifestare a Asociaţiei Umaniste Române, unde voi avea ocazia să-i ascult, printre alţii, pe Cristi Lascu, (“ăla cu mormolocii anaerobi” şi şeful National Geographic-ului mioritic) şi pe Dumitru Murariu, directorul muzeului Antipa.

Evident, veţi afla şi voi dacă se vor fi discutat chestiuni interesante, ba chiar veţi primi în dar nişte înregistrări. Până atunci, să plângem puţin, căci lumea nu va ieşi din întuneric cât timp subiectul acestui hazliu cântecel e încă de actualitate.

shareuri

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net
Alte articole!
Moto: “Catedrala Mântuirii Neamului nu va fi nici mică, nici…
shareuri