Utopia Balcanica

Iarba verde de acasă nu e acasă

Zece ore de frecat, spălat, aspirat, cărat. Dat cu oţet. Destupat ţăvi. Trei saci de inutilităţi, un televizor stricat, mobilă mutată de colo-colo, ghemotoace de cabluri de descâlcit. Praf. Gângănii moarte!

Pizda lu’ mumă-sa, asta se întâmplă când ai un fel de cârciumă clandestină care mai e şi într-un beci. Ştiţi cum sunt beciurile, la limita salubrităţii şi când n-au beţivi în ele.

Ajungând înapoi pe interneţi, constat că multor rumâni verzi alăptatul în public nu li se pare OK. Să mă avânt să le zic că mie nu mi se pare cuşer să n-ai voie să umbli pe stradă în pula goală? Aşa ciudat sunt?

Şi mai constat via Zicu câte trâmbiţi răsună în ţară legat de cât de rele sunt “etnobotanicele” (aolio frăţică ce denumire falşă) şi cât de urât îţi mucezesc organele interne de la dânsele.

Campanii peste campanii, închideri abuzive de magazine, proscrieri de substanţe. America lu’ Reagan all over again, scoasă din dulapul cu scheleţi al istoriei.


Hai să vă zic care-i unica soluţie etică, simplă, rentabilă şi sănătoasă la problema în care această distracţie ne-a băgat tineretul. Nu voi face nici o clipă pe lupul moralist; dacă erau la modă când aveam eu şaişpe ani, probabil băgam legale până-mi ieşeau plămânii pe urechi.

Unica soluţie etică […] bla [..] la problema cu care ne confruntăm este să relaxăm regimul lu’ Marihuană Ilegală şi al celorlalte aşa-zise droguri de risc. Războiul împotriva lor e neetic, păgubos şi nesănătos.

De ce e neetic?

Să interzici omului să consume ceva cu propriul nas, propria gură, propriul cur e un afront la libertatea individuală. Libertatea individului se termină când se atinge de libertatea altui individ. Să consumi un produs singur acasă sau împreună cu alţi indivizi majori şi responsabili care sunt de acord cu ceea ce faci, păi asta nu deranjează pe nimeni, deci e un abuz teribil din partea statului să se lege de tine.

OK, chiar şi dacă admitem că omu’ e prost şi n-ar trebui lăsat să îşi facă singur rău, rămânem cu o listă lungă de substanţe mai puţin dăunătoare şi mai puţin insidioase ca tutunul sau alcoolul de zi cu zi.

De ce e păgubos şi nesănătos?

Istoria ne-a învăţat că unde e prohibiţie, comerţul nu dispare. Nici măcar nu scade cât să merite prohibiţia. Se mută în subsol, unde îl desfăşoară nişte mustăcioşi cu pistoale care n-au să plătească impozit în vecii vecilor. Al Capone a fost Al Capone pentru că SUA au fumat la un moment dat prea multă iarbă (găsiţi voi altă explicaţie!) şi au hotărât să interzică alcoolul. Lumea a băut în continuare, evident, da’ a băut ţuică de găinaţ făcută de gangsteri urâţi.

Gangsterii urâţi din Mexic, ţările cu –stan, Patagonia sau fostul URSS au făcut averi de catralioane, au turnuleţe şi armate personale pentru că guvernele ţin marfa lor în ilegalitate.

Link relevant, link relevant, Mexican Drug Lord Officially Thanks American Lawmakers for Keeping Drugs Illegal în pula calului.

Un exemplu mai recent? scumpirea nebună a ţigărilor mele, frăţică. Nu-s în afara legii, da’ sunt din ce în ce mai greu accesibile pe leafa mea de frilensăr ratat. Cu fiecare mie de lei pe timbru, mai mulţi concetăţeni care nu sunt eu se duc şi cumpără MT-uri greţoase de la burtoşi cu cazier în peste patru ţări şi domiciliul într-o maşină.

Reacţia statului? Băi băieţi, hai să nu mai taxăm tutunul ca porcii? Neh. Băi băieţi, hai să punem afişe explicându-le cetăţenilor că nu mai sunt bani la buget fiindcă ei cumpără, sfidând orice logică!, unde găsesc mai ieftin.

Ca şi americanii care ciocneau cu moonshine din rumeguş în vremurile lor de tristă amintire, ca şi Vasile care fumează ţigări din rumeguş în vremurile noastre de tristă amintire, tinerii noştri îşi distrug sănătatea şi viitorul pentru că n-au încotro.

Să ne pocăim cu toţii nu e o alternativă. Lumea consumă chestii de când se ştie şi o va face până la călăreţii apocalipsei. Unora le place beţia tâmpă, altora să audă mai clar fiecare instrument într-o orchestră, altora experienţele spirituale, altora nu.

Alternativele tânărului de azi sunt următoarele: una, să cumpere marihuană ilegală de la prietenul lui dubios, marihuană ilegală naturală care nu-l îmbolnăveşte dar îl poate băga la zdup şi nu aduce bani statului. A doua, să cumpere o ciudăţenie făcută pe vapor din chimicale despre care nu se ştie nimic. Nu-l bagă la mititica da’ îi face creierul, inima, sula şi scapula în toate culorile. (OK, există şi a treia variantă, să dea o fugă la Amsterdam, Praga, Paris, Barcelona.)

N-ar putea să cumpere marihuană legală de la mica antrepriză din cartier? Care să-i ofere un produs standardizat, controlat, fără aditivi, cu chitanţă, ambalat în atmosferă specială?

Pentru că suntem retrograzi şi habotnici, suntem printre ţările unde acest lucru se va întâmpla foarte, foarte târziu.

ecouri

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net
ecouri