Utopia Balcanica

Dezbate fieru’ cât e cald

Încă una mică despre treaba cu Istoria care se ocupă şi se dezbate. A trecut fix o zi de când am părăsit amfiteatrul Vasile (Pârvan, nu eu) încărcaţi cu spirit civic şi gata de noi peripeţii în lupta cu problemele educaţiei. Fac tot posibilul să vă ţin la curent şi pe viitor, zău.

Am făcut un pdf mai lizibil din documentul manifest care-a ieşit în urma celor 100 de ore de dezbateri. Sunteţi liberi să vă jucaţi cu el, să-l multiplicaţi, să-l modificaţi. Împărţiţi-l cui puteţi şi cui vreţi. Universităţile sunt spaţii pentru discuţie, folosiţi-le frate şi discutaţi în ele despre cum să le faceţi mai bune. Şi nu numai în ele. Şi nu numai pe ele.


Una peste alta, a fost un punct de pornire foarte mişto, o chestie nemaifăcută în societatea autohtonă de mileniu trei, cel puţin în afara politicului.

Da, au existat schisme, pricinuite mai degrabă de diferende personale şi de refuzul unora de a se dezbara pentru o clipă de ideologii. Şi da, există troli care pun etichete cu “comunist” şi “anarhist” şi “terorist” şi “mason” şi “plătit de Soros” mai ceva ca cum se pun alea cu “reducere ieei” pe cârnaţii expiraţi.

Căpcăunilor, dacă ţineţi morţiş, zoom pe mine. Uite, eu nu terorizez, în cel mai rău caz scandalizez. În vreo masonerie n-am fost iniţiat decât prin clasa a 9-a când inventasem “cultul lui Bulanus” cu Fritz. Nu m-ar deranja să mă plătească Soros sau oricine altcineva pentru că pana mea, pe cine deranjează să fie plătit ca să facă ce-i place?, dar acest lucru nu se întâmplă. Şi nu fac parte din nici o specie de stângist cunoscută ştiinţei.

Totuşi susţin demersul ăsta civic din toată inima, pentru că îmi place să cred că o problemă punctuală şi presantă nu se rezolvă cu utopii, de orice orientare ar fi ele. Am văzut la Istorie un dialog democratic şi civilizat în care nimeni n-a interzis nimănui nimic şi nimeni n-a impus nimănui nimic. Cui nu-i place ideea, cine preferă troleala ieftină şi fără stil, să fie sănătos domnilor.

ecouri

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Lasă-mi o adresă de mail ca să te înştiinţez când mai pun o drăcie pe blog. Merci!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net
ecouri