Utopia Balcanica

Trolaţi, voi oropsiţi ai sorţii

Dormea Vasile sau nuş’ ce făcea, prin urmare era şi de aşteptat ca în onlain să fi fost scandal. Bag şi io o părere mică?

Pe interneţ, ca şi în afara interneţului, mulţi oameni scriu prost şi urât. Oameni de pretutindeni, nu numai din republica Ploieşti, deşi acolo cre’ că-i polul sărăciei cu duhul.

Aşa cum se întâmplă să-mi bag picioarele şi să ascult Generic la maxim, nu pot să neg că-mi place uneori să-i citesc pe aceşti simplioţi, cu stângăciile lor adorabile, cu stilistica lor scoasă din referate punct ro, cu roiurile de comentatori de două ori mai candizi cari dau din coadă ca şoricarii la fiecare platitudine pe care-o emite blogăru’ pe blog.


E ca când mai scrie Pleşu un editorial la gazetă, dar la alt nivel. Un nivel din străfunduri. Pana mea, dacă oamenii cavernelor aveau interneţ, comunicau între ei folosind topica, vocabularul şi weltanschauungu’ lui Sandero.

Auzi aici:

Muzeul de Artă din Ploiești, deși nu are nici pe departe amplitudinea și dimensiunile celui din București (a cărui vizitare durează mai bine de trei ore) este un muzeu care place. Bine înteținut, foarte curat și îngrijit, el este casa mai multor picturi ale unor pictori precum Ștefan Luchian sau Nicolae Grigorescu, dar și al unor pictori cu care soarta (sau poate talentul) nu le-a oferit șansa de a deveni la fel de faimoși ca aceștia. […] Altfel (o idee bună) dar și pentru că astăzi are loc vernisajul expoziției Margaretei Sterian (1897-1992), un artist complet, care a surprins în picturile sale dorința de a evada din banal și cotidian.. Nici eu nu auzisem până acum de vernisaj post-mortem, dar niciodată nu poți spune că le știi pe toate.

Şi mai amuzant e când le atragi acestor oameni, într-un fel sau altul, atenţia că scriu prost, da’ prost frăţică sau că scriu prostii, da’ prostii mari frăţică şi că omenirea toată ar atinge nirvana mai repede dacă ei ar binevoi să îşi găsească meserii şi să lase condeiul cui ştie să-l mânuiască măcar corect, dacă nu chiar cu oleacă de umor şi substanţă. Atunci dumnealor se încing şi fierb, trolajul a avut succes iar veselia-i mare în rândul celor cari nu se simt cu proverbiala musca pe căciulă.

Restu’, fie din pricina căciulii cu muscă, fie ca să facă pe mamele răniţilor, oricum cu ţâţâiala la cur (nu cumva să le vină rândul în colimator): că hâr, că mâr, că hateri, că troli, că e uşor să critici. Frăţică, voi faceţi să fie aşa uşor să critici.

Pentru că mie-mi vine greu să mă iau de oameni (n-am coaie atât de mari şi uneori mi-s cam pacifist) s-au inventat #Colegii, această boală autoimună a blogosferei. Poate că nu-s tot timpul cei mai eleganţi dar pe altcineva nu văd să arate cu deştiu’ că împăratul e gol.

Asta-i în cinstea lor, mai ales a lu’ Furtişag de curent căci îi singurul cu care am avut ocazia să rad nişte beri.

Io zic că ceea ce faceţi voi este nobil băieţi.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

32 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Odeena
Odeena
11 years ago

Știi care-i culmea? Ăia care scriu prost vor fi întotdeauna primii care arată cu degetul către altcineva, oricine, numa’ ca să arate că scriu MAI BINE decât respectivul/a. Prostie stratificată, cum ar veni.

eo
eo
11 years ago

deci ba intr-adevar e multi puberi in blogosfera da din articolu asta reiese ca tu si cu aia cu care te drojdiezi estetzi minoritarii aia maximi de destepti, de culti si de umoristi. cam de kkt sa crezi asta bey troler maximo. mna, eo te iert penca am castigat un pariu gras pe seama caracterului tau fisurat. ti-amintesti desigur cat de abrupt am debutat eo pacilea prin subsolu utopiei. urmaream demult blogu asta si de aici poti deduce ca mi se parea bun dar nu ceva extra superior. un amic insa te considera regele blogarelii si ca sa-i arat ca nu-i chiar asa si ca ai un orgoliu supradimensionat I-am propus un mic exercitz, I-am zis hai sa-tz arat cum in maxim 10 postari il fac pe regele vasilea s se faca de tot kktu si dea cu arma nucleara(tasta dilit) in vizitatoru hater. ai fost uber predictibil si uber de kkt la faza cu cenzura fapt pt care am castigat 10 halbe mari si grase. da eo si asa te iubesc ma ase fudul cum esti.

eo
eo
11 years ago

si ba nu te mai lua de plesu numa fiinca scrie mai bine ca tine si decat amicii din grupu tau de drojdio-terapie.
la urma urmei esti coleg de suferinta cu el, amandoi suferitz de boala miticilor: fudulia.

petrov
petrov
11 years ago

sa nu exageram totusi capacitatile scriitoricesti ale acestor colegi. faptu ca musca din curul unora care nu conteaza valoric, ii situeaza si pe ei pe-un palier apropiat.

eo
eo
11 years ago

pardon onorabile, dati-mi voie stimabile sa constat ca pe un blog unde e slobod sa folosesti cuvantu pula in loc de semnele de punctuatie recursu la tasta dilit mi se pare un semn de mitocanie paroxistika. nu ai nici o scuza da totusi te-am iertat penca m-am ales cu 10 beri moca. sincer nu credeam ca voi castiga pariul but at the end of the day it was easier than takin a candy from a kid. de obicei ma iau la bataie id cu popii si eream obsnuit cu nivelul lor telectual corespunzator celor 2 neuroni si una bucata sinapsa si ma asteptam sa nu pui botu asa usor.

eo
eo
11 years ago

bag pulan el smartfon si tastatura lui uber virtuala. in loc de bataie id vream sa zic bataie ideologica.

eo
eo
11 years ago

scriitura lu plesu e cul, el ii prea infatuat ca voi toti miticii.

Andrei
Andrei
11 years ago

Nu ştiu de ce oamenii se cacă atât pe ei, pe internet. Acuma zău, ce îţi trebuie ca să recunoşti sincer când unu scrie amuzant şi îţi pune în perspectivă nişte lucruri, şi altul îţi descrie un căcat de parcă ar fi plătit la literă? Vasile, nu fii modest. eo, părerile îs ca bucile, orice cretin are măcar una, dar bunul simţ ne învaţă că nu trebuie neapărat să dai pantalonii jos ca să demonstrezi asta, te credem pe cuvânt. Asumaţi-vă cine sunteţi, bă pulă(ca semn de punctuaţie)

eo
eo
11 years ago

uaminii se kk mai tare aci pe cyberspeis fiinca nu tre sa se stearga la coor ca si atunci cand se kk in viata reala. got it?

eo
eo
11 years ago

eo ma supun ordinului tau si imi asum cine sint: eo sint eo si sint heitar de blogari care da cu tasta dilit in capu la vizitatori fie ei chiar impertinenti.

suntzutzu
suntzutzu
11 years ago

pai orisicum daca toata lumea ar vorbi pe strada cum scrie pe blog – si nu e vorba de stil – am vedea mult mai multi cu pungi de gheata la ochi, zilnic. doar la postulatul cu miticii si pacatul originar tot am nevoie de explicatii suplimentare, ca nu ma duce mintea atat.

ipo
ipo
11 years ago

Intamplator, in focurile scandalului si nervilor, am dat fix peste blogul din care matale ai citat aici, chiar fix peste un post despre Muzeul Ceasului. Pot sa spun ca a fost relativ aproape epic, dar nu-mi permit sa dau un link, de teama sa nu-mi cada unghiile de la degete. Daca regele e gol, pajii astia care vin din spate si viseaza la sceptru sunt si mai si, ceva in stilul manechinelor din cabinetele de biologie din licee.
PS: nu pot sa nu remarc ce blogroll eterogen aveti.

Vasile
Vasile
11 years ago

Blogrolu’ e mare şi variat, într-adevăr, dar am făcut tot posibilul să bag într-însul oameni care mi se pare că scriu omeneşte. Dacă cineva nu corespunde, să fiu anunţat.

Clotilda
Clotilda
11 years ago

Eo, eu chiar m-as bucura sincer sa stiu ca ideile cacacioase care ti-au adus delete-ul nu erau decat niste incropiri special facute pentru a-l enerva pe Vasile. Ca imi amintesc ca desfiintai utilitatea criticii de arta, chestii d-astea grele. :))

eo
eo
11 years ago

madam clotilda eo mi-am indeplinit misiunea si am incasat premiul. sa ridice sus doo dejte cei care aproba pozitiv gestu de kkt al trolului alfa. tineti cont ca am folosit doar cuvinte care figureaza in dex si nu m-am legat de viata lui personala cum o facut el. te astepti la metode medievale de a transa o disputa de la un miner sau un popa nicidecum de la un ilustru telectual umorist precum don vasilea.

Clotilda
Clotilda
11 years ago

Daca pariul e real inseamna ca nu v-ati mai oprit din trolat de atunci sau cum, domnule eo? Ca mi s-a parut ca va prezentati in continuare la fel ca la momentul debutului literar pe acest blog. In fine. Pe tarlaua lui trolul alfa cam poate face orice pofteste, as zice io. Oricum, suntem oameni, nu instante neutre hiperlucide etc.

eo
eo
11 years ago

trolajul meu e foarte fin penca vorba lu nevasta mea eo is foarte multi intr-unu singur. cum ziceam mai sus n-o trebuit sa ma intrebuintez prea tare sa fac rol de compozitie. am adaugat doar ceva vitriol peste convingerile mele fundamentale si le-am infiltrat in asa fel pe sub botul trolului suprem incat sa scot la iveala ceausescul care zace in fiecare din noi. totusi nu ma asteptam sa reusesc asta in mai putin de 10 lovituri, doar vorbim acilea despre telectualu don vasilea cel open minded nu despre un popa oarecare.

eo
eo
11 years ago

corect erea trololo. oricum eo zic sal iertam penca sio cerut scuze or asta rar se intampla unui dictator fie el debutant.

ps: vasile bago paia cu “nu mai hraniti trolu”. ala o fo punctu in care am fost convins ca am pierdut. noroc ca ordinul nu a fost executat iar in final regele a ramas in offside ca sa nu zic vorba aia.

Clotilda
Clotilda
11 years ago

Ejti cam patologic tu asa, eo. :)

ipo
ipo
11 years ago

Remarca legata de blogroll nu se referea neaparat la cum scriu oamenii de acolo, doar la faptul ca unii si-au cam dat cateva sacose de mui unul altuia, si ma mira cum stau acolo, ordonati.

eo
eo
11 years ago

pi am facut deja studiul iar pariul cu pricina o pornit de la stdiu asta. zice amicu hai pariu ca la vasile nu se face cenzura. am inclinat sa-i dau dreptate totusi am zis ca merita incercat.
toti recurg la arma nucleara cand ii lovesti la operatie. sintem prea latini, nu avem puterea de a fi obiectivi. da totusi tu esti deasupra lor fiinca ti-ai cerut scuze.

eo
eo
11 years ago

am uitat sa zic ca in studiu am bagat si forumuri printre care unul din uk. aia m-o dat pe spate prin atitudinea lor extrem de corecta. le-am jignit natia de kkt, regina etc si nu am prmit macar un ban darmite dilituri. e drept nu am folosit atac la persoana doar m-am kkt din rasputeri in optiunile lor, in natia lor. useless. m-am ales doar cu ignore. nush cum dreak pot sa fie aia asa de calculati.

eo
eo
11 years ago

totu a ineput acum ceva ani cu pruteanu.ro. de acolo ne-am ales cu citatie de la politia timisoar unde erea provideru unde-si tinea marele, cavaler al gramatcii blogu. e o poveste lung, acu nu pot sa zic prea multe ca-s departe de lumea civilizata si tastatura asta de android e crima si pedeapsa. to be continued.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net