Utopia Balcanica

Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem girafa refăcută

Nu am văzut în viaţa mea girafa de la Antipa, sau poate am văzut-o astă-toamnă când am fost la Antipa şi nu am băgat-o în seamă pentru că o girafă în piaţa Victoriei e pură normalitate.

Dar mă doare, zău dacă nu mă doare când nişte huligani huliganizează o machetă din polistiren, ipsos sau ce dracu’ era, un obiect total inocent care a făcut cu siguranţă deliciul unui copil la un moment dat, doar ca să fie huligani. Girafa nu s-a manifestat niciodată. Girafa nu are religie, nu are ideologie, nu are nimic la viaţa ei. Cine pula calului ar putea avea ceva împotriva unei girafe? Petre Roman?

Băieţii de la Rezistenţă strâng bani ca să înlocuiască/restaureze girafa. Oferă chiar atenţii şi măsline cui sponsorizează gestul.

Vă invit să-i ajutaţi, e mai mult decât un caz umanitar. E un caz animalitar. Eu unul voi dona o sumă cel puţin moderată, dacă băieţii nu reuşesc să strângă mia de euro până la leafa mea, care e departe.

De asemenea, voi ţine legătura cu prietenii mei nobili şi săritori ca să aflu cine-a fost darnic. Ăl’ de donează peste 120 lei nu câştigă doar o menţiune specială pe saitul lor şi o poză semnată, ci şi un desen cu o girafă, făcut de mine cu marcărul pe coală A4, semnat, datat şi dedicat în două versuri elegante.

Gândiţi-vă la copii, hingheri fără suflet care’steţi dacă nu sprijiniţi girafa.

Mă rog, dacă vă dau banii afară din casă şi nu sprijiniţi girafa.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

11 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
suntzutzu
suntzutzu
11 years ago

da o sa faca alta mai trainica si mai frumoasa?

ggl
ggl
11 years ago

Din păcate la noi trebuie să faci totul anti-vandalism, din oţel sau fontă pentru că sunt o grămadă de cretini frustraţi care n-au pe ce se descărca.

MrEdgar
MrEdgar
11 years ago

si din NU-izolant termic!

Ondine
Ondine
11 years ago

Eu chiar nu pot intelege ce satisfactie se poate obtine din vandalizarea unei girafute simpatice care sta expusa in fata unui muzeu de istorie naturala!! Care a fost ideea?!

Homo Sapiens Urbanus
Homo Sapiens Urbanus
11 years ago

“…din oţel sau fontă” ba sa fereasca humusul din care m-o turnat Sfantu’ Mester la-nceput de tura !

N-ai auzit de metalofagi ? Pupezele ce salasluiesc pe sticla le zic “hoti de fier vechi” dar colocvial mai sunt numiti si tigani, colorati, ciori (desi nu sunt din randul corvidaelor) si altele. Aceste fiinte sunt mari consumatoare de metal si exista riscul ca biata girafa sa dispara definitiv si irevocabil (poate sa se reincarneze intr-un minunat samovar sau o frumoasa colectie de linguri si ceaune dar e greu de dovedit in final).

Poate o girafa moale si flexibila, “anti-stres” sa fie mai buna ? La cum a fost ea mutilata (pesemne de un tanar mascul aflat in primul sau sezon de imperechere, frustrat ca nu a putut atrage gratiile vreunei femele), cred ca asa ar rezista, s-ar bucura de un mare succes in randul populatiei indigene de primate si nu in ultimul rand ar reduce nivelul de stres in zona.

ggl
ggl
11 years ago

Ar fi prea grea ca s-o transporte, ar trebui spartă întai in bucăti sau demontată. Nu ar fi imposibil de furat ci doar destul de improbabil.

Oricum, costul unei girafe din fier e prohibitiv de mare, deci nu-i tocmai cea mai strălucită idee. Doar ziceam şi eu aşa gândindu-mă la burlanele din fontă care mai scapă de “karatişti”.

krossfire
krossfire
11 years ago

Stii care-i culmea? Animaloiul ala parea chiar rezistent. Prin urmare, cine l-a facut praf, chiar si-a “dat silinta”.

Vasile
Vasile
11 years ago

Poate ar trebui s-o facă din cîcat, aşa ar fi vandalii mai reticenţi să o atingă?

Vlad
Vlad
11 years ago

@Vasile Pai si atunci nu mai punem mana de la mana sa strangem bani de material, ci strangem direct materialu’. Hai, la munca!

ggl
ggl
11 years ago

@Vasile Ăia ce au distrus-o oricum mănâncă căcat, deci n-aş paria pe asta.

Radu
Radu
11 years ago

Huliganul avea simt estetic exagerat. Eu am vazut girafa aia cand “traia”.
Odioasa.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net