Utopia Balcanica

Ultima zi din vechea viaţă a lui Tudor Chirilă

chirilaNu mai eşti tu ăla, Chirilă!, gândea Chirilă uitându-se în oglindă. Nu mai eşti un flăcău bun de dus în armată. Ai 39 de ani, practic eşti un moş decrepit. Puştoaicelor nu le plac moşii decrepiţi. Trebuie să te reinventezi, îşi spunea Chirilă în timp ce se bărbierea neglijent, doar cât să nu aibă barbă.

Chirilă cobora privirea către boxerii care-i fluturau lălâi pe pulpe, ca pe o gagică când poartă boxerii lui frate-său. Nu mai eşti vechiul Chirilă. Eşti mai degrabă Chiriţă.

Ah, Chiriţă!… şi Chirilă lăsa gândurile să îi zboare. Ce mişto au fost Cireşarii. Noul meu nume de scenă ar putea fi Costel. După Constantin Chiriţă.

Mai ales volumul 5, când au mers la mare şi au găsit mormântul lui Ovidiu, gândea Chirilă clătind razoarul. Moartea poeziei, dezvelită din greşeală de nişte eroi care-s în acelaşi timp şi imberbi, şi la final de carieră! E o coincidenţă prea mare – TREBUIE să mă cheme Costel de acum încolo.

Costel şi mai cum?, îşi freca Costel ex-Chirilă bărbia proaspăt nerasă, încheind ceremonia matinală cu o pişare binemeritată.

Of, şi asta îmi aduce aminte de Vama Veche, gândea Costel ex-Chirilă. Când n-aveam nici o grijă pe lumea asta şi făceam pişu în mare şi povestea mergea mai departe ca vântul din Vama Veche în ureche… Dada, exact aşa era, şi stăteam până la glezne în singurul pisoar din lume în care s-au scufundat corăbii.

Pişu. Costel Pişu?

Sper să nu fie luat deja, gândea Costel ex-Chirilă, alergând cu boxerii în vine spre Macbookul aproape descărcat. Google… P I %#, cîcat!, unde e tastatura românească. P I Ş U.

În banda desenată “Mîţa cu î din i”, care apare o dată la o mie de ani, “Pişu” este un rapper fictiv, partenerul lui “Şuşu” în cadrul formaţiei fictive de rap “Şuşu şi Pişu”. Vezi şi “Pişu şi Şuşu”.

Nuuuu! Pişu e deja luat, şefu, se văita Costel ex-Chirilă la telefon impresarului său, Quincy Jones.

Biju? What is Biju? Who is this? Where did you get my number? I’m calling the police! It’s six in the morning, for fuck’s sake, îi răspundea acesta cu ingeniozitate.

Da! Asta e! Costel Biju. Sună… cristalin. Sună preţios.

Tudor Chirilă e mort. Trăiască Costel Biju!

…Gândea Costel Biju ex-Chirilă, aruncându-şi, haină cu haină, toată vechea garderobă pe toboganul ghenei. Pentru a doua zi avea deja programat primul concert al noii sale vieţi.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

10 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Virgil
Virgil
10 years ago

Superb! Oricum, peste vara posturile de radio si tv au difuzat melodia lui Chirila (cea originala) atata de mult, incat daca as fi avut de ales intre a o asculta inca o data si a asculta o manea infecta in prima auditie, as fi ales maneaua, macar aveam de ce sa rad. Maneaua postata e … perfecta :P Semnat, un mos decrepit (am 39 de ani)

garcea
garcea
10 years ago

ce golaneala sinistra. am dat play de curiozitate, porma am dat mute ca suna tilifonu´mai arunc o privire ajung pe la minutu´patru´..lol un pitic oligofren cu geaca cu gluga printre macaci. vasileeeee iti doresc sa´si ia vecinii de sus un ogar afghan antrenat sa se pise direct in scrumelnita ta de pe balcon!

DIAVOLUL
DIAVOLUL
10 years ago

[mesaj păducheat de Vasile pentru rasism şi chestii]

garcea
garcea
10 years ago

ei hai totusi sa nu deraiem in extremisme..io de exemplu le doresc un asteroid pe care l´as boteza f original luceafaru´.
deci ” coboara´n gios luceafar blind si trimite´i pe nesfarsitele pasuni ale dinozaurilor dupa seminte”

garcea
garcea
10 years ago

Sile paducheaza egzpre, ca sa´mi blureze mie inteligenta naiva.

garcea
garcea
10 years ago

comeata sa fie cu noi, da´ mai mult cu ei, mai ales cind baga cite´o manea de dor si jale de zici ca´i striveste melancholia.

ggl
ggl
10 years ago

Vine comeataa/ne ia viaaața/mor țiganii/nu mai am ce face cu banii

garcea
garcea
10 years ago

cum ma? in cazu´expus de tine i´as lipi pe frunte la comeata..da´pe toti ma!!!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net