Utopia Balcanica

Aţi auzit deja că facem un jurnal de ştiri inventate

Dar poate aţi uitat între timp şi trebuie să vă reamintesc. Cine-i singur acasă în fiecare sâmbătă şi duminică de la opt seara se poate uita la Ştirile Times New Roman pe Prima.

Cu o mină serioasă va prezenta ştirile, şi va semăna frapant cu Mitoşeru, Dan Badea, un băiat care-i actor şi comic şi în acelaşi timp soţul Lorei (care a făcut cu trupa ei un cover după Daminescu deci e automat super tare).

Nu ştiu despre colegii mei scenarişti, dar eu n-am mai făcut niciodată nimic pentru TV, aşa că promit că o să-mi dau silinţa. Mai mult, spre bucuria a undeva în jur de 3 persoane, o să apar şi eu la ştiri uneori. Ca purtător de cuvânt al bisericii, cum altfel.

stiri_inventate

ecouri

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

 • Nu am apucat să-l văd de la început, dar aș avea niște păreri (ca orice român care se respectă). Nu prea sunt genul care se uită la televizor, așa că e bine să fie luate cu 2-3 kile de sare:

  – prezentatorul principal nu are carismă, pare că încearcă prea mult. O să le pun pe seama emoțiilor. Ar fi bun tipul ăsta https://www.youtube.com/watch?v=aigLCBP7iww. Oana cazino și cel cu ochelari mi s-au părut ok

  – știrile par prea scurte și un pic grăbite; merge pe internet – greu de translatat într-o emisiune tv. Cred că ar trebui să vă concentrați pe mai puține știri, dar cu mai mult conținut? Și cu invitați în platou să comenteze situația (gen Robert Acrișor – părerolog profesionist). Peruci, accente, chestii, frecții, similar Cronica Cârcotașilor.

  – o altă problemă este că vă va fi greu să găsiți materiale video care să meargă cu știrea – dacă nu le produceți voi înșivă e practic imposibil.

  Acum nu știu ce fonduri sau staff aveți alocat, dar am impresia că Prima au zis să încerce chestia asta, dar nu cu toată inima, așa că nu știu cât loc aveți ca să faceți niște schimbări mai mari sau mai mici. Oricum, ce încercați să faceți e greu. Transpunerea TNR de pe internet pe tv o să fie o muncă destul de grea, mult trial and error până găsiți ce merge și ce nu. Nu pot să vă urez decât multă baftă și succes.

  PS: am văzut că apăreai în credite la actori, dar te-am ratat. Sper la un upload pe undeva :).

 • Io n-am teve şi nici n-o să-mi iau prea curând, deci dacă nu sunteţi pe net, nu existaţi.

  Prima se reinventează cumva? Gata cu piţipoanca Andreea Raicu? Au negociat ceva contract şi cu băieţii ăia de la Cluj de fac glume interetnice, acuma Times New Roman.

 • @Nu mă cheamă… Mulţam de trialanderror-sfaturi! Toate vor fi avute în vedere atunci cînd vom apuca să ne tragem răsuflarea! Apăream în credite la actori pentru că genericul de final a fost futut de un copy-paste sălbatic şi scenariştii au trecut şi la actori. Graba!

  @ggl O să fim şi pe net, serios! Cît despre băieţii ăia de la Cluj, am auzit că le-a fost refuzată difuzarea pentru că pregătiseră ceva “prea dur”, dar nu ştiu dacă chiar aşa e sau dacă-i un şmen publicitar.

 • n-au reuşit nici mondenii să-i scoată din comă pe săracii ăia de la prima. da măcar vă iese de-o mona? vă plătesc parcarea sau vă aduc ei cu limuzina de la cireada de pe mort?
  oricum, slab programu’. nu merită să vă pierdeţi vremea cu glume de aprozar. formatele chipurile comice de la teveu sunt pentru oameni care n-au habar ce e aia comic.

 • @cocalarcola publicul de tv. ştiu. acolo-i provocarea.

  @garcea Habar n-am. Totu-i hotărît aşa, de pe o zi pe alta. Momentan ştiu sigur că o să dăm noi pe sait bucăţi din emisiuni, şi în principiu aşa n-o să ratezi nimic esenţial.

  Cre’ că pe streamul de la adevărul le găseşti integral.

Abonează-te

Lasă-mi o adresă de mail ca să te înştiinţez când mai pun o drăcie pe blog. Merci!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net
ecouri