Utopia Balcanica

Cămătari, ceasornicari şi lucruri bine făcute

Glumeam şi noi mai devreme în redacţie: care-i diferenţa între Iohannis şi Ponta?

Dacă iese preşedinte, Iohannis o să-l pună la un moment dat procuror general pe Nuţu Cămătaru din greşeală. Ponta o să-l pună procuror general pe Nuţu Cămătaru pentru că vrea.

Nimeni nu şi-l doreşte pe Nuţu Cămătaru procuror general, nici măcar accidental, dar o greşeală poţi s-o mai scalzi, ba chiar poţi s-o repari făcând mai târziu greşeala opusă. Reaua intenţie, în schimb, dublată de oareşce dibăcie…

Un ceas care arată ora de două ori pe zi, din greşeală, e un ceas defect. Un ceas care arată ora de-a-n boulea pentru că aşa vrea el e probabil posedat de draci şi ar trebui închis cu şapte lacăte şi îngropat într-o albie de râu. Între un ceas defect şi unul posedat de draci, orice om căruia simţul aventurii i-a trecut în adolescenţă îl va alege pe cel dintâi.

Nu-i aşa că ar trebui să fim puţin îngrijoraţi, văzând că un ceas defect e cel mai bine făcut ceas de la care am putea avea pretenţia să ne arate ora în următorii ani?

Sau poate-i un şmenar ceasornicarul, şi n-a băgat baterii în el ca să ne convingă că-i defect şi să-l luăm pe celălalt. Că celălalt, ehei, n-o fi arătând el ora, o fi fumegând el a pucioasă, dar auzi ce frumos vorbeşte în limbi!

* * *

putinhuilo

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

5 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Vlad
Vlad
9 years ago

Stim sigur cine ar castiga daca ocuparea postului de presedinte ar fi stabilita printr-un rap battle

Vasile
Vasile
9 years ago

Între timp, cică MC Klaus şi-a mai revenit, iar eu am de recuperat o bună parte din dezbatere, că am fost pe drumuri.

Asta nu face însă să-mi piară gustul de blat pe care l-am tot simţit săptămînile astea. Oare USL trăieşte?

Iulian Rinder
Iulian Rinder
9 years ago

Unu: voi vota răul cel mare. M-am plictisit.
Doi: am înţeles, la Braşov, unde habitez cu onor, că partidul lui madam Udrea negociază intrarea la guvernare dacă va câştiga Ponta. Fără umor, ci real. Ştiu din interior. Aşa că…
Trei: deşi de multe ori nu sunt de acord cu cele susţinute de dumneavoastră, deşi chiar am opinii diametral opuse, vă citesc pentru că aveţi umor de calitate. Iar umorul reprezintă o formă de cunoaştere. Nu o zic eu ci absentul de la vot, Socrate.

Vasile
Vasile
9 years ago

@Iulian apreciez foarte mult chestia asta, fiindcă audiatur et altera pars şi toate celelalte lozinci latineşti :)

Şi da, am auzit şi eu că madam Nuţi negociază intens.

VreauUltimulLoc
VreauUltimulLoc
9 years ago

Vai poza aia cred ca e cea mai reusita gluma pe tema subiectului. E ca o nestemata, cum o intorci cum mai arunca o raze de lumina.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net