Utopia Balcanica

Două comori pe care Star Wars le-a lăsat omenirii

111starwars

N-am fost niciodată mare fan Star Wars. Sau al vreunei alte epopei cosmice. Poate fiindcă am citit prea multă wikipedia şi mi se par mai plauzibili balaurii din Game of Thrones decât că omenirea ar putea vreodată călări între stele ca pe autostradă. Serios, ştiţi cât de mari sunt distanţele alea? Niciodată-niciodată. Pe bune. Dacă reuşeşte cineva peste 3000 de ani să poarte războaie de-a curmezişul galaxiei, ar putea să călătorească şi în timp până încoace, ca să-mi zică mie cuţu. Atunci eu nu voi mai publica afirmaţia asta. Au trecut cinci minute. N-a venit nimeni. Q.e.d.

Exagerez; nu de-aia nu-s fan Star Wars. Pur şi simplu nu-mi place aşa cum altora nu le place, să zicem, sparanghelul. E o legumă ineptă, plină de personaje ridicole, care n-a ştiut să se oprească după trei episoade dar se ia (şi e luată) foarte în serios şi nu-i înţelegi succesul. Sparanghelului.

OK, m-au distrat Star Warsurile vechi, dar poate fiindcă le-am văzut la cinema în anii ’90, când eram un ţânc cu muci. Poate mi-ar plăcea şi azi, dar nu cât să-mi cumpăr un afiş. Pe alea noi n-am reuşit să le văd vreodată până la capăt, şi nici nu voi încerca să mă uit la ultimul pentru că am 174 lucruri mai bune de făcut seara.

But wait!

Oricât aş fi de neprieten al seriei, recomand oricui să se iniţieze câtuşi de puţin în Star Wars ca să se bucure de cele 2 capodopere pe care acest univers fictiv le-a născut, totuşi, întru îmbogăţirea culturii mondiale.

Una – Star Wars Holiday Special, în care Chewbacca şi Han Solo trebuie să salveze crăciunul (mă rog, “Life Day”) de Darth Vader şi să se întoarcă pe planeta Wookie să petreacă cu familia tâmpită de blănoşi a lui Chewbacca.

 

Şi a doua – Spaceballs. Mel Brooks. Glume cu penisuri. Use the Schwartz!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

11 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Eliza
Eliza
8 years ago

Omg ai dat link la filmele integrale. Esti un zeu!

Vasile
Vasile
8 years ago
Reply to  Eliza

Nu-mi mulţumi mie, mulţumeşte-le corsarilor de pe youtube!

moro
moro
8 years ago

de asemenea, exista aceasta muzica space-country cu space-viol si care promoveaza LGBT… cred.

https://www.youtube.com/watch?v=eByLbWzDA1E

Vasile
Vasile
8 years ago
Reply to  moro

“Needs about three verses on merchandising to be about Star Wars.” :)

boemul
boemul
8 years ago

Spaceballs e parodia mea preferată :)

goagalpunch
goagalpunch
8 years ago

Ce avem noi aici? O tulburare in campul fortei? Vasile nu se poate bucura de SW si ar vrea sa nu se poata bucura nici altii? E ca si cum esti racit, nu poti iesi la fotbal, te uiti pe geam cum bat mingea ceilalti copii si iti doresti brusc sa vina ploaia. Sa se sparga mingea. Holiday special e o infamie. Creatura spurcata a iadului este, nedemna de SW. Sa aduci asta drept argument inseamna ca ai trecut la dark side. Darth Vasile.

eo
eo
8 years ago

Farth Vasile esti un expirat, am fo la sw7 impreuna cu 3 din copchiii mei si o fo wunderbar. E ceva fain in simplitatea filmului ca nush cum trezeste copchilu din mine. Asta pe langa efectele alea. Cand eram mic am fo de 16 ori si mai mult la sw. Iar acu sa-i fi vazut pe juniorii mei. Bine ti-o zis goagalpunchu, tz-i ciuda ca o perit copchilu din tine. Hipocritule!

eo
eo
8 years ago

pe de alta parte si parodiile alea is mishto. orisicumsiorisicat sw va ramane o legenda, la fel si matricea indiferent de snobismele marilor critici.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net