Utopia Balcanica

Niki “Scorpion” Păun şi alte 9 vorbe spuse aşa, la nervi, de tot felul de somităţi

“Fac câţiva ani de viaţă, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuţite în gât la procurori şi mă piş pe ei.”

Între timp, deputatul Nicolae Păun şi-a dat seama că a făcut un faux-pas şi îi roagă pe procurori să-l ierte. Aşa-i tot omul, la supărare mai spune şi prostii. Chiar şi un lord care aduce zilnic cinste nobilului supranume de Niki Scorpion.

paun_columbeni
(foto: Pro TV, Nicu Păun despre divorţul Columbenilor)

Doar timpul şi un duel cu săbii ne vor lămuri dacă procurorii l-au iertat pe Niki. Dar e o ocazie excelentă să ne aducem aminte şi alte discuţii pitoreşti care-au fost imortalizate, de-a lungul anilor, în dosare şi dosărele. (Putem deduce că-i bine să vorbeşti frumos când te sună cineva cu care faci un gheşeft.)

“Du-te, mă, de aici, că iau bani mulţi. Ce dracu’!” [Să nu trimită ăia Poliţia, naşule!] “Şi ce dacă trimit? Îmi beleşte pula Poliţia sau ce?”

(Gigi Becali către Mirel Rădoi în 2008)

* * *

“Prietenu’ tău Măgureanu îţi poate confirma că mi-a dat ok-ul să împuşc rakeţii de pe teritoriul României. Şi că am împuşcat sute, nu zeci. […] Şi când spun împuşcat mă refer la propriu, aici discut clar, nu mă tem că ai ceva pe tine, mă doare-n pulă. […] Ca tine am îngropat pe dealurile de acolo, din Moldova.”

(Sorin Ovidiu Vîntu la o şuetă cu Sebi Ghiţă în 2011)

* * *

“Bă Vali […], aveţi dăcât 38% prezenţă în Alexandria. Organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, bă! Îi legaţi, îi luaţi în braţe.”

(Liviu Dragnea îmbărbătându-l la referendumul din 2012 pe un parlamentar de Teleorman)

* * *

“Măi, omul lui Dumnezeu, [ancheta] asta dacă iese, crede-mă ce-ţi spun, în primul rând că vă fute listarea. Vă fute listarea asta, ce vreţi să faceţi voi cu fondurile, ţi-o spun clar! V-o fute total, deci, pe asta v-o fute total!”

(Directorul Antenelor, Sorin Alexandrescu, sfătuindu-l prieteneşte pe administratorul RCS-RDS în 2013)

* * *

“Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV, să-i acopăr şi tu nu profiţi de… aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România?” […] “Să nu iau 5 laptopuri pe moca? Dă-i dracului, ce-o să spună?” […] “Vă belesc! Să moară mama că vă belesc!”

(Şefa CNA, Laura Georgescu, mahalagind în ograda instituţiei în 2014)

* * *

“Aia e o ciufută şi o nebună şi pune şi nişte întrebări idioate. N-are rost să te complici cu proasta aia. […] Dobitoaca aia nu mă-ntreabă nimic, că dacă mă-ntreabă, io o trosnesc imediat.”

(Laura Chiţoiu, director în ASF, organizând un interviu super-cinstit pentru şefia Carpatica Asig SA în 2014)

* * *

[Ce ai făcut cu Meme? Mai poţi să faci ceva cu Meme?] “Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci dă-l în pula mea!”

(Stan Mustaţă, judecător, făcând dreptate în cazul lui Meme Stoica în 2014)

* * *

“Mădălin a vorbit cu Mircea… şi Mircea mi-a spus: ‘Bă, ăsta a zis: dom’le, şi eu am tăcut din gură!’ ‘Păi şi ce pula mea, ai avut tu vreo treabă cu mine?’, ‘Dom’le, îmi dai şi mie 10.000 pe lună!'”

(Sorin Oprescu, primarul Capitalei, împărţind cu generozitate nişte cadouri în 2015)

* * *

“Eu pot să chem în seara asta, chem şapte-opt inşi din justiţie şi vorbesc, pac, pac!”

(Marian Vanghelie fiind el însuşi în 2015)

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

6 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
kongo
kongo
8 years ago

1. din lista lipsesc cu desavirsire citate din stenogramele cu basisti.
2. sint inregistrarile care stau la baza stenogramelor legale?
3. faptul ca stenograme ajung in presa foarte des inca inainte de inceperea proceselor, arata nu numai comanda politica, arata mai ales grave ilegalitati, pentru care nu tin minte sa fi raspuns cineva vreodata.

vasile, la articolul cu legea dragnea mi-ai vorbit asa frumos despre principii. astea de mai sus sint principii. exista principii care nu place si principii care nu ne place… :-)

Vasile
Vasile
8 years ago
Reply to  kongo

1. Fireşte că lipsesc, kongo, eu sunt un băsist. Glumesc. (Adică da, în adîncul firii mele chiar sunt un băsist tendenţios şi n-am pretins niciodată că n-aş fi, dar în cazul de faţă pur şi simplu stenogramele cu băsişti pe care le-am răsfoit nu conţineau replici amuzante.)

2. Restul nu mă priveşte, nu le-am înregistrat eu, nu le-am stenografiat eu, nu le-am scos eu din dosare, eu pot doar să prezum că-s OK (şi nu mi se pare că răsuflă foarte multe, avînd în vedere că sunt mii de dosare în lucru numa’ la DNA)

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

nu poti sa prezumi ca sint ok. am si eu cunoscuti ziaristi in romania, unii chiar oarecum celebri, chiar si moderatori tv foarte cunoscuti in romania am printre cunostinte, si ei imi tot povestesc de vreo 15 ani cum ajung stenogramele alea in presa. mai e si chestia cu curtea contitutionala care a declarat ilegale interceptarile serviciilor secrete. daca stiu eu tot rahatu asta de aici din heidelberg, tu traitor in bucuresti, lucrator in media, sti cu atit mai mult ca nu sint ok. folosirea lor daca nu e ilegala, cel putin incalca multe principii, care am inteles ca-ti sint dragi.
la stenogramele basistilor n-ai gasit nimic amuzant? la niciuna, niciuna? nici la fratele lu basescu? pe mine in special alea m-au amuzat, mai ales ca erau legale, nici culese de servicii, filmate de interlopii cu care interactiona. nu avem chiar aceleasi gusturi la umor, mie alea mi s-au parut delicioase.
nu sint antibasist, dar nu sint nici pro-nimeni dintre politicienii planetei, viata e prea scurta pentru asa ceva.

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

avocado del diavolo :-)
miine dimineata inting pe toast un avocado. del diavolo.

Breev
Breev
8 years ago

declaratia lui SOV e tare. cam pe declaratia aia a fost condamnat. desigur cu atat cu cat sufera mai mult cel ce declara, dovedeste ca gura bate f(((. ce a declarat sorin oprescu e slabut. poate mai mult :))

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net