Billy Joe în cartier cu ciulini şi coioţi

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar pe lângă fumatul în spaţiu închis, whisky, barzii ruşi şi manele, una dintre marile mele plăceri vinovate e să ascult country în boxe în timp ce vecinii dau la bormaşină. Atunci îmi închipui că Balta Albă e o ţarină din aia nesfârşită de la graniţa cu Mexicul, unde urlă coioţii şi se dau de-a dura ciulinii, şi că îmi leg steagul sudist de gât şi revolverul la brâu şi mă sui pe un cal semisălbatic şi galopez, cu pletele în vânt, până la scara de alături (sau de unde vine zgomotul ăla infernal) şi le dărâm uşa şi le arăt ce înseamnă să dai la bormaşină în blocu’ care nu trebuie.

Pe urmă îmi aduc aminte că toate cele de mai sus sunt imposibile fiindcă mie mi-e frică de cai.

Probabil că lui Billy Joe Shaver, unul dintre poeţii genului outlaw country, nu-i e frică de cai. Nu ştiu multe despre viaţa lui, dar ştiu că îi lipsesc trei degete, a făcut odată un infarct pe scenă şi acum vreo cinci ani a împuşcat un om în faţă, în uşa unui local care se cheamă Papa Joe’s Saloon.

Autor:

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au nici una.

Comentarii făţoase

6 comentarii pe stil vechi

  1. kongo

    du-te odata in statele din sud, deschide gura si vorbeste cu accent altfel decit al lor, si asa de repede iti trece dragostea de sud de de alea n-ai mai vazut :-)

  2. RaTje

    Ba chiar m-au invitat, m-am dus si am invatat si cativa pasi de line dance. Ba chiar au insistat sa merg cu ei la rodeo ca a fost acu’ in martie. Ok, or fi unii mai ingusti la minte.. dar de prietenosi, sunt prietenosi

Dă-ţi cu părerea

ecouri