Utopia Balcanica

Pui pe net o poză din război şi zeci de neanderthali încearcă să te agaţe

În timp ce toată lumea face apoplexie în fața noilor evoluţii de pe scena politică internațională, eu mă scald în ignoranță și trag concluzii după un experiment social media involuntar.

Contextul a fost cam așa: eu, Miruna, tânără farmacistă, întâlnesc un pacient vârstnic care, la finalul actului nobil de eliberat medicamente, ține să-mi arate „ceva istoric”. Hlizeli prostești printre noi, cum era firesc. Domnul scoate însă două poze vechi.

Mă roagă să-l fac cunoscut în internet, căci el nu știe să internet și vrea să vadă lumea cum trăiau copiii în război. Impresionată, promit că mă ocup. Și m-am ținut de cuvânt.

foto_din_razboi
(Mai e una, dar pe aia n-am arătat-o încă nimănui.)

Eu sunt un om simplu, necunoscut în interneți. Fără followeri, fără faimă. Am mai scris și eu chestii prin colțuri virtuale mai populate (blogul ăsta e un exemplu), dar astea nu aduc decât reacții locale de moment, nicidecum admirație eternă și pălării scoase pe stradă.

Ce m-a șocat a fost valul de emoții și inepții stârnite de poza asta. M-am trezit cu peste treij’ de mii de like-uri, probabil mai multe decât aveam în tot restul feisbucului, plus o creștere exponențială de cereri de prietenie și de mesaje de la tot felul de oameni cu care n-am nici măcar un prieten comun. Foarte puține mesaje au avut vreo relevanță sau măcar vreo coerență. Că de fapt aici vreau să ajung. Am văzut pe pielea mea cum e să stârnești un tsunami de imbecili.

Am făcut o selecție. Pentru că-mi place să râd de oameni. Și unii dintre ei merită.

viral01

Domnul profesor nu mi-a zis nici ce predă, nici ce înălțime și greutate are, nici câți copii are. O grămadă de chestii pe care le-am putea discuta în loc de efectele medicamentelor.

viral02

Nu-mi dau seama dacă din asta se deduce că eu aș fi inteligentă și cultă. Nu-s.

viral03

Am trecut la alt nivel. Nici măcar nu pot să.

viral04

Adevărul e că da, în disperare de cauză mă apuc uneori să îngroș rândurile de pretendenți în lista de prieteni. Nu se știe niciodată de unde răsare un bărbat. Lăsăm ușile descuiate și ferestrele larg deschise pentru orice eventualitate.

viral05

M-ar invita, dar nu m-a invitat până la urmă. Ce nu știe el e că eu chiar acum beau un vin și râd de o grămadă de idioți.

viral06

Aici deja s-a lăsat cu poezie. S-a pișat pe Nichita Stănescu. Dacă tot îi place cum scriu ceea ce simt, voi dezvălui că simt un ușor dezgust în liniștea lecturării unor astfel de mesaje și mai simt și că râd cu lacrimi la unele dintre ele, ceea ce depășește pe scara bucuriei nivelul unui răsărit, că de-alea pot să văd zilnic.

viral07

Mamă, ce chestie, am și o coadă de urmăritori. Ca alimentarele din anii ´80. Treaba cu cartea e recurentă, apare-n multe mesaje, e cea mai înălțătoare urare pe care o primesc. Așa se exprimă la români admirația pentru cineva: spunându-i că ar trebui să scrie o carte. Probabil asta a fost calea prin care și Mihaela Rădulescu a scris cărți.

viral09

Dacă ți-ar fi păsat, dacă ai mai fi dat 2 Bani PE CE SE preda la limba română, nici n-ar fi trebuit să te gândești dacă ești sau nu ultimul prost. Acum și eu mă-ntreb, și înclin spre a te contrazice.

viral08

Băiatul ăsta a rezumat foarte bine absolut orice. Nu mi-a scris nimic altceva. Doar că da, așa este. Îl scot din context (nu că ar fi avut cine ştie ce context) și-l folosesc pe post de concluzie.

Pui o poză de dragul unui bătrânel, răsar din negură tot felul de idioți, unul mai cuceritor ca altul.

Am fost la un pas de dick pics.

ecouri

Miruna

Miruna lucrează în domeniul medicamentelor şi al frazelor lungi şi întortocheate. Îi puteţi citi şi blogul personal uite aici.

 • intr-adevar plin internelu de cretini. eo is doar unul dintre aia mai light, da’ nici cu ala din kongo nu te plictisesti. cretinii e sarea si piperu internetzului. fara noi ar fi totu alb negru si fara sonor. ‘tzelegi miruno? sau ej prea telectuala si cu nasu pe sus? tz-am vazut odat lista de cartzi dupe blog. prea multe chestii grele. se usca veatza-n tine de-atata kultur. trebe un echilibru in toate. parerea mea.

 • bey, ce m-a derutat asta cu spiritu sagace. mi-era clar ca-i adjectiv, da daca vine unu itr-o buna zi si-mi zice numa atit “spiritul dvs sagace”, eu ce ma fac? in cazul asta putea fi si verb. bine ca exista dex online.

 • miruna mama, din toate postarile tale, aici sau pe blogu tau, din toate notitele de pe blog, din toate pozitiile, din culcare si sculare ne spui ca esti farmacista. minunat, super, treci peste asta, nu-i decit o meserie. aproape toti oamenii pe care-i cunosc au una.

  • păi dacă numa asta fac, n-am alte puncte de reper. nu mă dezmint de halatul alb, că așa m-a învățat big pharma.

  • purtam pica pentru big farma? :-)))
   bey, halat alb poarta si frizerii.
   acuma pe bune, e treaba ta ce meserie ai, ai terminat o facultate ca alte citeva sute de milioane traitori contemporani, si alte citeva zeci de miliarde dealungul timpului. daca asta te incinta asa tare incit o zici tot timpul din toate pozitiile, atunci te rog s-o faci in continuare, eu ziceam numa ca e obositoare autoconfirmarea asta pe care o arunci tot timpul la picioarele noastre. dar daca asta marele tau punct de reper, cum tocmai ziceai, go ahead. scuza-ma ca am intervenit.

 • miruno vez ca veni asta din kongo. asta e fuarte hiclean, ocservi ce indirect te-o abordat? tzi se pregateste o agatzare extrem de elegantish und erotisch. eo zic sa-i rezisti un pic iar p’orma da-te si mneata pa brazda alfel o sa ramai o nefericita pan’ la pensie. baiatu e bun si cu situatzie, cinci salare din care unu e bugetare.

  • sunt pregătită. da’ numai dacă discutăm despre efectele medicamentelor, ceea ce văz că îi displace.

  • hahaha, efectele medicamentelor. ce te face sa crezi ca sint asa piedut in spatiu sa discut despre efectele medicamentelor pe bune cu o stagiara de la o marmacie obscura din bucuresti? marmacii sint pe orice straduta si cu marmacisti buni si experimentati din regiunea mea umplu un stadion.
   iar in ce priveste alte chestii pe care le sugereaza plin de prostie eo si pe care tot din prostie se pare ca marjezi, of doamne, daca m-ar interesa trebuie sa ies numa pe strada draguta, pute balta de atita peste intr-un oarasel cu 50000 de studenti. dar nu e cazul, te asigur. dar daca asta e o alta chestie care te incinta asa tare ca faptul ca esti farmacista (hahaha) si te face sa te simti bine, well, cine sint eu sa am pun in calea fericirii.

 • mna, l-ai cam iritat cu diploma si halatu alb pa pincipele wikiped jerman mare cetitor der spiegel, probabil fii’ca el nu are de astea. dar sa stii ca nu-i totu pierdut, ‘cearca sa-i aratzi ce mult itzi place tzie jerman kunst und kultur si ai sa vez cum incepe sa-tz traduca din wiki jerman si der spiegel. de’aci incolo totu o sa mearga uns.

  • :-)
   ba, citeoda, citeodata rar de tot ai umor, putin da ai.
   asa-i nu am halat alb. de fapt pe aici marmacistii si medicii n-au halate albe pe ei la lucru. rar, unii la clinica univ au, da si aia rar.
   da ai dreptate, nu am legatura efectiv cu practica medicinei ca atare. citeodata au nevoie ceva de la mine si ce le pot eu da salveaza mai multe vieti decit o poate face un medic singular. ce sa fie, ce sa fie?
   adaug-o la aia cu cinci venituri. sint baiat giorno, iti dau material pentru manifestarea in continuare a paranoiei tale.

 • ce ma spariu eo e ca vine acushica jupan vasilache cherchelit de la crisma si o sa ne pocneasca cu cenzura dupe prostu sau obicei. totush de data adta cre ca sintem on topic cu elucubratziile.

 • miruno ai ocservat cum dansu se arata dezinteresant de halatu si diplomele tele fiin’ca are el cate vrea pa strada lui din cartieru goethe. da’ tu ej fata dejteapta si ai retzinut ca dansu e hiclean. nu pui botu da?

 • am văzut că l-am iritat, da’ nici nu era greu, că am mai observat și cu alte ocazii că se irită ușor. recomand sudocrem. dacă e chiar grav, băgăm și niște hidrocortizon.
  nu cred că vasile se amestecă-n mojare acu, pare liniște, încă nu s-a lăsat cu morți și răniți. deși discursul stimabilului poate fi rezumat drept “taci fă că ești proastă”. nu știu, nu mă bag, am zis ce-am avut de zis.

  • nu ziceam ca esti proasta, de unde dracu sa stiu eu cit de desteapta esti. eu ziceam sa nu mai fi asa plina de tine pentru orice pirtz tragi. multe sint numa pirtzuri pe care le trage mai oricine care nu-i chiar idiot patentat. ai sindromu ala comic al fetitelor care se cred o minune. intii realizeaza ceva cu adevarat minunat, nu o facultate sau niste pareri pe care le reailzeaza orice mediocru din jurul tau, admira-te mai putin in oglinda si apoi ar putea sa fie justificat sa te crezi o minune. asa…

 • a, să nu uit. mereu m-am înmuiat în fața bărbaților care mi se adresează-n scris cu “bey”. beau, că-s moldoveancă, hai dară.

 • asa e vasile, doar tu ce mai tzii steagu normalitatzii in erectze continua. miruno, nu ma lasa fara tratament, baga si mie o retzeta da sa fie compensate ca n-am numa un salar.

  • da’ nu știu de ce boale suferi și nu vreau să-mi dau cu presupusul. plus că nu io scriu rețeta, pentru asta s-au inventat doftorii. alt soi de halat alb.

 • Diacriticele şi vocabularul cu mai mult de 20 de cuvinte pot staîrni erecții şi fantezii nebănuite. Sper cu tărie că ăsta a fost motivul lor şi nu poza cu minori.

Abonează-te

Lasă-mi o adresă de mail ca să te înştiinţez când mai pun o drăcie pe blog. Merci!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net
ecouri