Utopia Balcanica

Am tras cu un pistol cu bile pentru oameni mari şi mi-a plăcut

Pistoalele de airsoft sunt o chestie haioasă. Sigur, nu-s genul de burtos care ţine aşa ceva în maşină ca să sperie alţi burtoşi în trafic şi s-o ia, până la urmă, pe coajă. Nu jefuiesc benzinării. Nefiind nici sportiv, nici sociabil, nu mă pasionează nici să mă împuşc cu alţi oameni prin pădure. Pentru asta am calculator.

Dar trasul la ţintă m-a distrat dintotdeauna, ca şi ideea de a deţine ceva care seamănă cu o armă de foc, fără angaralele legale ale deţinerii unei arme de foc adevărate. (Plus că alea-s mai periculoase.)

Fireşte că m-am bucurat când nişte băieţi binevoitori mi-au trimis şi mie un pistol cu bile pentru oameni mari, să-l ţin în noptieră, lângă crema de mâini.

“Unboxing”?

Cutia precizează că pistolul meu e produs de Umarex, cei care deţin licenţa să producă clonele ne-ucigătoare ale pistoalelor Heckler & Koch.

Cei mai bătrâni ar putea recunoaşte USP-ul din Counterstrike, dar nu ştiu ce pistoale se mai folosesc acolo acum, că eu mă jucam CS beta pe un Pentium 3.

Înăuntru: pistolul, un pacheţel cu bile de 6 mm, câteva capsule de CO2, o sculă pentru deşurubat şi un manual sumar, tradus în câteva din limbile pământului.

Pe urmă l-am pipăit.

E un pistol solid şi greu, la fel de greu ca unul cu gloanţe adevărate sau cel puţin pe-acolo. (L-a ţinut cineva care nu-s eu şi care se pricepe.) Din toate punctele de vedere, şi-a dat silinţa să se simtă în mână exact ca omologul lui letal. Construcţia e şi ea destul de fidelă originalului – mânerul din polimer texturat, ţeava exterioară de metal, siguranţa discretă, logoul Heckler & Koch la locul potrivit. Să păcănim ceva cu el!

Am scos încărcătorul apăsând ţumburuşul de sub trăgaci, am băgat bilele în încărcător, am desfăcut încărcătorul cu imbusul din cutie, i-am pus capsula de CO2. Totul a durat câteva secunde. Hai să nu tragem cu pistolul în casă, am decis în ultima clipă.

Aşa că am scos la imprimantă nişte ţinte convenabil alese şi am purces pe un domeniu privat cu multă verdeaţă.

Pe urmă am tras cu el.

Doamne, ce relaxant e să găureşti chestii! Te simţi ca vecinul cu bormaşina, dar în loc să găureşti prelung, găureşti în rafale. Mi-am imaginat că mă aflu în faţa a diferiţi duşmani şi am apăsat trăgaciul cu blândeţe părintească.

Mecanismul e semiautomat, reculul e insesizabil, sunetul e satisfăcător, n-aş trage în cineva pentru că sunt convins că ar urma julituri, zgaibe şi ochi scoşi. Dacă stau să mă gândesc, şi instrucţiunile armei încercau să-mi sugereze chestia asta.

După câteva încărcătoare a câte 16 bile s-a făcut întuneric, aşa că am deşurubat capsula de CO2, lăsând-o să fâsâie până s-a golit. Ea, săraca, ar mai fi tras ceva, că mai avea o grămadă de gaz, dar scrie pe internet să nu pui pistolul la păstrare cu gaz în el ca să nu se strice. OK.

Ţintele au fost ţintite corespunzător.

Reconstituirea execuţiei din decembrie ’89 a decurs conform planului.

Herpes simplex a fost şi el oprit înainte să se reproducă.

“Am adus şi puiul ăsta de focă adorabil, în ideea că tragem PE LÂNG-”

Una peste alta, un bun prilej pentru exersarea dexterităţii şi pentru poze vintage, oferit de Airsoft.ro, primul magazin airsoft din ţară – încă din 2003 – şi singurul importator autorizat Tokio Marui şi Laylax, ceea ce mi-au explicat ei că-i un lucru demn de menţionat. Modelul pe care îl deţin eu e ăsta, dar la rubrica Pistoale airsoft găsiţi şi alte replici după arme celebre.

Îmi pare rău, prietene.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

7 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Dan
Dan
6 years ago

Permite-mi sa reiau aici mesajul trimis pe facebook.Te citesc ,te admir si…destul cu laudele.Profit de faptul ca locuiesc intr-o tara mare,calma si frumoasa unde pot sa impusc oricite tinte de hirtie vreau alaturi de multi alti oameni calmi,mari si frumosi care au acelasi hobby.Iti lansez invitatia oficial,vino in Canada si vom merge la tras cu pusca la poligon pina obosim si ne tiuie urechile.Vezi te rog link-ul meu youtube.
https://www.youtube.com/user/dantheshooter

Te salut,
Dan

eo
eo
6 years ago

n-am inteles di ce ceausescu si nu dracnea?
cat costa jucareaua? de unde ai luat-o?

kongo
kongo
6 years ago

oricit imi fortez imaginatia nu reusesc sa descopar nici o situatie in viata mea in care sa am nevoie de arma. nici macar ca sa sperii sau sa descutajez pe cineva.
din impozitul meu platesc armata casa kilareasca pentru mine. tot din impozitul meu platesc politia care trebuie sa se ocupe legal de infractori.
deci pentru ce trebuie o arma?
(consider si airsoftul periculos, pentru ca iti poate face pofta de mai mult cu timpul, sau e un surogat la ceea ce nici nu ar trebui sa-ti doresti sa ai)

donjoe
donjoe
6 years ago

Reculul poate deveni sesizabil dacă alegi o replică full-metal şi cu mişcare de blow-back a slide-ului la fiecare foc. Nu e recul ca la “reale”, dar e ceva acolo un pic, şi aduce mai multă satisfacţie, fiind cel mai realist design de pistol airsoft. (Pe de altă parte, îţi va cere nişte atenţie să-ţi ţii curat şi uns, să nu frece metal pe metal, dar şi asta poate deveni parte a satisfacţiei, fiind tot un element de realism.) Apoi, opţiunea pe CO2 e cam scumpă, tre’ să tot cumperi şi arunci patroane din metal încărcate la presiuni mai înalte decât e strict necesar pentru nimerit hârtii în curtea casei. Mai ieftin şi mai safe (presiuni ceva mai mici) e cu modele pe “green gas”, cu care re-umpli încărcătorul dintr-o canistră cu supapă, ca la brichetă.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net