Utopia Balcanica

Unde m-ai adus?

Din 2007, într-o formă sau alta, Utopia Balcanica e singurul blog autohton de umor, caricatură, opinie şi lifestyle sud-est-libertarian.

Propuneri?

Îl găseşti pe Vasile la vasile (a rond) utopiabalcanica punct net.

Sau pe Facebook / LinkedIn / Twitter / Instagram.
 

 

Dar cine e celebrul Vasile de pe interneţ?

Apropiaţii îl pot striga Sergiu. De profesie jurnalist şi crescător de barbă. Capitalist fără scrupule. Liberal de modă veche, spun unii. Libertarian colţos, spun alţii. Ateist de ziua a 7-a. Nu îţi respectă convingerile, dar te roagă să nu-l iei nici tu în serios.

De-a lungul vremii Vasile a scris, a corectat, a tradus (ro/de/en), a încropit saituri, bloguri, DTP, caricatură şi alte nemernicii. Multe dintre cele de mai sus, în versuri.

fabrica_tnr

Cu ani în urmă, Vasile a dat lumii Mîţa cu î din i, singura bandă desenată românească făcută în Paint, cu mausul. Mulţi spun că Mîţa e un omagiu adus vechiului webcomic cu Elftor. Poate e.

În prezent, Vasile are un birou la Times New Roman, unde lucrează ca iobag sculer calfă călugăr franciscan Secretar general de redacţie feldmareşal mânz LBR argat încărcător-descărcător de pufuleţi om bun la toate, dar mai ales redactor şi fotoşopist şi scenarist. Uneori, Vasile desenează sau scrie şi în Vice.

O cronologie cu curiozităţi?

În 2013 m-aţi putut vedea de câteva ori (ce oroare!) în public. La CulturaNET, pe Cultural (radioul, nu televiziunea). La Săptămâna sub lupă pe Digi 24. În ţara minunilor (?!) pe TVR 2. La Fabrica şi Deschide lumea pe Realitatea TV. La Adevărul Live. Şi la Gândul live, la Mîndruţă.

Am dat un interviu şi pentru IQAds. Esquire au dezvăluit că-s mic de înălţime. Cu un an în urmă, The Industry mi-a greşit numele, dar eram băiatul ăla nou.

Am mâzgălit şi vreo două Hungaromânisme care-au fost expuse la Félsziget / Peninsula, la Centrul Cultural al Republicii Ungare şi în alte locuri.

În 2014
colectivul TNR, cu mine în el, a primit Premiul IAA pentru excelenţă în entertainment non-TV. Convinşi că asta ne validează în toate domeniile activităţii umane, am purces să facem entertainment TV, dând drumul Ştirilor Times New Roman pe Prima. Uneori apar şi acolo. Nu sunt deloc telegenic, dar am fost popă, cosmonaut, ultimul dac în viaţă şi Conchita Wurst.

Mi-am dezvăluit secretele pe Vice.

Am făcut, strict pentru râşi, o pagină de facebook fanariotă. 3 zile mai târziu au dat-o la gazetă şi la TV. 3 luni mai târziu, în IQAds.

Am învârtit rotisorul cu Dobrovolschi & gaşca la Gold FM.

În 2015 m-am hotărât să le propun o idee simpluţă şi nişte desene haioase băieţilor de la ConceptApps. A ieşit Busuioc Automat 3000, singurul busuioc de sfinţit pentru Android. După o lună îl descărcaseră peste 50.000 de oameni peste 100.000 de oameni, inclusiv Răzvan şi Dani, Ştirile Pro TV şi o grămadă de prieteni de pe interneţ. Ale căror recenzii au fost f. f. cuvioase.

Prietenii de la Vice m-au vizitat în redacţie.

Am rotisat din nou cu matinalii de la Gold FM. Puteţi chiar să ne ascultaţi.

Am început alături de Elena un minunat webcomic despre doi scheleţi.

În 2016, oamenii buni de la IQads m-au descusut în chestiunea tabieturilor şi m-au invitat să particip la o discuţie despre creativitate în media în cadrul premiilor FIBRA. Mai târziu, la a doua ediţie Express Ideas, le-am vorbit unor studenţi încântători despre viaţă, internet şi cât de bine e să fii harnic şi onest.

Micii mei au avut şi ei succes în lumea largă, ca şi colaborările cu Centrul pentru Studiul Democraţiei, Centrul de Resurse Juridice şi APADOR-CH.

Almanahul Times New Roman s-a vândut binişor iar eu şi băieţii am umplut pereţii.

Avertismentul temuţilor hackeri Anonymous, pe care l-am primit într-un vis, a ajuns şi el în presă cumva.

2017 a început, fireşte, cu nişte uriaşe proteste anti-PSD. Atunci, o grămadă de prieteni s-au afişat cu bannere marca Utopia Balcanica iar Digi24 şi IQAds l-au apreciat pe Teleorpacman.

Am vorbit despre chestii serioase la TEDx Iaşi. Acolo mi-am învins teroarea de a ţine discursuri şi am cunoscut nişte oameni foarte drăguţi.

Abonează-te

Lasă-mi o adresă de mail ca să te înştiinţez când mai pun o drăcie pe blog. Merci!

Ultimele articole

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net