Utopia Balcanica

Prooroc around the clock

Vin alegeri. UE nu e o adunătură de tâmpiţi. De-aia nici nu acordă cine ştie ce autoritate unicului ei organ ales de popor sau, cum se zice la case mai mari, de pulime. Parlamentul Europei, plin de “creştini şi patrioţi”, va întrprinde numai acţiuni de importanţă capitală precum stabilirea procentului de soia permis în parizer. Ceea ce e grozav. Pentru că au trecut cei douăzeci de ani ai lui Brucan, deci lucrurile încep să se clatine, şi pentru că votul cenzitar nu mai are nici o şansă într-o lume democratică unde vocea lui Gogu de la cazane cântăreşte cât toate doctoratele unui academician de vază. Asta e România utopică care ne aşteaptă. Dixit Nostradamus.

Pe Băsescu îl va durea în cur că nimeni, nimeni-nimeni, nu-l mai bagă în seamă în politica internaţională sau că tot corpul nostru diplomatic trage câte un an de zile să repare o perlă pe care-a râgâit-o dânsul într-o conferinţă de presă. Ergo, marinarul va mai băga o fisă pentru un mandat călduţ care să-l scape de toată bătaia de cap cu flota şi să-i permită să subvenţioneze untura pe care şi-o injectează fie-sa trimestrial în buzoaiele alea scârboase.

Învăţând de la tătâne-său că poţi fi analfabet într-o funcţie de înaltă responsabilitate, Elena B. se va lua de mână cu Elena U. întru declanşarea campaniei “Tu, fată” de culturalizare a doamnelor şi domnişoarelor. În program, Imnul guristic al României şi salarizarea bugetarelor după o schemă unică, în funcţie de fermitatea bucilor.

Geoană şi Crin (cel din urmă purtând ochelari de scafandru, să nu-şi stropească celestul albastru al ochilor) vor închiria o cisternă cu finetti, se vor dezbrăca la budigăi, se vor înarma cu perii de veceu şi, vorba aia, let the best man win. Pariuri?

Vadim, proaspăt ieşit din sus-numita cisternă unde s-a iubit cu Becali, va renunţa la politică pentru a pune la cale un tocşou pe OTV, unde timp de trei luni va elucubra non-stop cu Florin Piersic, Păunescu şi alţi buni oratori despre cum se făceau clisme cailor pe vremea lui Ceauşescu, să nu cumva să se cace-n faţa cârmaciului la paradă.

Becali va prelua PRM-ul şi îl va redenumi PRMNG-CD. Noua emblemă a formaţiunii politice: oaia heraldică rumegând o cruce, sodomizată pe rând de arhanghelul Mihail şi de acvila valahă, basorelief în aur masiv. Arhanghelul va fi reprezentat de zdrahonul Zmărăndescu.

Boc va continua să mute Clujul la Bucureşti până la eliberarea totală a judeţului său de baştină, unde va fi inaugurată o rezervaţie de urşi. Societatea urşilor, paşnică şi armonioasă, în care toţi urşii sunt egali şi au aceeaşi leafă, va servi drept model celei umane. Pensiile care sunt astăzi prea mari nu vor mai fi deloc. În fond, aşa se face dreptatea.

Vechiul nostru prieten, exerciţiul de dicţie Radu Duda, va suspina, căci o eventuală reinstaurare a monarhiei nu i-ar aduce lui tronul, ci primarului sectorului 5, conte de Flandra, Mariaan van Ghelie. Acesta îşi propune deja să mute guvernul, parlamentul şi toate celelalte acareturi în cele două palate cu turnuleţe din Jilava, cum ieşi spre Giurgiu. Restaurantul “Cireşica” va fi demolat pentru că este de tristă amintire.

Curând, poate, profeţii şi despre alte somnităţi.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net