Utopia Balcanica

Hip-hop minitop

Acum mai multă vreme, în Imperiul Utopic al Balcaniei, înainte ca dânsul să capete acest falic şi impudic organ de presă, am realizat un top cinci al cântecelelor penibile de pe iutub. Ei bine, îl voi recicla, transformându-l peste noapte într-un top 10.

Audiţie plăcută, dragilor. Clic jos.

Ştiu că era vorba să nu calc pe tărâmul ţiganofoniei, dar mi-am permis această imprudenţă fatală. Am acordat totuşi fenomenului manele doar ultimele trei locuri, în primul rând deoarece nu sunt un connaisseur (deci nu le pot aprecia adevărata valoare), în al doilea rând pentru că, personal, cred cu toată tăria că n-ar trebui să le acordăm atâta atenţie.

Locul 10, adică Premiul de consolare “Exces de mezel” revine celui mai muzical produs de carmangerie, Floriiiiiin Salam. Suntem profund îndureraţi de dispariţia de pe rafturi a soţiei sale Victoria. Rămâi tare, prietene, îţi stau alături fraţii şi verişorii tăi, Sibiu, Sinaia, Turist, Mortadela şi ceilalţi jupâni ai casei nobiliare de Soia.

Florin Salam – Citesc Biblia şi plâng

Menţiunea “Bush de Veneţia” se va decerna în cadrul unei ceremonii care aduce cu genericul de la “Dallas” unui vechi prieten al Imperiului meu, ocupantul cinstitului loc 9, de meserie nimic altceva decât american, Petrică Americanu! A se nota videoclipul polivalent al cvasimelodiei “Summer time”, care poate fi în acelaşi timp film indian, reclamă corporatistă şi halucinaţia unui cocalar cu timbre de LSD lipite pe maţul intern al curului.

Petrică Americanu – Summer time

Locul 8 şi-l pune sub cur un pigmeu patriot, Babi Minune pe numele lui din bolentin. Fie vorba între noi, eu cred că face treabă mai bună cu imaginea ţării noastre decât ameţiţii care-au câştigat locul întâi, dar pentru că sunt un xenofob mizerabil şi-un rasist condamnabil, nu i-l voi acorda. Preşcolarul tricolor, adicătelea cu trei nuanţe de bronz, pleacă la muică-sa numai cu Menţiunea ”Dinţi de lapte… de aur”.

Babi Minune – Made in Romania

Locul şepte – adică Menţiunea suculentă “Robinete pentru fete” este ocupat de nimeni altul decât DJ Boroş, care face apologia dozatorului şi a lumii minunate care izvorăşte din ţuţuroiul acestuia. Evident, această piesă de căpătâi ar merita un loc mai demn în topul penibilului, însă am ţinut cont de impactul emoţional pe care-l are şi astăzi reminiscenţa pişwasserului de la TEC, băut din paharul comunal la un ghişeu care în afara orelor de program servea de geam la bucătăria unei tanti. De asemenea, mi-e greu să cred că autorul a pretins vreodată să fie luat în serios, ceea ce cântăreşte mult atunci când vrei să râdă curcile de tine.

DJ Boroş – Dozatorul

Locul 6 – adică Menţiunea onorifică “Cariera glaciară” – îi revine unui domn uşor corăslit de vârstă, cadru didactic spune-se c-ar fi, care-a evoluat în manieră darwiniană de la stadiul de epigon al lui Julio Iglesias (perioadă sumbră din activitatea dânsului, care nu merită a fi prezentată) spre o atitudine becalică, de proslăvire a pecuniei ca esenţă a vieţii.

Gregorio de Rumanía – Crezi că eu n-aş vrea

Locul 5 e ocupat de tânăra formaţie transilvană de rap Brigada AM, care promovează stilul Oprişan ca soluţie pentru îmbunătăţirea vieţii “an după an”. Aceşti flăcăi câştigă pe bună dreptate Menţiunea onorifică “Cincinalu-n patru clase”. Şi dacă le apreciez bine capacitatea intelectuală (or eu nu greşesc când vine vorba de oligofreni) îşi vor căuta formaţia pe google, se vor bucura c-au găsit-o aici şi îşi vor trece această realizare în CV.

Mai mult succes anul viitor rivalilor, Brigada PM.

Brigada AM – E stilul nostru

Şi dumnezeu a zis: să se facă locul 4 şi să se acorde încă unui buchet de cântăcioşi în stil afro-americra, cra. Şi-a mai zis dumnezeu că aceşti gangsteri cuvioşi vor primi din partea Împăratului nostru iubit Menţiunea Onorifică “Apă plată cu tămâie”. Norocoşii se numesc Pocăiţii, dar nu pentru că au făcut poc cândva de-a lungul existenţei lor mizerabile, nici pentru că urmează să facă poc (dezamăgire în tribune), ci fiindcă flow-ul lor moralist îţi macină răbdarea aşa, poco a poco.

Pocăiţii – Dezvăluiri

Ocupanta locului trei chiar face poc, dragii mei. Pentru că este o petardă care şi-a câştigat prin trudă şi ambiţie Premiul “Educă-se dracului” pentru realizări deosebite în eludarea şcolarizării. Atât.

Raluca de la Timişoara – Nu-mi pasă (fată fată, sigur nu se scrie “Numi”?)

După lungi deliberări de către un juriu cult şi musculos, surlele şi trămbiţele îl anunţă pe ocupantul locului 2, sensei al ridicolului, stăpân peste forţele întunecate ale umorului involuntar, doctor docent în a se face de caca, Rechinu’, zis Omul zăpezilor! Acesta merită cu vârf şi îndesat Premiul de excelenţă în tâmplărie “Bătrâneţe, coaie-n beţe” pentru invenţia sa revoluţionară, coşciugul economic, alcătuit din decât (sic!) patru scânduri şi un cui, pe care numai forţa divină le ţine împreună. Se zvoneşte că ramura funerară a Ikea i-a propus deja un contract de milioane de dolari.

Rechinu’ – Omul zăpezilor sau ceva de genul ăsta.

Iar LOCUL UNU este, ce surpriză!, ocupat cu forţa de o piesă abia pătrunsă pe piaţă, la care chiar tu, cititorule plătitor de impozite, ai contribuit! Slavă ţie, om de rând, căci fără strângerea ta din buci banca mondială a penibilului, jalnicului şi pur-şi-simplu-căcăciosului ar fi fost văduvită de acest monument. Marele Premiu pentru Cultură şi Onanism “The hand of choice” va fi făcut, cum s-ar zice, poştă de către Marius Moga, Aurelian Temişan, Smiley, Loredana şi o nefericită victimă a capitalismului (sau te-ai lovit la cap, Felicia?). Imnul cufuristic al României, mesdames et messieurs!

Imnul turistic al Lenuţei Udrea

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net