Utopia Balcanica

Ceaiu’şescu n-a murit

Cărtureşti. Anno domini do’mi’nouă. Hoţie la drumul mare, demnă de pistolarul Gogu. Acolo s-a răsturnat căruţa cu snobi, cărora li se vinde un vin de căcat la preţuri de-la-milion-în-sus, deşi respectiva poşircă n-are nici măcar un DOC amărât pe etichetă. Adicătelea-i “vin superior” (VS), carele se vinde în Cora cu nouăj’ de mii indiferent că-i din Patagonia sau de la Bordeaux.

De asemenea, domniile lor cer zdrăngălioane de lei pe ceainice şi ceşcuţe pe care eBay-ul le scoate la iveală cu zece dolari bucata.


Dar asta e bine, fiindcă junii urbani postmoderni, consumatori de Apple şi Ikea şi radiogherila şi “indie” (cică n-are legătură cu India!), într-atât de neconformişti că-s toţi la fel, merită storşi de ultima centimă, ultima copeică, ultimul xu. Scârbavnicilor, din pricina voastră… ceva rău, oricum, din pricina voastră. Descompuneţi-vă.

Eu vă prezint setul de ceai balcanez, achiziţionat cu douăzeci de lei de la dilărul de antichităţi din Beregsău-Mare, judeţul Timiş. Pe care-l recomand cu drag, dar de care nu vă spun cum să daţi, şi care trimite marfa în lăzi de usturoi chinezesc, tapiţate cu ziare Can-Can. Twenty new lions, maică. Şi se poate bea ceai dintr-însul.

Ceşcuţele sunt grozave şi pentru alba-neagra.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net