Utopia Balcanica

Tristan Bişnitzara

Şi voi primiţi la cutia cu scrisori cataloage cu gadgeturi completamente inutile de la D-Mail? Nu dau adresa că-i ruşine, căutaţi voi pe gugăl.

Câteva extrase din oferta D-Mail:

Ceasul de perete pisică (foto), 68 RON, realizat din preţioasa polirăşină pictată, cu renumitul mecanism al ceasurilor de paişpe mii din Obor, elveţian ca vaca mov. Ceas care mai şi pendulează din coadă spre uimirea tuturor musafirilor! Râd eu, da’ aş face senzaţie cu aşa ceva peste tot unde mai e la modă ceasul de perete în formă de ceas de mână, da’ mai mare.


Hârtie igienică cu imprimeu cu dolari sau buburuze. 29 RON trei suluri, în condiţiile în care omul de rând dă opt lei pe ditamai tăgârţa cu treij’ de suluri de curpapir iar miliardarul îşi permite să se dezmierde la poponeaţă cu dolari adevăraţi, respectiv buburuze vii.

Reportofonul digital, această invenţie care a revoluţionat lumea reportofoanelor! Cu menţiunea că e o plasticărie grosolană, asamblată pe un vapor dubios, care înregistrează 11 minute. Şi costă 98 RON. În timp ce la Domo plătesc 150 exemplare din aceeaşi valută pe un reportofon Sony care ţine minte între 60 şi 300 de ore de sunet.

Mânerul cu ventuze de lipit pe pereţii din baie, să ai de ce să te ţii când aluneci pe săpun. Pentru că avem toată încrederea în puterea ventuzei. Şi cunoaştem aderenţa excepţională a faianţei ude, mai ales după ce s-au prelins pe ea clăbucii a trei generaţii. Doar 52 lei noi un mâner cu ventuze. Cel mai cu ventuze mâner din toate mânerele cu ventuze.

Scrumiera care tuşeşte sau singurul cadou din lume pe care l-aş refuza, şi nu oricum, ci perforându-ţi craniul cu dânsa. În timp ce tuşeşte. Dar are – atenţie! – un buton (aplauze), la apăsarea căruia devine o foarte practică scrumieră hidoasă de şaizeci de lei.

Un falus de cauciuc care vibrează când îi pui baterii. Pentru masat gâtul, spinarea, şalele, mijlocu’.

Bastonul de prins melci, doar 71 RON, pentru cei care urăsc melcii într-atât încât nu îi primesc la ei în grădină şi le e silă să pună mâna pe ei, dar îi iubesc într-atât încât nu vor să-i omoare.

P. S. Peter, Paul and Mary despre falusul de cauciuc.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net