Utopia Balcanica

Retardaţi ori nu ne daţi?

CTP-ul, prietenul nostru dat jos de pe steagul piraţilor (dixit Vadim!), face o post-scriptă articolului său suficient de pertinent intitulat “Bătaie pe votul românilor reduşi mintal”:

Citesc despre meniul asigurat de Primăria Iaşi pentru cei 10.000 de inşi care se estimează că vor veni şi anul acesta din mileniul 3 la moaştele Sfintei Parascheva: 70.000 de sarmale, 500 de litri de vin, 150 de litri de apă minerală pentru cei ce speră să-şi rezolve necazurile şi nevoile cu ajutorul Sfintei în cauză. Încep să înţeleg strategiile pentru câştigat voturi ale politicienilor români.


Îmi place de Cetepeu. Ştiu, moralmente e suspect, dar e ziarist deci i se scuză. În schimb e singurul care o zice p’a dreaptă când toată lumea pupă în cur nervul religios al pulimii habotnice din văgăuna de ţară în care domiciliem cu toţii. Membrii acestei pulimi habotnice devin belicoşi cât ai zice peşte, dovadă comentariile care au răsărit la adresa articolului cu pricina:

Esti prea inapoiat mintal ca sa pricepi ca intre hotii asemeni tie si p.s.-ul de la coada jalnicei tale jelanii cu pretentie de articol de mileniul trei,nu incape nici o comparatie. ca tu nu ai dumnezeu nu stiam.dar ca nu ai minte si suflet in tine si nici inteligenta de a pricepe de ce hoitul tau este golit de bunul simt al taranului razes si al iobagului,acel taran care numai cu ajutorul lui Dumnezeu a rezistat sub copitele hoardelor mongole si al grofilor,al rusilor ,turcilor si al hitleristilor! sau tu te-ai nascut direct in mileniul trei,adica in acel mileniu care este egal cu i.q.-ul tau de nesimtit ticalosit si indracit!

Uăi, Puric, tu eşti? Înainte să te trimit să iei lecţii de “coierenţă” sau măcar un Extraveral, hai să te învăţ nişte chestii despre istoria triumfătoare a poporului nostru sacrosfânt.

“Ţăranul răzeş”, pe care fantoma lui Ţuţea îl proslăveşte prin prezenta, e un ins tare pitoresc, foarte plăcut în cântece şi-n literatura cu romanţ, dar nu a avut nici o contribuţie esenţială la progresul omenirii. Nici măcar una neesenţială. Să fim sinceri, mintea rumânului verde, sugător din glia strămoşească, nu a cunoscut vreodată noţiunea de progres. Dacă, brusc, ar afla-o, oricum ar avea cale lungă şi până-n secolul 14, când s-au luminat italienii.

Fără ghiontul dat de “grofi”, de filfizonii şcoliţi la Paris, de hitlerişti (de ce nu?) şi de alţi venetici lacomi, satele noastre ar fi stagnat milioane de ani în acelaşi echilibru tâmp, între ploaia aducătoare de praz şi epidemia cvasianuală de holeră.

Căt despre vajnica noastră rezistenţă în faţa copitelor mongolilor şi ale turcilor, dânsa este în mare parte rezultatul naţionalismului tras de păr din şcoala comunistă. În fapt, ea probabil s-a rezumat la o sănătoasă atitudine de frică şi servitudine. Faptul că noi astăzi nu vorbim tătăreşte sau turceşte nu-i pentru că am fi fost mândri ca nişte lei, ci fiindcă livram peşcheşul anual de grâne, brânză şi copii. Eram de partea turcilor, ar fi fost deci ilogic să se deranjeze şi să ne radă de pe faţa pământului. De câte ori vreun voievod mai zurliu îşi pierdea capul şi uita c-a fost instalat de turci… ei bine, îşi pierdea capul.

Momentele noastre de glorie au fost când otomanii erau “la serviciu” prin alte părţi ale lumii şi uitau să stea cu ochii pe principala lor sursă de urdă.

Legendarul “bun simţ” al răzeşului i-a dictat în general să pârjolească holdele şi să otrăvească fântânile, apoi să se ascundă în munţi de orice potenţial factor civilizator. Pentru că schimbarea e rea iar speranţa de viaţă de 40 de ani e dată de la Domnul.

Corolar

Tu in ce secol traiesti,19,cand traia darwin si facea presupuneri nedovedite de stiinta de azi?

Sugi pula. N-o zic eu, o zice toată comunitatea ştiinţifică. Se pare că dumneata n-ai deschis o carte în ultima sută de ani.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net