Utopia Balcanica

Ţigans of Brixton

Salut, băieţi. Vă mai aduceţi aminte când am făcut clasamentul ridicolului video-muzical? Dânsul se găseşte aici.

Pentru că, în timp ce eu mă spetesc muncind pentru binele ţării, amicul Fritz şade în Germania, bea bere şi freacă Duden-ul, i-am acordat aseară onoarea să-mi trimită nişte linkuri tare haioase. Pe care le împart, cu voia lui, cititorilor mei, fideli şi fideluţe deopotrivă.

Clic şi plângeţi.

Menţiunea “Migraţie intrafrontalieră” pentru merite deosebite în urbanizare îi revine faimosului cantautor Paulică de la Roman, altul decât sf. Paulică de la Roma, care-a fost frate de cruce cu sf. Petrică Pontifu’.

Paulică al nostru, autodeclarat şmecher (adică degustător de vinuri, ceea ce într-adevăr se poate afirma despre noi), poate fi văzut ca întruchiparea perfectă a devizei moldoveanului. Geacă di bluji am, oleac’ di bătaie ştiu, mă duc la Bucureşti.

Din partea mea, pentru tăţi oienologii din România, Paulică de la Roman – Şmechere!

Menţiunea superspecială “Aţi văzut un nas maro?” se acordă tânărului din filmuleţul de mai jos. Dacă v-aţi întrebat vreodată cum era la curtea lui Carol cel Mare, când venea menestrelul şi i se dăruiau saci cu bănet ca să-l preamărească pe monarh în armonii de lăută şi vielă, tocmai aveţi ocazia să fiţi martor la minunatul spectacol!

Ce-i drept, viela-i găleată iar monarhul este un anume Brânză. Reiese că-i “brânză de bani gata”, deci aparţine dinastiei de Camembert. Oricine se simte în siguranţă când e lângă Brânză! Videoclip subvenţionat, probabil, de agenţiile imobiliare din jurul fabricii Napolact.

Brânză. Peste Brânză nu se trece. Solo de la Brânză. El Queso.

Bonus! Cadó! Speşăl! Ca să scăpaţi de gustul amar cu care v-aţi ales de pe urma atrocităţilor de mai sus şi (de ce nu?) ca să zâmbiţi toată ziulica, vi-l prezint pre acest lăutar absolut delicios pe care l-am remarcat la Rezistenţă.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net