Utopia Balcanica

Florile halbe

Hansa, Paulaner, König Ludwig, Kapuziner, Mönchshof, Patrizier, Krušovice, Budweiser. Doar o parte din berile mişto de import cu care vă puteţi trotila nemţeşte/ceheşte în Deja fu de câteva săptămâni, la preţuri între şase şi doişpe lei, super ochei pentru berea cu pricina.

De cealaltă parte, în E… varză se munceşte intens la recondiţionarea terasei pentru vremile calde care tot întârzie. Nu numai că flăcăii montează prize afară (grozav pentru cine-şi mută pe timp de vară biroul la cârciumă, ca mine) dar vor avea şi un proiector. Şi ştiţi ce înseamnă un proiector, nu? Proiecţii.

Pentru că sunt al dracului de meteosensibil (cum se înnorează, mă apucă migrenele, somnul şi o mahmureală perpetuă şi fără motiv), îmi permit să nu vă mai scriu nimic interesant despre locuri de băut bere în seara asta. Oricum nu meritaţi, sunteţi nişte cititori naşpa care nu mă votează.


À propos! Există o veste bună: Mîţa cu î din i va fi reprezentată oficial, imediat după paştele ortodox, pe Webcomics punct ro.

Încă un à propos! Cu ocazia că-nainte de paşti sunt Floriile, urez un vegetal “La mulţi ani” tuturor florilor cu nume de oameni şi oamenilor cu numele Ficus, Muşcata, Pălămid şi Ciulina.

Amuzant, de încercat la restaurantu’ cu fiţe. Când aveţi de-a face cu binecunoscutul condiment origanum vulgare nu-i mai ziceţi oregano, ziceţi-i pe româneşte, sovârf. Variante: sovârv, şovârv, broască, budeană, dost, ferăstău, majoran, milot, stropan, trifoişte, busuioc-de-pădure, busuiocul-feciorilor, măghiran-sălbatic, poala-sfintei-Mării. “Aprod! Tăiţeii ceştia presăraţi-s cu prea multă poala-sfintei-Mării!”

De asemenea, păpădia se mai cheamă curu-găinii, spânzul (o buruiană otrăvitoare pe care am folosit-o sporadic în nişte scrieri mai vechi) se mai numeşte coaiele-popii iar morcovul sălbatic (Daucus carota) se intitulează sugestiv ruşinea-fetei.

Retrograd, nespălat şi cum mai e dânsul, cum să nu-l iubeşti pe ţăranul român pentru minunile astea?

Fără nici o legătură, Fericire şi Cianură.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net