Utopia Balcanica

Ciobănaş cu trei sute de eroi

“Ăhehei, vrum-vrum!”. Astfel se invocă camarazii pe câmpul de bătălie atunci când te-ai săturat să parcurgi tranşeele per pedes şi speri să te culeagă vreunul cu jeepu’.

E vorba de un joculeţ tâmpit şi acaparant din seria Battlefield (gospodărită de băieţii de la Electronic Arts), joculeţ care mi-a mâncat ore bune în ultimele săptămâni. Se cheamă Battlefield Heroes şi se joacă onlain.

E extrem de reconfortant să împroşti o păşune cu sângele necunoscuţilor la sfârşitul unei zile de căcat! Oameni ca tine, oameni cu aspiraţii şi inimi vibrânde, oameni cu vieţi mai triste ca a ta, oameni care te înjură.


După cum aţi putut deduce din citatul motivaţional de mai sus (ăla cu “Ăhehei…”), jocul este un joc de război. Şi pot garanta pentru dânsul că nu-i plin de cocalari à la Counterstrike fiindcă nu se ia în serios. În general joacele de război se iau în serios. Evită umorul şi caută să insufle jucătorului ideea că dumnealui este un Bărbat cu Coaie Mai Mari Ca Ale Lui Bruce Willis.

Decorurile din BF Heroes tind a arăta mai degrabă a picnic la Videle într-o zi cu soare, personajele sunt caricaturizate într-un mod adorabil iar melodia – ah, melodia! – e un ohrwurm veritabil, undeva între fluierătura din Bridge on the river Kwai şi genericul Ştrumfilor.

Date fiind aceste premise pentru distracţie nevinovată, poţi să alegi să joci alături de “Royals”, un fel de anglo-americani scoşi din WW2, şi “Nationals” adică gaşca nebună a hitleriştilor veseli.

În funcţie de stilul preferat de joc, poţi să alegi meseria personajului tău. Poţi fi musculosul cu păr pe piept care târşâie o mitralieră enormă după el ca Franco Nero în regretabilul Django. Sau poţi alege să fii balerinul graţios care se strecoară în mod umbros dincolo de liniile inamicului şi îl înjunghie prompt.

Pistolarul tău prinde experienţă, învaţă tot soiul de abilităţi utile şi câştigă puncte pe care le poate cheltui pe scule, arme sau briz-brizuri de tot soiul, de la tricoul cu “I’m with stupid” până la casca lu’ Bismarck. Aicişa-i biznisul pe baza căruia funcţionează jocul: nu te împiedică nimeni să te bucuri de el în mod gratuit, da’ dacă eşti american poţi investi piţule adevărate în toate aceste mofturi ale micului tău nazist virtual.

Partidele nu sunt lungi, instalarea şi declanşarea sunt simplisime iar jucătorii pot să-şi fie friendşi unii altora ca să se găsească pe aceleaşi servere.

Să mai zic că poţi să te plimbi cu tancul şi cu avionul? Pe aripă? Ei bine, acesta este linkul cu referrer pe baza căruia îmi faceţi mie cadou nişte Valor Points. Aşa îmi voi cumpăra eu în joc un nas roşu de clovn, să zâmbească şi yankeul când îmi împlânt hangerul între omoplaţii lui.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net