Utopia Balcanica

Homeopatul lui Procust

Astăzi am mai dat de un blog frumos de neurolog, curajos, bine documentat şi care ar trebui citit din scoarţă-n scoarţă. Acest articol (care mi-a parvenit prin Sclavii lui doamne-doamne) ar trebui studiat în şcoli şi licee.

Articolul trage un mare semnal de alarmă în legătură cu sănătatea societăţii mioritice şi mă îndeamnă, încă o dată, să-mi iau tălpăşiţa în Australia să trăiesc printre marsupiale într-o deplină şi liniştitoare lipsă de catedrale mântuitoare-de-neam.

Pe scurt, despre ce (leneşilor, citiţi totuşi textul omului, că e bun!) e vorba? E vorba despre o mamă care şi-a dus fiica la domn’ doctor. Fiica cu pricina suferea de ameţeli, ţiuieli în urechi şi alte simptome date de dumnezeu ca să-i alarmeze pe oameni. Foarte bine a făcut că şi-a dus fiica la doctor, pentru că în capul fiicei se afla o tumoră care-i apăsa pe nervi şi dracu ştie ce-i mai făcea.


Capul a fost desfăcut, tumora a fost îndepărtată cu succes şi toţi cei implicaţi au învăţat o lecţie. Numai că visul fetii să se facă actriţă s-a cam dus de râpă fiindcă a rămas cu o supărătoare asimetrie facială (fetele nu prea pot fi Stallone), şi asta fiindcă intervenţia a avut loc puţintel cam târziu.

De ce a avut loc intervenţia aşa târziu? Aici e buba. Pentru că înainte să meargă, ca oamenii normali, la un doctor normal, mama şi fiica… (aici citez exact)

– Au fost în vizită la părintele ***, renumit pentru harul său (wtf is that?). Acesta i-a spus fetei că suferinţa ei se datorează gândurilor necurate. (of course, s-o fi gândit la prietenul ei, nenorocita)

– Au urmat cu mare grijă un tratament homeopat prescris de cel mai mare specialist în homeopatie din judeţul lor de baştină. Tratamentul vindecă garantat orice tip de ameţeală, ba chiar şi ţiuiturile din urechi. (yeah, sure, apa vindecă totul)

– Au mers la o consultaţie (foarte scumpă!) efectuată de un bioenergoterapeut, după care fata chiar s-a simţit mult mai bine … timp de câteva ore. (placebo în acţiune)

– Au fost la un cabinet din Cluj, unde un anumit domn, folosind unul dintre acele aparate minune de biorezonanţă cărora le face reclamă de-alde OTV-ul, i-a spus fetei că are deficit de magneziu şi o tulburare ascunsă la ficat. E adevărat că doamna nu a fost pe deplin convinsă de puterile aparatului, întrucât, consultându-l pe soţul ei, diabetic insulino-dependent de 10 ani, aparatul a descoperit doar o litiază renală (inexistentă) – nimic despre diabet. (pe ăştia cu asemenea aparate i-aş băga direct la puşcărie)

– Au vorbit şi cu o doamnă cu puteri speciale din Moldova, PRIN TELEFON, care doar auzind vocea fetei i-a spus că da, e bolnavă, şi că boala ei este de natură sufletească de fapt, şi i-a dat nişte recomandări din care eu, personal, nu am priceput nimic. Totuşi, sunt sigur că aş fi observat dacă apărea vreo remarcă legată de nervul VIII. (mda… în Moldova sunt asemenea doamne geniale, am auzit că strâng sute şi chiar mii de prostălăi în săli mari de conferinţă… evident, contra cost)

Să te tot dai cu capul de pereţi. Popi! Homeopatie! Bioenergie! Biorezonanţă! Puteri speciale prin telefon! Echinacea! Şărpi şi şopârle! Deochi! Descântece! Spre asta ne îndreptăm, domnilor, ne aşteaptă cu braţele deschise lumea a treia: o lume plină de dumnezei şi dumnezeişti, sfinţi şi miracole, dragoste în vremea holerei, holeră în vremea dragostei, holeră în vremea holerei, ciumă bubonică şi multe alte binefaceri.

Gata să-mi fac oricând bagajele spre alte meleaguri mai raţionale, închei cu încă un pasaj delicios din ceea ce scrie acest domn care şade acum şi jos în blogroll. Şi vă trimit să lecturaţi mai mult la faţa locului (în special pe teme de genetică, dacă sunteţi la fel de pasionaţi ca mine).

Dispreţul meu pentru tot ceea ce însemna comunism poate fi egalat doar de dispreţul faţă de tot ceea ce înseamnă credinţă. Ambele sunt nişte sisteme profund nedemocratice, profund iraţionale, clădite pe cultul personalităţii, refractare la critică, dogmatice până la măduvă şi care rămân repetente la cea mai importantă întâlnire, cea cu realitatea.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net