Utopia Balcanica

Vinilinu-i lin

Iaca veni toamna, cu ea şi nostalgiile. Cine a mai copilărit singur la părinţi ocupaţi, cu un pick-up funcţional în casă ştie ce grozave erau vocile blânde de pe disc după o zi grea de suflat corneţele prin ţavă ori de răsfoit dicţionare sub pat, după caz.

Interneţii zilelor noastre, ni le pun la dispoziţie gratis, la foarte puţin timp după ce eu am dat un pogon de bani pe un pick-up nou.


Povestea mea preferată era Cippolino, dată lumii de stângistul italian Gianni Rodari. Cred că de-acolo vine pasiunea mea nemuritoare pentru cepe, usturoaie, praji şi toate cele încuscrite.

Familia Chiţ-Chiţ de Ion Pas. De aceeaşi orientare politică, autorul e încă o dovadă elocventă că socialiştii se pricep de minune la basme.

În tot acest timp, bunul Ion Lucian (ce figură inconfundabilă!) ne uimea, pardon, cu Cocoşelul neascultător.

Şi că tot veni vorba de cocoşei rebeli, cu voia Dvs., Povestea poveştilor (în popor “Povestea pulei”) mi-a încântat şi dumneaei copilăria, ce-i drept pe hârtie, încă dinainte să ştiu precis cum stă treaba cu pulele şi la ce ne ajută ele. Alături de povestea lui Ionică cel prost, pe care vă invit s-o găsiţi singuri pe wikisource, că-i şi mai simpatică.

eu inteleg ca sant multe lukruri pe internet dar cea mai mare prostie si cel mai mare pacat este ca la bagat pe domnul isus in prostiile lor,,dar pt asta il va minca fokul iadului pe acest om care o povesteste,,,,orcum nu este opera lui ion creanga,,doar un romin prost putea sa scoata asta,,,si il mai baga si pe ion creanga nevinovat incultul asta de om prost,,,in fokul ghenei ku tine imbecilule sa arzi vesnik,,esti blestemat ca ai luat numele DOMNULUIisusIN DESERT

– “cpatroane”, utilizator responsabil Youtube

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net