Utopia Balcanica

Demi-TEC de viţă nobilă: Interviu cu DJ Boroş


Au trecut aproape trei săptămâni de la declanşarea Boroş-maniei pe interneţii româneşti. Multe valuri au fost stârnite, mulţi blogări grozavi s-au alăturat glorioasei campanii iar Dozatorul va fi cu siguranţă cea mai bună melodie românească a ultimilor cinşpe ani.

Şi pentru că piesa cu pricina stă comod acolo sus şi bate spre 2000 de voturi, ce puteam să mai fac în aşteptarea marelui eveniment? Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe însuşi DJ Boroş. Un schimb rapid de mailuri şi Utopia Balcanica vă prezintă interviul mega-inedit cu super-omul din spatele hiper-albumului ’96, “Povestiri din lumea dozatorului”.

Doamnelor şi domnilor, Vasile (V) în corespondenţă cu Bogdan alias DJ Boroş (B)!


V: Salut, Bogdan! Mi se zice Vasile şi reprezint astăzi minunatele bloguri utopiabalcanica.net, sîrb.net şi rezistenţa.net, unde va fi publicat acest mic interviu. Cititorii noştri sunt cei mai deştepţi cititori de pe internetul românesc. Ar fi o bucurie nespus de mare pentru ei dacă mi-ai răspunde la câteva întrebări. În primul rând… DJ Boroş? DJ Plus? Pur şi simplu Bogdan? Cum preferi să-ţi zicem?
B: Bogdan, asa imi spun toti prieteni

V: Un comentator anonim te-a descris ca “superstar house într-o perioadă în care nu se asculta house”.
B: eu nu ma consider un superstar, nici acum nici atunci si nici daca as canta macar 2 minute pentru Dumnezeu, as fii fericit sa pot face cat mai multa lume sa zambesca, dar tot un om normal as fii, si de fapt asta fac eu acum, fac lumea sa zambesca si asta ma face cu adevarat fericit.

V: Care e genul tău muzical preferat? Ce DJ şi ce formaţii te-au influenţat? Care e genul muzical care-ţi place cel mai puţin şi de ce?
B: genul meu preferat este muzica buna, mai putin manelele, si nu as avea nimic nici cu acest gen daca nu ar fii cantat in mare parte de catre o etnie care ne-a facut tara de rusine. M-a influentat muzica anilor 90 pentru ca am crescut cu ea, si de altfel cu siguranta cea mai originala muzica decat exista muzica

V: În adolescenţă ce muzică ascultai?
B: prima trupa care mi-a placut a fost TECHNOTRONIC si apoi multe altele din ani ‘90

V: Crezi că muzica românească de azi e mai bună sau mai proastă ca în anii ’90? Din punctul tău de vedere, care au fost cele mai bune formaţii româneşti de atunci şi care sunt cele mai bune acum?
B: Muzica de azi e mult mai buna calitativ, dar ca originalitate e zero din pacate, cat despre formatii, atat atunci cat si acum respect pe oricine care aduce ceva nou, stiu ca o-zone am ascultat cu placere multa vreme si nu m-am saturat, asta pentru ca avea ceva original

V: Care este sfatul pe care l-ai da unui tânăr muzician care încearcă să se impună pe piaţă?
B: sa caute alta piata, sau sa se asigure ca are caracter puternic

V: Întotdeauna ţi-ai scris singur textele. Cine e poetul tău preferat? Poţi să ne scrii două-trei versuri din opera lui?
B: Nu am un poet preferat pentru ca nu am vrut sa ma inspire de la nici unul.

V: Cu ajutorul blogosferei ai ajuns în topul organizat de MTV şi Pro FM. Ai mii de susţinători şi astăzi, iar în 2005 vorbeai despre o revenire în show-biz. Ne pregăteşti ceva sau ai terminat-o cu muzica?
B: sincer nu stiu, as face orice sa pot sa ajut tara asta sa zambeasca, as face orice sa pot sa ii incurajez pe uni care nu mai au speranta, dar din pacate multe lume ar lua asta drept ca ma bag aiurea in seama, deci prefer sa stau si sa ii fac sa zambeasca doar pe cei ce au bunul simt si care ma cunosc

V: Pe primele două locuri în top sunt “Dozatorul” tău şi “20”, piesa băieţilor de la Voltaj. Dacă ar fi să fim obiectivi, care din cele două crezi că merită să câştige?
B: 20. eu nu ma consider superstar si nu cred ca merit asa ceva, stiu ca multi mi-au spus ca sunt unicat in felul meu, dar nu cred ca chiar asa tare

V: Când ai băut ultima oară un suc rece de la dozator? Astăzi, când sucurile la sticlă au monopolizat piaţă, poţi să mai afirmi că a bea 2-3 pahare nu era, de fapt, fericire?
B: da as bea, si as oferi si celor din jur, adica as oferi cat mai multa fericire adevarata tuturor

V: În loc de P.S., o întrebare de la amicul meu Buciuman. Ce aparatură ai folosit pentru instrumente şi, dacă e cazul, ce software?
B: nu eu faceam melodiile pe vremea aceia, acum lucru in sonar si cubase

V: …şi două de la amicul meu Ovi Sîrb. Unu la mână, cum ţi-a schimbat viaţa faima pe care ai căpătat-o în anii ’90?
B: nu mi-a schimbat viata de loc

V: Şi, mai ales, povestea din melodia “Câinii” a avut loc în realitate?
B: Da foarte reala au patit multi romani, din fericire eu nu

V: În încheiere, mai ai două vorbe de duh pentru cititorii noştri şi fanii tăi?
B: MULTUMESC MULT exact 2 =))

* * *

Să te ţină mniezău cât mai mult printre noi Bogdane! Eşti într-adevăr eroul nostru. Un om dintr-o bucată, un falnic dozator între milioane de PET-uri în vânt. DJ Boroş, te iubim, toţi ca tine vrem să fim!

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net