Utopia Balcanica

Apocalipso facto

Banzai!!!

Lupta pentru Dozator seamănă foarte mult cu eshatologia vechilor germanici. Vikingii bărboşi care-şi dovedeau vitejia erau luaţi de valkirii (nu alea din Starcraft) şi ajungeau după moarte în Valahia Valhala, unde se ungeau cu ulei în vederea bătăliei finale, un fel de “30 noiembrie pe saitul MTV” când zeii se confruntau cu ceva invadatori intergalactici care erau cel puţin la fel de coioşi ca ei.


Pentru că vikingii erau nişte fatalişti par excellence, ştiau dinainte că urmează să piardă acea bătălie (moment în care întreg Cosmosul urma să o ia de la capăt oricum) dar în loc să zică “BAG PVLA FRATRE” şi să-şi aprindă o ţigare pe margine, îşi asumau participarea la luptă ca scop în sine. Ce poate fi mai romantic? Atitudinea asta i-a marcat pe vecie pe nemţi şi, ia te uită, au autostrăzi.

Aşa ar trebui să facem şi noi, mai ales că la Boroşdämmerungul nostru pot contribui cu voturi şi femeile şi copiii, categorii sociale care, în credinţa triburilor germanice, ajungeau din oficiu în iad.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net