Utopia Balcanica

I’m veri şor it’s Dana

Incident neplăcut la decernarea premiilor Galei “Zece pentru România”. O femeie, care s-a recomandat drept verişoara lui Traian Băsescu, a ridicat în numele preşedintelui premiul decernat acestuia. Într-o intervenţie telefonică, consilierul prezidenţial Sebastian Lazaroiu a declarat că preşedintele nu a desemnat pe nimeni să ridice trofeul. Dupa incheierea evenimentului, trofeul a fost recuperat. Aşa scrie realitatea. Iaca şi înregistrarea.

Nu ţin să amintesc evenimentul pentru că ar fi fost în vreun fel amuzant, interesant sau relevant, ci fiindcă hahaha, s’bag picioarele, io o ştiu pe cucoana asta dilie!

Da, am avut oleac’ de dubiu, că şi-a schimbat coafura, dar când am auzit Daniela şi absolventă de conservator orice echivoc s-a risipit. Ea e! Ea este Dana!

Acum mai mulţi ani, când încă exista pe Mendeleev o bombă ieftină şi simpatică care se chema Eden (Mecca noastră în liceu, ehei!), se întâmpla ocazional ca Dana, legendară muziciancă, muzicoloagă şi – conform propriilor afirmaţii – membră de vază a hailaifului bucureştean, să vină pe acolo, să se trotileze şi să fie extrem de agasantă.

În fiecare seară când apărea prin Eden, această tanti avea o poveste nouă despre câtă lume cunoaşte şi ce minunăţii mai întreprinde (pseudologia fantastica frăţică, un caz tipic), în fiecare seară încerca să agaţe câte-un client oripilat şi tot în fiecare seară nu ştiai cum s-o alungi de la masa ta. OK, la început era distractiv s-o asculţi dar pân’ la urmă nu-ţi mai tihneau vodca Dumalex şi vinul fiert cu şurub gratis pe fundul cănii. Am menţionat că locul cu pricina era o bombă ieftină? Am şi acum câteva meniuri de pe acolo, vi le arăt.

Sigur mai sunt printre cititorii mei muşterii ai bodegilor acelor vremuri din zona Romană. O mai ţine minte cineva pe Dana? Mă contrazice cineva? Mă ajută cineva să-mi amintesc mai bine detaliile istorisirilor ei cu tâlc?

Eu unul mă bucur să o revăd altfel decât stând pe capul nostru la cârciumă. Şi mă bucur că acum e verişoara lui Băse şi nu-l mai caută în van pe avocatul ei columbian Ricardo.

Să trăieşti Dana, oricine ai mai fi!

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net