Utopia Balcanica

Mere şi-aşa

Iar eu merit o schimbare de aer fix mâine. De aceea, imediat ce-am apăsat publiş în rubrica Mîţei, plec prin Braşov(-ul meu) la invitaţia băieţilor de la Prin Braşov şi sub patronajul de bun mahmur augur al berarilor Ciucaş.

Băi, şi deşi străvechea Kronstadt, mai puţin străvechiul oraş Stalin mi se pare o super sculă de localitate unde aş locui cu drag, n-am mai fost pe acolo, acu’ că mă gândesc, de când mergeam la nu mai ştiu ce mizerie de concert de roacări bătrâni în Sibiu prin 2007 sau 2008 şi aveam de schimbat trenul pentru că eram şi săraci, şi zgârciţi. Era o ninsoare fină şi era dimineaţă şi am găsit o singură cârciumă deschisă unde aveau numa’ ceai sau ceva de genul ăsta.


Atunci am jucat whist în tren şi a bătut Fritz la zero şi tare ne-am ofticat. Ah, şi concertul era cu Scorpions şi-a fost o fâsâială rece (după cum ne aşteptam) dar oricum mergeam acolo nu de fani, ci de curioşi, pentru că, să fim serioşi, cine poate să jure pe Cireşarii vol. 2 că-i fan Scorpions.

Căcat, cică se strică vremea.

Şi a murit Ştefan al lu’ Slujbe care a născocit maşina de calcul Măru’. În cinstea ta, Fănică Locdemunci, această sublimă piesă de pe coloana sonoră a “Şatrei”, dar într-o interpretare mai freş, care-i despre un măr. Chiar, ştiaţi că lollipop vine din ţigănească? Ca şi chav, dad, pal şi alte cuvinţi scurte şi percutante care şi-au asigurat nemurirea prin limba engleză.

Şi mai ştiaţi că a doua comunitate (ca mărime în numere oficiale) de ţigani vorbitori de ţigănească românească (d-asta de căldărari, Vlax Romani cum îi zice pe vichi) e în Columbia? VREAU! Vreau să mă adopte o şatră de la tropice. Să dau la caras pe Orinoco şi pe Putumayo şi să potcovesc tapirul în sunet de alămuri strâmbe. Şi să fie cald.

Hai noroc. Vine şi Mîţa acuşi, dup-aia ne citim de sub Tâmpa. Dacă vrea careva o bere mâine sau poimâine noapte acolo, haidi.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net