Utopia Balcanica

Bun îi vaccinul ghiurghiuliu

Pe păşunile verzi ale interneţului sunt multe bloguri pline de ceea ce dom’ doctor ar numi “woo-woo”: tot felul de -puncturi, -patii, vibraţii şi energii, diete magice, sfaturi băbeşti. În general, aceşti oameni super binevoitori şi mega filantropi fac aceste bloguri ca să vândă ceva.

Excepţiile la această regulă sunt oamenii care urmează să vândă ceva, cei cărora le lipseşte o doagă şi cei care sunt pur şi simplu idioţi dar nu concep să-şi ţină prostia doar pentru ei. Olivia, regina reţetelor din buruieni crude, se încadrează undeva în ultimele trei categorii.

N-am să vorbesc aici despre cum e să mănânci vegan. E o opţiune dietară ca oricare alta, are avantajele ei, te poate ajuta să-ţi lungeşti viaţa cu trei ani trişti de bătrâneţe, e chiar ok dacă dacă ai timp să faci alchimie până-ţi iese ceva vag gustos.


Problema mea cu Olivia este alta, şi se răsfrânge asupra sănătăţii publice. Olivia Steer este o ameninţare la adresa sănătăţii publice. Dap. De aceea trebuie să vorbim astăzi puţin despre dânsa, mai ales că e nevasta unei persoane cu vizibilitate şi se adresează gospodinelor, de felul lor super predispuse la wishful thinking, teorii ale conspiraţiei şi semidoxă grosolană.

Acum câteva zile m-am găsit, sclav imboldului de a combate nişte cretinism, prins într-o discuţie cu legiunea de gospodine a Oliviei. Am salvat-o aici în forma ei de ieri, pentru referinţă şi fiindcă în momentul în care s-a trecut la argumente cineva a început să şteargă din mesaje în mod arbitrar.

Îi invit pe ceilalţi interlocutori dotaţi cu un strop de gândire critică (Miau, Alin, Lizuca, vă conjur!) să-mi scrie şi ei cum a fost; eu am să mă leg de un singur aspect, da-i unul critic.

Nu e ceva nou că gospodinele jignesc în mod curent toată breasla medicilor; că ele aleg în mod părtinitor frânturi de concluzii din cea mai dubioasă maculatură pseudoştiinţifică; că ele înghit pe nemestecate înţelepciunea de youtube a unor “doctori” fără licenţă fiindcă dânşii le zic ce vor ele să audă.

Am întâlnit mai demult, tot într-un comentariu pe interneţ, o frază atât, o!, atât de edificatoare în ceea ce priveşte structura mintală a acestor oameni. “E prea frumos să nu fie adevărat”. Din păcate, nu orice se previne şi se tratează cu terci de ghinde şi mult pătrunjel delicios. Asta-i lumea cea adevărată în care trăim. Pe bolile din care chiar poţi să mori le doare-n cur de regimul tău bio.

O problemă e că gospodinele nu îşi vaccinează pruncii. Pentru că aşa le învaţă Olivia. Pentru că Olivia Steer crede că Bill Gates vrea să reducă prin vaccinuri populaţia planetei. Nu, nu mă cac pe voi. Asta crede ea acolo în peştera ei, în timp ce susţine că n-ai nevoie de nici o facultate ca să înţelegi medicina, după care pune la îndoială expertiza unui student în anul 6 fiindcă “doar n-o să ne luăm după un student” şi fiindcă dânsul nu le zicea ce voiau să audă.

Da, poate că nici eu nu i-aş face plodului vaccin de rotavirus, că-i încă nou şi că unui copil îi prinde bine în viaţă să înveţe cum e să facă caca pe el. Poate că aş sări şi antigripalul un an-doi dacă aş fi sărac şi avea de ales între el şi ţigări. Nu asta-i problema cea mare.

Problema cea mare e că pe baza acestor teorii funambuleşti, demne de cercuri unde antihristul şi masonii sunt o teamă cotidiană, gospodinele nu îşi vaccinează pruncii de boli naşpa, cum ar fi poliomielita.

Pentru că mi s-a reproşat deseori tonul incisiv, am să descriu poliomielita în termeni de blog pentru gospodine. Poliomielituţa e o bolicică cunoscută încă din Egiptuleţul antic, care strâmbă picioruşele copilaşilor lăsându-i pentru totdeauna diformuleţi şi paraliticuleţi. Uneori îi alintă blând cu o morticică duioasă. Poliomielituţa nu are, din păcătuleţ, nici un tratamentuleţ, aşa că dacă bebe al tău e printre cei 10% cu ghinionişor care dezvoltă formuţa simptomatică, a belit puţulica. Pupici!

În trecut, când dădea câte o epidemie, se ajungea la situaţii în care practic toată lumea avea virusul, aşa că cei cu ghinionişor erau considerabil de mulţi. Târziu, în 1952, în urma epidemiei din SUA 3000 de oameni o sfecleau şi 30.000 rămâneau ciungi, ologi ş.a.m.d.; imaginaţi-vă ce era pe vremea fanarioţilor.


Vântu a avut poliomielită când era mic. Dacă nu-ţi vaccinezi copilul de polio, va ajunge ca Vântu, mai puţin partea cu banii.

În urma campaniilor de vaccinare susţinute cu insistenţă vreme de zeci de ani, de bine, de rău, poliomielita a fost aproape eradicată. Dovadă faptul că nici unul dintre tovarăşii mei de joacă n-a fost beteag. Din păcate, n-a fost stârpită încă de tot, ca variola de pildă, astfel încât vaccinarea de polio e necesară în continuare, oricât de îndepărtată ar părea ameninţarea.

La noi, vaccinarea se face de obicei cu virus atenuat, care, e drept, poate da efecte secundare naşpa, la un caz din ciuşpe milioane; dar ea se face de foarte mult timp şi cu virus inactivat, care-i super sigur. Şi (ştiţi că eu nu zic asta despre multe lucruri!) vaccinarea e bine să fie obligatorie, indiferent de convingerile religioase sau conspiraţioniste ale vreunei fufe proaste fără nici un fel de autoritate în domeniu.

Pentru că toată chestia asta e o problemă de sănătate a societăţii, nu a individului. Când toată lumea e vaccinată, de imunitatea colectivului beneficiază şi copiii foarte mici, persoanele imunodeprimate & alţi nevaccinabili. Când din ce în ce mai mulţi oameni refuză o injecţie din motive halucinante, imunitatea colectivului se duce de-a-mpulea iar boala se întoarce chitită să ne mănânce pe toţi.

În 2001, Nigeria era pe drumul cel bun în eradicarea acestei boli de căcat. Apoi nişte musulmani au hotărât că vaccinurile sunt o conspiraţie a americanilor şi s-au sfătuit între ei să nu le mai facă. Poliomielita cea vicleană nu numai că a reapărut şi a făcut ravagii, dar s-a răspândit în 10 alte ţări care fuseseră declarate provizoriu polio-free. Mişto treabă, Olivia.

Specialiştii nu sunt specialişti degeaba. Medicina alternativă e “alternativă” pentru că nu merge, altfel metodele ei erau adoptate de mult în practica medicinei-medicină.

Oamenii care bagă frica în voi prin cărţile lor bombastice doar ca să-şi umfle buzunarul, ăia sunt adevărata conspiraţie iar voi le faceţi jocul. Pula mea.

Aştept cu întristare momentul în care una dintre voi va boci lângă pătuţul unui plod nevinovat doar fiindcă a şters cu condescendenţă un comentariu al lui “V. Trolu”, că nu zicea ce voiai tu să auzi, bre.

În încheiere, nişte perle 100% bio.

Draga V. Trolu,
Dupa parerea mea, numai Dumnezeu stie cu adevarat cat traieste un animal salbatic…. Animalele salbatice supravegheate si controlate de oameni, deja nu mai duc cu adevarat o viata in salbaticie (sunt obligate sa suporta mai multe narcoze pt. a fi analizate, li se ia sange, sunt radiografiate, analizate, etc.).

Si eu sunt de acord ca medicina alopata e o mare greseala cu exceptia chirurgilor buni.

Abuzul de termeni tehnici si compuneri savante (“decizie salutogena”!!!! ) e o alta tehnica draga medicilor de medicina alopata si cred ca are drept scop intimidarea si inducerea confuziei, astfle incit profanul sa-si doreasca sa abandoneze sa mai inteleaga, decit sa-si bata capul cu probleme pentru care pare ca ai nevoie de o facultate ca sa le intelegi. Ori eu cred ca n-ai.

[…]

E bine ca va simtiti confortabil stiind ca un student la medicina are competenta si pregatire medicala sa va linisteasca in privinta atit de controversatelor vaccinuri.

Eu n-as renunta la rachisoare, daca ai mei ar face urticarie de 24 de ore. Aș lua-o drept o forma usoara de detoxifiere.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net