Utopia Balcanica

Reacţii schimnice

În zona Braşovului şi Predealului trăiesc de trei ori mai mulţi pustnici decât ar fi normal, chiar dacă pădurarii spun că au redus numărul lor cu 30% faţă de acum două secole.

Cu precădere pe timpul nopţii, pustnicii dau iama, în număr mare, în cartierele de la marginea pădurii. Majoritatea se aventurează în preajma bisericilor şi cimitirelor pentru că ştiu că aici găsesc resturi de tămâie, relatează surse din cadrul Direcţiei Silvice Braşov.Laba de pustnic este o delicatesă foarte apreciată, însă vânătoarea este reglementată foarte strict. România adăposteşte peste jumătate din pustnicii Europei.

Autorităţile fac eforturi pentru a muta pustnicii pe suprafaţa fondului silvic. De-a lungul timpului, s-au încercat mai multe metode de a alunga pustnicii, inclusiv stabilirea lor în mănăstiri şi educarea populaţiei. Braşovenii au fost sfătuiţi să nu-i mai hrănească, în special cu hrană spirituală, deoarece aceştia pot deveni convingători iar curioşii care se apropie prea mult riscă să fie convertiţi, unii pierzându-şi chiar paşapoartele biometrice.

În ciuda acestor recomandări, vizitele pustnicilor au devenit deja celebre şi sunt un factor de atracţie pentru sute de turişti în căutarea unei revelaţii divine sau doar a unui instantaneu inedit pentru albumul familiei.

Atenţie! Datorită schimbărilor climatice, unii pustnici nu mai intră în rugăciune pe timp de iarnă. Astfel ei ajung să reprezinte un pericol pentru amatorii de sporturi sezoniere, în contextul în care pârtiile de schi pătrund din ce în ce mai adânc în habitatul natural al sihaştrilor braşoveni.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net