Utopia Balcanica

Pomana porcuşorului

Oameni buni cu suflet bun şi cu credinţă-n Bulanus şi-n spaghetele zburătoare! A venit vremea să vă dovediţi încă o dată iubirea faţă de cele blănoase şi care chiţăie. Dacă mai ieri îi găseam un stăpân căţelului comunitar, azi, chiar de Ignat, vă invit să luaţi acasă un porc. O porcuşoară, mai exact. De Guineea. Un fel de mini-Prikoke exotic.

Chiar dacă porcul de Guineea nu-i de mâncare decât pentru sudamericani (dacă nu vă cheamă Pedro luaţi-vă gândul de la tobă de Guineea sau ghiudem de Guineea) eu unul zic că-i o şansă unică de a avea în casă o moştenire de la civilizaţiile precolumbiene. Gândiţi-vă că poate misterioşii mistici mayaşi se jucau chiar cu o asemenea fiară pufoasă în timp ce îşi calculau fatidicul calendar*!

Îi place să fie ţinută în poală şi ţesălată, caz în care am înţeles că toarce. Are vârsta fragedă de un an şi este blândă şi cuminte (aşa că dac-o luaţi s-ar putea să vină şi moş Gerilă cu mai multe cadouri anul ăsta).

Despre dietă şi alte obiceiuri vă va povesti actuala ei gazdă, pe îndelete.

Ştiţi povestea, vă rog frumos să daţi mai departe acest anunţ dacă sunteţi iubitori de dihănii. Şi dac-o vreţi pe porcuşoară, daţi un mail la drojdia (a rond) gmail punct com.

*se jucau chiar cu = locuiau pe aceeaşi emisferă cu

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net