Utopia Balcanica

E peliculoso sovieţki

Băieţi, io am fost pe drumuri şi-mi pare rău că nu v-am putut distra. A absentat şi Mîţa. Până-mi trag sufletul vă invit, că tot e (oarecum) (un fel de) (cvasi-)iarnă (parţial) şi-i cam în spiritul sezonului, să urmăriţi oleacă din singurul fel de comedie romantică de pe planetă şi din univers care nu te tâmpeşte iremediabil, transformându-te într-o formă de viaţă inferioară.

Este vorba despre comedia romantică sovietică, o chestie foarte speşăl pentru că, în materie de muzică şi film, ruşii nu pot face ceva prost, cum fac americanii uneori şi cum fac noul val al cinematografiei româneşti şi Moga tot timpul.

Oricât s-ar chinui să facă un căcat, ruşii nu vor reuşi. Să zicem că în condiţii de laborator le-ar ieşi un căcat acceptabil, dar dacă-i acceptabil nu se mai califică ca căcat.


Folosindu-se de superputerea asta, au reuşit să facă şi comedie romantică mişto, ceea ce în legendele Olimpului le-ar fi câştigat cel puţin statutul de semizeu.

Bine, că mai au ruşii ăştia o chestie, oricât s-ar chinui să facă un film sau un cântec vesel le va ieşi măcar un pic abisal şi tragic, da’ asta e altă poveste şi probabil vine de la faptul că beau aproape la fel de mult ca verii noştri apropiaţi, moldovenii.

Până una alta v-am scris toate astea fin’că Mosfilm are un canal mişto de youtube plin ochi de filme întregi, unele chiar cu subtitrare. Dacă nu ştiţi ce-i Mosfilm irosiţi oxigenul ălora care ştiu şi nu meritaţi decât să mai mergeţi o dată la şcoală.

Restu’ hai, încovrigaţi-vă în plapumă ca nişte lepre şi daţi drumu’ la platele ecrane.

Москва слезам не верит / Moscova nu crede în lacrimi: Aici.

Ирония судьбы / Ironia sorţii : Partea 1 aici, partea a 2-a aici (hehe, merci Fritz).

(Şi pentru că aţi fost cuminţi, uite încă un filmuleţ mai puţin comedie romantică, da’ tot umoros şi lejer, pe care l-am văzut la cinemauă anul trecut. Мы из джаза / Jazzman, Şahnazarov, ’84, despre nişte unii din Odesa care cântau geaz pe vremea lu’ Lenin. Aici.)

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net