Utopia Balcanica

Helminţi de-ngheaţă apele

Andi, îmi pare rău să te anunţ io da’ nimeni altcineva nu îndrăzneşte, că vedetele nu se critică.

Frate, dacă tot eşti cel mai “date-able” blogăr din galaxie, schimbă-ţi nevasta cu una a cărei inteligenţă să nu stârnească grave îndoieli. Nu vreau să scriu că-i proastă ca să nu intru la calomnie, insultă et comp.

Ştiu că ziceam că nu mă mai iau de secta crudivorilor, că-i las să trăiască liniştiţi rumegând şi făcând carenţe de diverse substanţe, da’ nu pot frate, nu pot să nu o zic:


În pula calului, când faci un articol despre ce important e să nu mănânci lapte, carne, brânză, ouă că faci paraziţi înfiorători, asigură-te că filmuleţele pe care le pui ca să sperii lumea de paraziţi înfiorători NU sunt:

a) un filmuleţ cu medici care-i scot meşele din nas muzicianului Jay Terrien după o operaţie în respectivul nas (da, ştiu că e spectaculos dar aşa arată medicina reală, pi buni!)

b) un filmuleţ cu vraci din Malaezia care storc naivii de bani frecându-le gândaci ciopârţiţi pe faţă şi pretinzând că paraziţii conţinuţi în acei gândaci au ieşit CHIAR DIN FAŢA TA ACUM UGABUGA.

c) un filmuleţ cu un caz spectaculos de limbrici, pe care cu siguranţă nu îi vei lua din ouăle de supermarket, ci mult mai probabil din legumele de la ţărani pe care nu le speli fin’că vrei să păstrezi pe ele patriarhalii şi nutritivii cîcaţi de om şi animal cu care au fost îngrăşate într-un solar care stă să cadă undeva la marginea dezolantă a Teleormanului.

Sau aşa, într-un limbaj cari s-ar putea să fie mai familiar cititorilor doamnei O.:

Draga moşului, frumoasă şi iubită zână, ocrotitoare a fetelor bătrâne de pretutindenea! dihăniile ce le-ai zugrăvit în răvaşul dumitale despre balaurii cu şepte capete sunt ba nişte născoceli ale Spânilor de la răsărit, ba nu-s dihănii deloc, ba-s cu totul alte dihănii.

Dacă dumneata ştiai despre faptele cestea dar ai zugrăvit dihăniile orişicum ca să bagi sperieţii în împărăţie, cred că zmeul cel rău ţi-a furat cea din urmă urmuliţă de etică sau chiar minţile.

Dacă nu ştiai despre cele ce le-am lămurit eu acum, la drum de seară, înseamnă c-ai luat de bune toate năzdrăvăniile din cetatea iutubilor fără a mai cerceta câtuşi de puţin ceea ce arată întregului popor că eşti, dintre fufele năroade, cea dintâi.

Încheiem cu un articol mai educativ despre viermi.

Articol despre viermi (helminţi)

Există vreo 370 de feluri de viermi care pot trăi în tine. Spală-ţi mâinile şi mâncarea. Găteşte-o. Dacă bănuieşti că ai viermi, du-te la medic.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!
29 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Clotilda
Clotilda
10 years ago

Cat de penibil sa fii? :( Cum sa pui filmulete cu mese de tifon scoase din nas si sa incerci sa iti naucesti cititoarele spunand ca sunt paraziti? Jeez…

sticladementa
sticladementa
10 years ago

mama, comment din partea oliviei, mai jos: “Cit ii priveste pe ciinii de pe strada, n-ar avea paraziti daca ar minca doar carne cruda (Pottenger a studiat si demonstrat legatura intre hrana cruda si lipsa parazilor intr-un studiu de 10 ani, despre care am vorbit pe blog, in postul “la ce bun crudivorismul asta”), dar din pacate sunt abonati la resturile de mincare gatita, procesata, chimizata, din tomberoane si cosuri de gunoi. Foarte multi sunt hraniti direct de oameni cu resturile de mincare de la cina sau prinz. ” Trichineloza se face de la carnea gatita, asa e!! Ptr ca la caldura, oule de viermi se clocesc, si dau nastere virmisorilor, nu?! Dragele comentatoare vor sa disemineze postul asta imbecil si pe la altii…

eftimie
eftimie
10 years ago

Aha, deci asta este sursa tâmpeniilor referitoare la lapte pe care le aud în ultimul timp. Tot îi bine, înseamnă că Darwin ne ajută să rămânem vii ăia mai buni.

Clotilda
Clotilda
10 years ago

Vasile, vezi ca tantica a luat-o rau pe aratura.

“Cit priveste SIDA, are mare legatura si cu parazitii (cum spune Hulda Clark), dar si cu candida (cum spune Simoncini) si amindoua cu dieta, dar despre asta sunt prea multe de povestit si as vrea sa le pastrez pentru un alt post, mai incolo.”

Voi puteti sa credeti asa ceva? :))) MOR.

sticladementa
sticladementa
10 years ago

Am citit despre Hulda Clark..individa este contestata de comunitatea naturopatilor si criticata aspru; fraudele si inselatoriile ei frizeaza absurdul: diagnostica infectia cu HIV intr-un minut si spunea ca o poate vindeca in 3 minute! ” In her book The Cure For All Cancers, Clark postulated that all cancers are caused by the flatworm Fasciolopsis buski. However, this worm does not live in the USA and Europe but mainly in India, parts of China, Vietnam and other east-Asian countries, and only in rural areas where people are eating unboiled food from water plants, or where pigs live close to humans.[citation needed] Clark also said that HIV is a worm virus and that the worm is responsible for AIDS: “I find it in every case of HIV, Alzheimer’s disease. Without this parasite you can’t get HIV.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Hulda_Clark mi se pare ca seamana foarte mult cu doamna O.

Belle d”Imagination
Belle d”Imagination
10 years ago

Vorba veche din străbuni: unde nu-i cap, vai de picioare.

PS: Întrebare pt năroadă: în zonele din Mongolia/ Iakuţia etc., unde nu stă nici dracu să dea lupilor mâncare gătită (iar lupii sunt peste 95% identici genetic cu cânii), lupii de ce au paraziţi?

Clotilda
Clotilda
10 years ago

Oh, dar cate nu sunt despre ea…
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clarkaff/huffman.html
An investigator for the Indiana Department of Health and a deputy attorney general visited her office incognito as part of a sting operation. Clark proceeded to test the investigator and “told him he had the HIV virus [sic], but said that he did not have cancer.” She told the investigator that she could cure his HIV in 3 minutes, but that he would “get it back” unless he committed to returning for six more appointments. She then ordered blood tests from a laboratory. Upon learning of the undercover investigators’ status, Clark stated that everything she had told them had been a “mistake”. Two days later she had vacated the premises and disappeared.

Clotilda
Clotilda
10 years ago

@Belle d’Imagination: de unde stii ca nu au? In plus, sunt diversi factori care intretin ciclurile de viata ale parazitilor, problema e complexa. In cazul Echinococcului, diverse practici alimentare (mancatul intestinelor raw prin Africa), prevalenta cresterii oilor etc. sunt foarte importante.

In Mongolia chiar sunt multe cazuri. Crezi ca astia fac conferinte degeaba? http://www.parasitesandvectors.com/content/3/1/8

Clotilda
Clotilda
10 years ago

Uite ce zice OMS despre asta. http://www.who.int/zoonoses/diseases/echinococcosis/en/ Distribution
There are areas of high endemicity in southern South America, the Mediterranean coast, the southern part of the former USSR, the Middle East, south-western Asia, northern Africa, Australia, New Zealand, Kenya and Uganda. On the Tibetan Plateau for example, cysts have been found in 6.6% of the population. In southern Argentina 26.7 cases per 100,000 were found.

Xeno
Xeno
10 years ago

ugabuga :))

Kirb.zât
Kirb.zât
10 years ago

Daca am vazut-o (in vis) pe Olivia Steer prajind snitele, se pune? :D

roxana
roxana
10 years ago

E pacat de Olivia, mie mi se pare o cauza pierduta. Mie mi-a placut blogul ei, s-a lansat cu niste retete chiar nimerite. Insa de cand a fost faza cu ‘Bill Gates si casapirea globala’ n-am mai intrat. Iar acum, cu articolul asta, imi confirma faptul ca e dusa prea adanc, n-o mai poate trage nimeni inapoi. Eu cred ca nu mai este decat un pas pana sa-si puna in pericol viata ei sau pe a copiilor ei din lipsa de discernamant.

P.S. Filmuletul nu mai este pe blog, probabil i-a spus Andi sa-l scoata, ca pe altcineva sigur n-ar fi crezut daca i-ar fi spus ca-i nepotrivit. Dar chiar si-asa cred ca a pus altul in loc ca vad ca are vreo 4 filme, probabil (cum altfel?) infricosatoare.

ggl
ggl
10 years ago

Mda, Olivia ne-a dat fix cel mai bun argument ca să prepari termic mâncarea: mor o grămadă de viermi şi alţi patogeni naşpa. Eu nici nu am curaj să beau lapte de vacă nefiert (nu cel din comerţ, cel de la vacă). Şi ăla de-l fac iaurt îl fierb. Înafara de faptul că prin fierbere omori chesii naşpa, iţi iese iaurtul cu cultura cu care-l însămânţezi. Altfel iese aleator în funcţie de ce ce lactobacterii prinde. Uneori iese amar, alteori iese brânză de vacă în loc de iaurt, etc.

animaloo
animaloo
10 years ago

mie mi-e mila oarecum de olivia. Oamenii atat de prosti ar trebui eutanasiati, sa nu se mai chinuie :)

cei drept ii ca am un prieten care la un moment, din cauze de ipohondrie si un colesterol cam ridicat, a renuntat la carne. Si acum nu mai poate sa manance. Evident, mai facem misto de el, dar atata timp cat el e multumit si nici misionar, ni se rupe de mancarea lui.
dieta ar trebui sa fie ca futaiu. Te lauzi/tii ascuns, dar nu obligi pe nimeni sa futa ce futi tu.

Luke
Luke
10 years ago

hmm…chiar a pus tipa filmele alea? ca am dat un click pe articol si nu-s alea puse…

Clotilda
Clotilda
10 years ago

Cat de rusinos e faptul ca a schimbat filmul ala? Adica si-a dat seama ca imaginatia ii umbla teleleu si ca are niste criterii dupa care isi selecteaza sursele total elucubrante!

Acum a pus un substitut cu irelevantul Loa Loa – pentru ca nu se pot inregistra cazuri la noi in tara (altele decat cele care ar fi de import, adica oameni care au fost prin Africa si au luat de acolo)

Clotilda
Clotilda
10 years ago

De asemenea, de pe Medscape, despre viermii din nas.

Larvae and worms have been known to occasionally inhabit the nasal cavities of persons living in tropical and unhygienic environments. They can lead to the destruction of the nasal mucosa and subsequent necrosis of septal cartilage and turbinates. Some authors have even reported extension to the orbit and paranasal sinuses. Because of the invasive nature of these NFBs, treatment typically consists of instillation of an agent to kill the larvae or worm, followed by surgical debridement and antibiotic therapy. These cases should be managed in conjunction with a specialist.

trackback
Intrebarea zilei « Unde scriu lu gigel
10 years ago

[…] aia care te impinge sa faci voluntariat? Aia care te indeamna sa mergi sa o eutanaziei pe olivia steer pentru ca Andi pare baiat […]

Korsakoff
Korsakoff
10 years ago

Consumul de verdeţuri şi legume te predispune la parazitoze cu alţi helminţi cu alt tip de ciclu biologic. Deci tot în somn asfixiate cu viermi vor da ochii pe bulgari dragele moşului.

Vlad
Vlad
10 years ago
Andrei
Andrei
10 years ago

nu pot sa cred ca exista persoane de genul asta. deci un tip/tipa spune ca si-a convins toata familia sa treaca pe mancat cruditati, dar tatal lui/ei are niste dureri, probabil de bila. Si-ar trimite tatal la doctor, dar stie el mai bine ca doctorul o sa ii recomande alt regim alimentar si el nu vrea asta. olivia raspunde:
“Clisme de doua ori pe zi, recomanda Valeriu Popa pentru ca detoxul sa nu aiba efecte neplacute. Apoi, periaj uscat al pielii, dinspre extremitati spre zona inimii. Sauna sau bai fierbinti. Tin pumnii”

in primul rand, astia sunt oameni care cauta pe net si asteapta un fel de guru sa le arate calea. in al doilea rand, e un fel de misticism in toata treaba asta cu regimul cu cruditati, nu inteleg de unde vine.

Clotilda
Clotilda
10 years ago

Aoleu, @Belle, sa-mi fie cu iertare, prinsa in avantul antiO. am crezut si tu spui ca lupii aia NU au paraziti pentru ca papa raw… :D

Misticismul vine din promisiunea, de fapt, mai mult, garantarea unei vieti luuungi si lipsite de orice problema de ordin medical. Regimul asta + adevarurile bine tainuite conexe sunt, pur si simplu, mantuitoare.

ggl
ggl
10 years ago

@Andrei e o contracultură ce îşi are probabil rădăcinile în industrializarea mâncării – chestii duse la extrem. E o tâmpenie.

Ire_levantul
Ire_levantul
10 years ago

nush de ce, dar gandul m`a dus la seria de filme Tremors (p`acia http://www.cinemarx.ro/filme/Tremors-Creaturi-ucigase-9103.html )…

Gigel
Gigel
10 years ago

Într-adevăr, multe prostii de acest gen găsești pe internet.
Dar nu văd care e problema; dacă anumiți indivizi sunt suficient de oligofreni încât să le creadă, mai ales dacă preferă să-și culeagă informații legate de sănătate de la tot felul de imbecili care n-au de-a face cu nici un fel de medicină… lasă-i să o facă.
Să treacă pe legume, că nu moare nimeni. Âia deștepți știu să înlocuiască regimul omnivor cum trebuie, chiar dacă doar din plante. Alții nu, și ajung la spital.

Toată prostia asta are un rol foarte bun în selecția naturală.
Și vorba aia: mulțumește-le proștilor că există, că așa ieșim și noi în evidență.

trackback
Sceptici în România – Episodul 34 - Sceptici în România
10 years ago

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net