Utopia Balcanica

Helminţi de-ngheaţă apele

Andi, îmi pare rău să te anunţ io da’ nimeni altcineva nu îndrăzneşte, că vedetele nu se critică.

Frate, dacă tot eşti cel mai “date-able” blogăr din galaxie, schimbă-ţi nevasta cu una a cărei inteligenţă să nu stârnească grave îndoieli. Nu vreau să scriu că-i proastă ca să nu intru la calomnie, insultă et comp.

Ştiu că ziceam că nu mă mai iau de secta crudivorilor, că-i las să trăiască liniştiţi rumegând şi făcând carenţe de diverse substanţe, da’ nu pot frate, nu pot să nu o zic:


În pula calului, când faci un articol despre ce important e să nu mănânci lapte, carne, brânză, ouă că faci paraziţi înfiorători, asigură-te că filmuleţele pe care le pui ca să sperii lumea de paraziţi înfiorători NU sunt:

a) un filmuleţ cu medici care-i scot meşele din nas muzicianului Jay Terrien după o operaţie în respectivul nas (da, ştiu că e spectaculos dar aşa arată medicina reală, pi buni!)

b) un filmuleţ cu vraci din Malaezia care storc naivii de bani frecându-le gândaci ciopârţiţi pe faţă şi pretinzând că paraziţii conţinuţi în acei gândaci au ieşit CHIAR DIN FAŢA TA ACUM UGABUGA.

c) un filmuleţ cu un caz spectaculos de limbrici, pe care cu siguranţă nu îi vei lua din ouăle de supermarket, ci mult mai probabil din legumele de la ţărani pe care nu le speli fin’că vrei să păstrezi pe ele patriarhalii şi nutritivii cîcaţi de om şi animal cu care au fost îngrăşate într-un solar care stă să cadă undeva la marginea dezolantă a Teleormanului.

Sau aşa, într-un limbaj cari s-ar putea să fie mai familiar cititorilor doamnei O.:

Draga moşului, frumoasă şi iubită zână, ocrotitoare a fetelor bătrâne de pretutindenea! dihăniile ce le-ai zugrăvit în răvaşul dumitale despre balaurii cu şepte capete sunt ba nişte născoceli ale Spânilor de la răsărit, ba nu-s dihănii deloc, ba-s cu totul alte dihănii.

Dacă dumneata ştiai despre faptele cestea dar ai zugrăvit dihăniile orişicum ca să bagi sperieţii în împărăţie, cred că zmeul cel rău ţi-a furat cea din urmă urmuliţă de etică sau chiar minţile.

Dacă nu ştiai despre cele ce le-am lămurit eu acum, la drum de seară, înseamnă c-ai luat de bune toate năzdrăvăniile din cetatea iutubilor fără a mai cerceta câtuşi de puţin ceea ce arată întregului popor că eşti, dintre fufele năroade, cea dintâi.

Încheiem cu un articol mai educativ despre viermi.

Articol despre viermi (helminţi)

Există vreo 370 de feluri de viermi care pot trăi în tine. Spală-ţi mâinile şi mâncarea. Găteşte-o. Dacă bănuieşti că ai viermi, du-te la medic.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net