Utopia Balcanica

Melci, scoici, Dvořáci, craci

Cea mai mişto, pentru că-i preferata mea, bucată simfonică din lume. Evăr.

Ştiu că v-am bătut la cap cu ea mai demult da’ revin asupra dânsei fiindcă am ascultat-o alaltăieri sub bagheta unui baghetist promiţător şi fiindcă şi joi şi vineri se poate urmări, da’ la Ateneu.


Io v-o ofer în formă de pleilist, că nu e pe iutub cap-coadă (adică e, dar nu în varianta asta) şi n-am cum să vă pun VHS-ul (de fapt nici eu nu mai am cum să-mi pun VHS-ul). Orişicum, merită să aruncaţi o ureche fiindcă-i cu unul dintre acei foarte puţini moldoveni (sau români, cum vă place) cari chiar au fost relevanţi pentru cultura universală.

Zis şi cel mai mişto, pentru că-i preferatul meu, dirijor din lume. Evăr.

Nu pentru că şi eu sunt moldovean sau pentru că mă cheamă ca pe el – departe de mine gândurile astea tribaliste – ci pentru că avea o viziune profund originală asupra a tot ce se cântă şi puţine lucruri îi plăceau mai mult decât să-l doară în pix şi să fie un trol rău.

One is reminded of Sergiu Celibidache’s famous (or infamous?) quip about Karajan. An interviewer once asked Celibidache what he thought of the Austrian conductor. Celi replied that Karajan was “elegant but superficial.” “But Karajan is world famous!,” protested the journalist, almost dropping his notebook. “So is Coca-Cola,” dead-panned Celibidache.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net