Utopia Balcanica

Analu’ Manole

Ştirile pe scurt, că mi-i somn.

Nu ştiu voi cât de senili sunteţi da’ io am copilărit în anii nouăzeci şi ţin minte cu cât entuziasm mergeam la expoziţiile cu dinozauri.

Ehei! Când aduceau (la Antipa, la geologie, unde naiba mai puteau) dinozauri mari de cauciuc care răcneau şi dădeau din labe, se făcea coadă la bilete la văzut acele fiare străvechi pen’ că la Telecolor încă nu era naţional geografic.

Astăzi, în două mii doişpe, apăsând un singur boton ne putem bucura de aceeaşi senzaţie înălţătoare, cu reptile din cretacic care-s atât de realiste că parcă-s vii şi ţi-i frică când se uită la tine cu ochii lor de sticlă şi îşi agită mădularele pieloase!


Deoarece Marea Britanie îl trimite la Eurovision pe Engelbert Humperdinck, care în ’70 era deja retro, iar ruşii răspund cu o formaţie întreagă de băbătii. Dap, e prima oară în viaţă când manifest un interes faţă de acest concurs odios!

În caz că vă întrebaţi, îhî, reprezentanţii ţării noastre sug lamentabil, ca de obicei. A fi afon nu are vârstă.

În altă ordine de idei, cică s-a întâmplat un groaznic accident pe şantierul catedralei. Şi cică au sporit paza ca să nu intre presa, prin urmare nu pot înfrâna un gând conspiraţionist: oare nu cată Daniel de fapt doar un pretext ca să zidească o fecioară înăuntru?

Şi nu în ultimul rând, da’ totuşi în ultimul rând: să nu ziceţi că n-aţi auzit mai întâi de la mine (presimt că o să vuiască) de cântăreţul ghanez care-i amuzant şi îşi condimentează reghe-ul ghanez cu versuri şchioape în româneşte pentru că-i născut la Ploieşti şi acest lucru l-a traumatizat profund.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net