Utopia Balcanica

Nici o proiecţie fără erecţie

…şi nici o orgie fără regie!

Străbunicii noştri n-au crescut într-o atmosferă de cuminţenie angelică. Că-ţi vine sau nu să crezi, cu siguranţă şi domniile lor au desenat puţe pe pereţi la vremea lor sau au răsfoit imagini cu domnişoare în posturi senzuale, cum ar fi cu chestii băgate în fund.

Şi cum în 1895 fraţii Lumière au inventat filmul, în 1896 străbunicii noştri aveau deja şansa să se delecteze cu pornografie pe film. Proto-regizorul Albert Kirchner producea atunci, de pildă, Le coucher de la Mariée – “An excellent film, full of surprise and illusions, the exhibition of which will certainly be welcomed at any smoking concert or stag party” – din care, în mod regretabil, s-au păstrat doar două minute de preludiu.


Abia un an mai târziu, adică în 1897, când producţii sexi erau deja cu zecile, apare Passion du Christ, primul film cu temă biblică. Regizor: păi, Léar, adică Albert Kirchner. Lol.

Vremuri candide şi inocente!

Şi dacă, printr-o minune, străbunicii voştri n-au fost un biet răzeş şi un biet iobag, ci s-au învârtit prin cercurile hailaif de peste ocean şi au fost friends pe feisbuc cu Fleischer (pe care-l cunoaştem prin Betty Boop sau Popeye marinaru’) sau cu Lantz (părintele sugestivei ciocănitori Woody), atunci cu siguranţă au aruncat un ochi şi pe minunăţia de mai jos.

Aşezat la loc de cinste în compilaţia The good old naughty days (care conţine peste trei sute de bucăţi de pornache hardcore din perioada 1905-1930), Eveready Harton in Buried Treasure (cca. 1928) nu este doar primul desen animat cu sex (cari s-a păstrat), ci şi:

– primul desen animat cu şerpi făcănd sex
– (probabil) primul şi singurul desen animat cu Terente, regele bălţilor
– primul desen animat cu vibratoare
– primul desen animat cu zoofilie
– primul desen animat în care doi inşi se duelează în faluşi

Şi pentru că-i material documentar, e ok să-l arăt pe sait!
(via Nilu)

Spre a servi drept comparaţiune:

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net