Utopia Balcanica

Din basmele bulgăreşti ale fraţilor Grimov

Prin lucarnele gotice ale palatului străbătea, răzleţ, lumina câte unui fulger îndepărtat. În spatele a douăzeci de uşi ferecate cu douăzeci de lacăte, domniţa Gaga scotocea, tremurând, printr-un şifonier care era numa’ el cât o garsonieră. Era evident că nu mai dormise de zile bune. Ceva o frământa groaznic.


Îşi trase pe după gât un şirag de covrigi de Buzău. Pe post de botine încălţă două căpăţâni de mumie egipteană iar umerii şi-i înveli cu o şubă din scroturi de antilopă gnu, cusute între ele cu fir de aur de însuşi pălărierul reginei Angliei. Le coup de grâce: în loc de căciulă, strivi în creştetul capului o savarină proaspătă. Porunci să i se aducă doi tabureţi şi execută, cu ultimele ei puteri, un şpagat perfect.

“Oglindă, oglinjoară, acum cine-i cel mai excentric din ţară?” răsună de-a lungul coridoarelor reci glasul ei – şuierător, disperat, dând să se stingă.

“Îmi pare rău, domniţă Gaga.”

Nu se mai auziră decât cioburi şi un plâns isteric.

Azis was born Vasil Troyanov Boyanov (Bulgarian: Васил Троянов Боянов) on 7 March 1978.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net