Utopia Balcanica

Confidenţialitate şi protecţia datelor

Nimănui nu-i place politica, dar politica de confidenţialitate se aplică tuturor vizitatorilor saitului Utopia Balcanica (utopiabalcanica.net), administrat de către Sergiu V. Vasile (numit în continuare Vasile, administratorul saitului Utopia Balcanica) cu oareşce măiestrie, dar nu foarte multă, pentru că nu a vrut să dea la mate-info când era mic deşi ar fi putut, îl ducea mintea dar era cam puturos.

Ce date personale culeg şi de ce?

Atunci când comentezi direct pe blog folosind formularul dedicat (dacă nu cumva între timp l-am scos), culeg adresa de mail introdusă de tine, IP-ul şi aparent ceva ce se numeşte browser user agent string (care mă ajută să mă feresc de spam).

Un hash anonimizat ar putea fi trimis către serviciul Gravatar, dacă îl foloseşti, iar comentariul tău ar putea fi procesat de Akismet ca să fiu sigur că nu eşti robot. Vezi aici politica de confidenţialitate Gravatar şi Akismet.

Atunci când comentezi cu ajutorul pluginului de comentarii Disqus, pe Utopia Balcanica nu se stochează nimic şi orice problemă care apare e între tine şi Disqus. Vezi aici politica privind datele a lui Facebook.

Ce fac cu datele tale personale?

De obicei absolut nimic, niciodată, dar le pot folosi ca să te contactez şi să-ţi furnizez super-premiul în cazul în care comentariul tău era pentru participarea la un concurs aici pe site.

De asemenea, sunt obligat să le divulg dacă o cere legea.

Dacă vrei să afli care sunt datele tale pe care le deţin, să le şterg din baza de date a saitului sau să le anonimizez eşti binevenit să scrii la vasile (a rond) utopiabalcanica punct net şi o să procedez cu maximă celeritate la rezolvarea solicitării tale foarte serioase, ca să nu stricăm prietenia.

Servim şi cookie-uri.

Vezi aici politica de cookie-uri.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net