Utopia Balcanica

Episodul 72: Unde s-o răsturnat Coruţa cu proşti

Urmează staţia Inchizitorilor, cu peronul pe partea extrem dreaptă. Postul OTV a fost amendat, marti, de CNA cu 10.000 de lei pentru o editie a emisiunii “Dan Diaconescu Direct” care l-a avut ca invitat pe “scriitorul spion” Pavel Corut, dupa cum titra televiziunea pe ecran. Sanctiunea forului are in vedere lipsa de reactie a moderatorului Dan Diaconescu care nu cere dovezi la acuzele pe care invitatul sau le aduce la adresa preotilor si a Bisericii “iudeo-crestine” prin afirmatii de genul “popii sunt sarlatani”, “Biblia este o carte de mituri abominabile si mizerabile”, “Iisus nu este fiul lui Dumnezeu”, scrie Hotnews.

Deşi, la rândul lui, Coruţ e un descreierat şi nu trebuie privit ca un reprezentant al raţiunii şi lucidităţii, ceea ce a făcut CNA-ul se cheamă băgat sula în Declaraţia universală a drepturilor omului şi cetăţeanului.

Omul şi-a dat cu părerea în cadrul unui tocşou pe tema “atacurilor energetice”, care, fie vorba între noi, au aceeaşi validitate ca testamentele bibliei iudeo-creştine sau ca Alice în ţara minunilor. Exact, sunt lucrări de ficţiune din varii genuri. Şi totul s-a întâmplat pe un post TV particular, unde telespectatorul nu e obligat să telespecte decât dacă îi place ce vede.

Când cineva (biblia) face o afirmaţie nedovedită (vechimea şi numărul de “convinşi” NU reprezintă probe), dânsa este refutabilă cu la fel de puţine dovezi şi oricine are voie s-o refute.

Personal, am să caut să reclam de-acum încolo la CNA fiecare emisiune în care moderatorul nu cere în mod explicit dovezi pentru afirmaţii ca “Iisus este fiul lui dumnezeu”. Până atunci, să fie Mîţa.

shareuri

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net
shareuri