Utopia Balcanica

Ce e asta?

Din 2007, într-o formă sau alta, Utopia Balcanica e singurul blog autohton de umor, caricatură, opinie şi lifestyle de care ştiu io. Io sunt Vasile.

Ştiu să fac desene tâmpituţe, meme fierbinţi, text, versuri, cântece, interneţi, câteva feluri de umor şi un curry de porc cu năut de moare lumea.

Am lucrat foarte mulţi ani cu Times New Roman, unde am scris ‘jdemii – sau măcar câteva mii – de articole de satiră ultravirale şi nişte scenarii TV. Am participat la diferite proiecte editoriale (de exemplu când am colaborat multă vreme cu Vice), civice (de pildă cu APADOR-CH, Centrul pentru Studiul Democraţiei de la UBB, Centrul de Resurse Juridice sau JCC Bucureşti), comerciale (Monodoza Zilei a lui Kafune a luat chiar şi un premiu) sau pur şi simplu de amorul artei (Busuioc Automat 3000 a fost descărcat de peste 100.000 de oameni). Am făcut o pisică pixelată care a rămas în istoria internetului românesc.

Am pus umărul, ca partener media şi nu numai, la hepăninguri ca TIFF, Electric Castle, Balkanik! Festival, Weekend Sessions, Mera World Music Festival, Outernational Days, 3 Smoked Olives sau Divan Film Festival.

Bucureşti ComicsFest a zis în 2022 că fac aici Cel Mai Popular Webcomic din România dar nu sunt sigur de asta.

Mai important decât toate astea, am strâns mulţi prieteni. Ieei prieteni.

Propuneri?

Mă găseşti la vasile (a rond) utopiabalcanica punct net.

Sau pe facebook / instagram.

Aici explicam ceva.

Testimonials.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net