Utopia Balcanica

Ce e asta?

Din 2007, într-o formă sau alta, Utopia Balcanica e singurul blog autohton de umor, caricatură, opinie şi lifestyle de care ştiu io. Io sunt Vasile.

Ştiu să fac desene tâmpituţe, meme fierbinţi, text, versuri, cântece, interneţi, câteva feluri de umor şi un curry de porc cu năut de moare lumea.

Lucrez de foarte mulţi ani cu Times New Roman, unde am scris ‘jdemii – sau măcar câteva mii – de articole de satiră ultravirale şi nişte scenarii TV. Am scris şi desenat pentru caşcaval (proiecte la care am participat au luat un Romanian PR Award de argint, un Effie românesc dar şi un premiu special de excelenţă IAA) sau pentru binele societăţii (când am lucrat, de exemplu, cu APADOR-CH, Centrul pentru Studiul Democraţiei de la UBB sau Centrul de Resurse Juridice) sau pur şi simplu de amorul artei (Busuioc Automat 3000 a fost descărcat de peste 100.000 de oameni). Am făcut o pisică pixelată care a rămas în istoria internetului românesc.

Am pus umărul, ca partener media şi nu numai, la hepăninguri ca TIFF, Electric Castle, Balkanik! Festival, Weekend Sessions, Mera World Music Festival, Outernational Days, 3 Smoked Olives sau Divan Film Festival.

Bucureşti ComicsFest a zis în 2022 că fac aici Cel Mai Popular Webcomic din România dar nu sunt sigur de asta.

Mai important decât toate astea, am strâns mulţi prieteni. Ieei prieteni.

Propuneri?

Mă găseşti la vasile (a rond) utopiabalcanica punct net.

Sau pe facebook / instagram.

Aici explicam ceva.

Testimonials.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net