Utopia Balcanica

Episodul 104: Mîţa dă bacalaureatul

Aud că-i sezonul când liceenii rock’n’roll sunt în focurile bacalaureatului. Mi-e milă de tine, generaţie în teneşi scumpi şi naşpa! Sunteţi toţi din ce în ce mai tâmpiţi. Nu vreau să-mi imaginez cât de idioată va fi naţia asta (care oricum suferă de un colosal retard istoric) când vor fi de vârsta noastră ăştia care se nasc acum.

Copii, suntem care va să zică în ceasul al doişpelea! Diriginţii v-au cerut “bani de protocol”? Profesorii “aranjează” examene contra cost? Aveţi colegi care copiază ca nişte infractori nenorociţi? Supraveghetori care tolerează chestia asta?

PĂI CE CURU’ CALULUI STAŢI mă? Scandalizaţi-vă, reclamaţi, semnalaţi! Ciuma ţării ăsteia e acolo jos, în popor şi-n aparatul de stat, în cartuşul de Kent oferit funcţionarului. Haiducii ăştia care ne conduc n-au izvorât din neant ci fix de-acolo se trag. Din cinstitul şi săracul popor.

Mîţa se întreabă dacă are cititori care-au dat Bacul recent (sau care trec printr-însul chiar acum). Dacă da, ce practici subversive se mai practică?

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

19 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
sticladementa
sticladementa
13 years ago

:))…aaahhh, bacu!

krossfire
krossfire
13 years ago

Cred ca-i mare cotatia la 300 de euro :)

trackback
Tweets that mention Utopia Balcanica » Blog Archive » Episodul 104: Mîţa dă bacalaureatul -- Topsy.com
13 years ago

[…] This post was mentioned on Twitter by Viorel Spinu and Andrei Iacob, S(f). Vasile. S(f). Vasile said: Mîţa dă bacalaureatul! (ep. 104) http://utopiabalcanica.net/2010/06/28/episodul-104-mita-da-bacalaureatul/ […]

EroticaXP
EroticaXP
13 years ago

Pana cand sistemul de invatamant nu o sa fie productiv iar de pe usile scolilor nu o sa iasa oameni adevarati, se va da in continuare spaga, se va intra pe pile la facultate, si nu doar la una ci la doua daca se poate, asta ca sa poate spera si ei, saracii copii la sansa unui loc de munca sau la ceva rost de plecat in pribegie dupa un trai decent. Prieteni de’ai mei au dat acum bacul, dar chiar nu are rost sa comentez ce ai zis tu. Este evident ca pamantul e rotund, dar paradoxal ca toata lumea se fute pe la colturi. Prin urmare este evident ca s’a dat spaga peste tot si sub orice forma, dar paradoxal ca sistemul de invatamant nu functioneaza, iar profesorii tot nemultumiti sunt. Si sincer si eu as lua spaga in locul lor. Atata timp cat am un serviciu mai bun sau mai prost, mai bine sau mai prost platit ma astept sa pot cel putin sa traiesc cu un punct peste limita subzistentei, ori la noi omul de rand nu poate reusi aceasta performanta si se taraie cu banii de mancare de pe o zi pe alta. Cand situatia asta nu va mai fi de actualitate atunci nu se va mai lua spaga nici in invatamant si nici in orice alt sistem. Ura, Vasile…da’i in continuare din condei/stylus!!! :)

Irén
Irén
13 years ago

…dar eu nu am teneşi!

Cât despre şpagă, am destule poveşti proaspete, mai mult sau mai puţin revoltătoare. Iar bani de protocol la noi în liceu nu s-au strâns. În schimb, fiecare elev a primit câte o sticlă de apă plată ^^

spyked
spyked
13 years ago

Trei sute de euro? Atât de mult pentru o oaie?

Zău de nu trebuie să începem să rescriem Miorița, cu oaia în rolul lui Iuda.

animaloo
animaloo
13 years ago

1. la bac, cel putin la istorie am copiat ca dracii
2. in facultate nici macar nu vorbesc. Nu cred ca a fost examen in anu 4 luat 100% pe bune. Decat daca pui faptul ca io am scris copiutele.

Si cu tuate astea n-am ajuns retard. oare cum s-o face?

Iorgu Iorgovan
Iorgu Iorgovan
13 years ago

Eu de exemplu la franceza eram pluta, am dat protocolu’, am scos dictionaru’ si mi-am luat bacu’. Dupa am intrat la facultate prin examen de admitere si prin puterile proprii. Daca n-as fi dat protocol as fi picat bacu’ si n-as mai fi putut sustine admiterea. Cat de imorala fu mica mea interventie?

krissu
krissu
13 years ago

So far, eu si semenii mei n-am fost bine veniti decat cu o sticla de 2L per clasa. Sa fi fost Evian?

Bacalaureatul pseudodespartit in silabe de pe tabla mi-a adus aminte de o fata care, nemaiavand loc sa scrie ‘examen de bacalaureat’pe primul rand la ‘Pentru..’ acolo, a intrebat supraveghetoarea daca despartirea cuvantul al’ lung in silabe ‘se pune ca semn saaau..?’.

http://www.youtube.com/watch?v=_Rc5HtGogYY
Dumb dumb.
We’re dumbing it down.
Dumb dumb.
We’re dumbing it down.

animaloo
animaloo
13 years ago

vasile, avand in vedere ca am trecut deja prin toate…adevarata problema e cel postliceal.
Asa la liceu, mai copiezi, mai te ajuti. Eu de copiat am copiat ca se putea, nu ca as fi dat bani. Aia mi se pare de porc. Asa, 10lei pentru doo alune, am mai dat (de multe ori le-am mancat tot io) dar sa dau X euro sa iau examene nu.

Problema cu copiatul este una singura. Nu tine de cat iesi sau nu de retard. Ci, faptul ca termini o facultate in Romania, iar in afara esti la fel de bine vazut ca dupa bac. Adica 4 ani ii pierzi numa pentru piata interna

rake
rake
13 years ago

dar asta se intampla in orice tara in afara de usa si uk. altfel 6 luni o echivalare de diploma. daca te muti din tara in tara, cate 6 luni de fiecare data…ma rog, de la un punct experienta in campu muncii oricum conteaza mai mult

Engineered
Engineered
13 years ago

Visul meu este să pot face un webcomic pe cel puțin jumătate la fel de amuzant și inteligent ca al tău.

voroncas
voroncas
13 years ago

aia e oaia dracului, la ce capatana i-ai facut!

Ioana
Ioana
13 years ago

Pisicimea voastra, eu am dat bacu’ anu’ asta. Si tenesii aia scumpi nu is chiar asa de prosti, ca nu put, si te si tin 4 ani legere.

In fine, nu vrei sa afli cate tehnici au existat intru glorioase aranjamente, si cu ce machiaj mai permanent decat tatuajul de puscarie m-as fi putut alege daca ma “rebelizam”,dacama credeam (desi nu cred ca e necesar sa ma cred) o oaie neagra intelectuala in turma Domnului. Asa ca ‘Mniezo cu mila.
Iti dai seama daca cu tot cu fraduda si spaga si dolarii fustele si ardelenii mamei lor de inculti, s-au luat note medii, prepondernt 7-8, ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost pa bune?! =)) hahaha
hai , miau, salut

Ioana
Ioana
13 years ago

The following errors occured:

* daca ma
* frauda
* note medii 6-7, vai mie

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net