Utopia Balcanica

Episodul 213: Iisus salvează moaştele

După 15 ani de la primele demersuri, făcute chiar de Patriarh, Ieronim al Greciei a acceptat să trimită la Bucureşti o relicvă de preţ: capul Sfântului Apostol Andrei, martirul care a creştinat Balcanii. […] De la biserica Sfânta Ecaterina din Bucureşti aşteaptă să fie mutate in Catedrala Mântuirii Neamului un dinte şi laringele Sfantului Ioan Gură de Aur. Moaştele au fost dăruite Bisericii Ortodoxe, la vizita Papei Ioan Paul al II-lea şi sunt văzute ca având mare preţ în lumea creştină. Ştire ştire.

Patriarhul să trăiască / că-i capu’ la ţara noastră! / Ţine minte trei cuvinte: / dumnezeu, laringe, dinte! / Concluzia o trageţi voi / Pupa-v-ar baba pe-un deget.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net