Utopia Balcanica

Numele dracului pe toate cardurile

Victorie pentru societatea civilă!!! Aflu că, cât am fo’ eu plecat, la solicitarea mai multor ONG-uri religioase, CNAS a decis să nu inscripţioneze cuvântul “card” pe cardurile de sănătate deoarece, citit invers, devine “drac”.

Blogul nostru iubitor de adevăruri vă prezintă azi zece alte cuvinte care sunt pe punctul de a fi scoase din uz deoarece, întoarse pe dos, capătă sensuri nedorite.


1. Notarii publici nu îşi vor mai putea denumi locul de muncă notariat deoarece asociaţiile pentru protecţia animalelor se opun vehement tăierii ratonilor.

2. Ambasada Chinei solicită schimbarea denumirii de orez. Citită invers, aceasta sugerează foamete şi sărăcie, eradicate de către gloriosul Mao Tse-Tung încă de acum 50 de ani.

3. Muzica rap va trebui să se cheme altfel deoarece patronii din industria lemnului nu doresc asocierea termenului de par cu un mesaj agresiv.

4. Reprezentanţii minorităţii tătare sunt jignite de faptul că inversul lui tătar poate fi citit ca ratat, anunţând că nu mai locuiesc cu părinţii din 1241.

5. Jucătorii de futsal vor schimba voluntar numele sportului lor nu pentru că sună de cîcat, ci pentru că invers dă numele unui celebru local din Vama Veche, care e de cîcat.

6. Poliţiştii rutieri cer schimbarea denumirii de radar, dovedind că nu au înţeles nimic.

7. Restaurantele cer interzicerea termenului de trufe pentru că dacă-l citeşti invers s-a dus curului tot misterul din juru’ preţului acestor ciuperci fiţoase.

8. Chiar şi verbul “a suna” a fost contestat de un amator al jocurilor proaste de cuvinte pentru că invers sună ca curul.

9. Neonazişti de pretutindeni se plâng că oglinda lui Times este “semit”, ceea ce va afecta numeroase gazete prestigioase din întreaga lume, de la Times New Roman până la NY Times. “Ridicol. Cine a mai auzit de semiţi la New York?”, au declarat A. Sulzberger şi J. Abramson din partea celei din urmă.

10. Ion Iliescu se va numi Gheorghe pentru că Ion citit invers este “noi”, iar noi chiar nu vrem să ne asociem cu Ion Iliescu.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net