Utopia Balcanica

Drapel cu moţ, pentru idioţ

drapelmasuratNu ştiu voi ce aţi văzut deunăzi la antene. Eu am văzut cum nişte agarici se fuduleau cu o bucată de pânză de cinci tone întinsă pe o tarla la sufocat de cârtiţe. Că pfoai di capu’ meu, are cinci tone şi e cel mai mare drapel din lume şi cumva chestia asta ar trebui să ne facă mândri.

Mândri că ce? Ce pula calului de recorduri sunt astea? Ce demonstrezi cu o bucată mare de pânză? Că poţi face o bucată mare de pânză? Că eşti şi tu în posesiunea unei invenţiuni moderne, noulŭ resboiŭ de ţesutŭ mechanisat Jacquard, care face singur munca a trei ţesătoare pricepute? (Asta ar fi impresionat multă lume în 1752, poate chiar mai tare decât un balaur.)

Pana mea, orice ţară (industrializată, în curs de industrializare sau care pur şi simplu există) ar putea să facă sau să comande în Bangladesh o bucată de pânză de opt, zece, un milion de tone ca să depăşească recordul vostru.

Nici măcar nu e mare căcat cinci tone. Înseamnă a 1835-a parte din producţia de bumbac a Uzbekistanului pe o singură zi. Cred că la o nuntă de bulibaşă din Buzescu cortu’ mare are mai multe tone şi mai multe hectare (şi mai multă bo$$-valoare) decât steagul vostru. Dar cortul ăla are un rost, să apere căldărarii de ploaie. Steagurile, în zilele noastre în care nu mai trebe’ să te orientezi pe vreun câmp de bătălie, nu au nici un rost.

De-aia singurii oameni din lume care ar putea intenţiona să le fută recordul românilor sunt idioţii. Ceilalţi oameni, ăia cu capul pe umeri, au chestii constructive în care să bage banii şi bumbacul. Ăia dacă au cinci tone de bumbac, pun tricouri pe 33.000 de sărmani care n-au tricou. Sau fac 33.000 de tricouri şi le vând şi plătesc TVA şi noi trăim de pe urma chestiei ăsteia ca paraziţii pentru că e socialism.

Idioţii, deşi-s în pielea goală, n-au nevoie de tricouri pentru că pe ei îi încălzeşte mândria că fac parte dintr-un construct imaginar. Lor le place când constructul lor imaginar e locul 1 în lume la chestii. Când constructul lor imaginar stabileşte recorduri.

Iar atunci când constructul lor imaginar n-are nici un talent cu care să stabilească recorduri pentru cel mai bun X, cel mai frumos X sau cel mai interesant X, stabileşte recorduri pentru cel mai mare X. Adică fix genul de recorduri care nu interesează pe nimeni pentru că-s tâmpite şi nu reprezintă vreo provocare, sau vreun manifest, sau vreo încununare a eforturilor omenirii în drumul ei spre dumnezeificarea supremă.

Oricum ştim cu toţii ce s-a întâmplat pe tarlaua cu steagul la juma’ de oră după ce au plecat presa şi pulimea.

036drapel

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net