Utopia Balcanica

Citeşte asta dacă îţi plac brăduţii

Brăduţul e cea mai de treabă fiinţă din lume. Ştii cât de repede creşte un brăduţ? Cam 35 cm pe an. O zecime de centimetru pe zi. Te-ai întrebat vreodată de ce un brăduţ creşte atât de încet?

Ca să nu te sperie, în pula mea.

Dacă te-ai plimba prin pădure şi un pui de brăduţ ar face zvâc! şi s-ar înălţa cu doi metri chiar în spatele tău, foşnind strident, probabil ai tresări şi cu siguranţă ai cădea în cur. Dacă eşti mai slab de înger, faci un atac de cord sau vreo cîcatoplexie panicoasă a vaselor de sânge din creier, şi ăla eşti.

Băiat simţit, brăduţul îşi sacrifică pentru ăia doi metri şase ani din viaţă, crescând doar şapte mm pe săptămână ca să nu-ţi facă surprize, să nu îţi perturbe plimbările, să nu te deranjeze. Chiar şi un brăduţ din cea mai necălcată taiga siberiană sau laponă se abţine să crească brusc, gândindu-se că uf!, dacă tocmai când mă apucă crescutul vine un explorator sau un pustnic şi zvâc! face un atac de cord.

Ce fiinţă discretă şi amabilă e brăduţul!

Şi tu cum îl răsplăteşti?

Căsăpind brăduţul cu drujba. Fără paravan. De faţă cu toţi fraţii lui din pepiniera de brăduţi, care nu pot face altceva decât să privească terifiaţi, ştiind că şi lor le vine rândul.

Spânzurând în sufragerie trupul mutilat al brăduţului, râzând şi veselindu-te în timp ce-i ornezi membrele neînsufleţite cu şiraguri de luminiţe chinezeşti cu 7 melodii. Şapte recviemuri sardonice pentru un brăduţ de doi metri, adică 5-10 ani de om sau… hm, 10 luni în ani de brad?

Dap, în ani de brad, zecile de milioane de brăduţi tăiaţi pentru crăciun sunt copii de ţâţă.

Din cauza TA se taie anual ZECI DE MILIOANE de SUGARI ai unei specii care-i atât de blândă şi de nobilă încât, deşi ar putea să-ţi dea ÎN ACEST MOMENT un atac de cord, alege să SE ABŢINĂ SĂ CREASCĂ ca nu cumva să TE DERANJEZE.

Crăciun fericit.

062plop

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net