Utopia Balcanica

A nins? 25 de tipuri de zăpadă cu care te-ai putea confrunta iarna asta

omdezapadaZăpada de tabloid
VEZI PE GEAM! Rămâi îngheţat când afli ce s-a depus pe maşina lui Nicolae Guţă! Au să-ţi curgă mucii de uimire!

Zăpada Antena 3
Domnul profesor Dan Voiculescu demontează fulg cu fulg minciunile lui Băsescu din dosarul “Precipitaţia”.

Zăpada bucureşteană
Ninge. E decât aicea loc de parcare. Dă şi tu de o cafea, boss.

Zăpada din Harghita şi Covasna
La Székelyföld încă din szeptember un zăpadă căzut, dar român tot spune că ei au venit primul în iarnă.

Zăpada vasluiană
Ninge. Ai putea să deszăpezeşti singur, dar lopata e în capătul celălalt al curţii, sub nămeţi. Într-un târziu vin jandarmii şi îţi sapă o cărare până la lopată. O găseşti, dar curtea e deja deszăpezită de jandarmi aşa că foloseşti lopata ca să îi dai vecinului în cap pentru că ţi-e sete şi el are vodcă.

Zăpada caracaleană
Ninge. Deszăpezeşti curtea cu un aspirator şi verşi sacul aspiratorului tot în curte. Te miri de ce nu s-a deszăpezit cum trebuie şi de ce glumesc unii că la tine în oraş s-a răsturnat sania cu proşti.

Zăpada democratică
E dreptul tău să-ţi alegi vremea. Candidaţii cu cele mai mari şanse iarna asta sunt zăpadă, ninsoare şi nea, dar tu ai între 18 şi 35 de ani şi eşti anti-sistem deci o să votezi omăt.

Zăpada comunistă
Ninge. Faci un bulgăre pe care îl împarţi în două. Cu jumate arunci tu în mine, cu jumate arunc eu în tine.

Zăpada comunistă adevărată
Fiecare dintre noi se bazează că celălalt o să facă bulgărele. Ninsoarea va fi oprită între orele 6 şi 22 pentru raţionalizarea consumului.

Zăpada comunistă Rogozanu
Nu ninge. Paradigma neoliberală a lui Fukuyama, care a prezis “sfârşitul verii”, este în mod evident sortită eşecului. Afară e senin şi sunt 30 de grade, oricât şi-ar dori profeţii pieţei libere să credem contrariul, unii dintre ei mergând într-atât de departe încât fac să cadă zăpadă din cer, ca o ultimă zvâcnire a neoconformismului neoconservatoristo-neozăpezist.

Zăpada capitalistă
Ninge. Faci un bulgăre mare. Investeşti jumate din bulgăre într-o avalanşă din Alpii elveţieni, ca să aibă copiii tăi suficientă zăpadă să se dea cu sania.

Zăpada capitalistă adevărată
Ninge. Te întreci cu prietenii cine prinde mai mulţi fulgi de zăpadă cu limba. O luaţi cu toţii foarte în serios. Trei ierni mai târziu, unul dintre voi ţine în gură o pâlnie cu diametrul de 40 de metri plină de zăpadă, unul a tocmit un sat de chinezi să prindă zăpadă cu limba pentru el, unul se chinuie să producă zăpadă sintetică din rapiţă şi altul e pe cale să te mănânce.

Zăpada capitalistă românească
Ninge. Din zăpada ta, statul îţi ia 60%, chipurile ca să construiască în piaţa publică un om de zăpadă frumos cu care să se joace copiii. Primăria acordă contractul unei firme obscure cu sediul într-un garaj, care păstrează trei sferturi din zăpadă şi subcontractează un meseriaş să se descurce cu restul de zăpadă. Trei ierni mai târziu, în piaţa publică e un cap de om de zăpadă sprijinit pe un băţ strâmb, iar Videanu are un palat de zăpadă la Snagov.

Zăpada românească pe scurt
A nins un pic în octombrie, dar s-a furat.

Zăpada nazistă
Ninge. Faci un om de zăpadă. Omul de zăpadă te trimite într-un lagăr pentru că eşti mai puţin alb decât el. Convins de superioritatea lui, omul de zăpadă încearcă să cucerească Rusia, dar e înfrânt de iarna rusească.

Zăpada filosofică
Sunt om de zăpadă şi nimic din ce e omenesc de zăpadă nu mi-e străin.

Zăpada Iliescu
Ză pezi are coming from ză scai.

Zăpada Ponta
Ninge, dar foarte puţin, pentru că e încă octombrie. 6 jandarmi te trag cu sania pe asfalt.

Zăpada Oprescu
Ninge. Există o soluţie foarte simplă pentru a preveni înzăpezirea oraşului. Ventilatoare uriaşe care împing zăpada înapoi în norul de unde a venit! Construcţia va dura 20 de ani, timp suficient să intrăm în Guinness Book cu cel mai mare om de zăpadă din lume.

Zăpada Mazăre
Ninge. Îi taxezi pe proprietarii de teleschiuri şi organizezi o paradă fastuoasă cu sănii trase de reni şi urşi polari. Şi cu tine costumat în Yeti şi cu Maia Morgenstern în rolul mamei lui Yeti.

Zăpada Putin
Ninge. Sunt suspect de mulţi oameni de zăpadă în cartier, şi toţi au căciuli din alea cu urechi. Potrivit Russia Today, oamenii de zăpadă vor un referendum pentru alipirea la Rusia. Kremlinul ia în calcul o intervenţie militară ca să se asigure că sunt respectate drepturile iernii ruseşti.

Zăpada americană
Nu ninge încă, dar oricând poate să ningă dinspre Rusia sau Iran. Construieşti la Deveselu o instalaţie care reperează fulgii de zăpadă şi trage în ei cu nişte fulgi mai mici. Citeşti toate mesajele despre ninsoare de pe Facebook, inclusiv alea private. Circulă zvonuri că ai avea închisori secrete unde suspecţii de terorism sunt săpuniţi şi puşi să mănânce zăpadă.

Zăpada ortodoxă
Ninge. E un fapt incontestabil, care reiese din însăşi fibra neamului românesc, că avem nevoie de 14 miliarde de euro ca să luăm o prelată pentru Catedrala Neamului.

Zăpada catolică
Ninge. Afară se joacă mulţi băieţi tineri.

Zăpada cu care şi evreii, şi arabii sunt de acord
Important e să nu ningă cu porc.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

8 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Silviu
Silviu
9 years ago

super )))

donjoe
donjoe
9 years ago

Şi după alegeri te trezeşti că iar a ieşit tot zloată. :)

rtdfgcv
rtdfgcv
9 years ago

ai uitat celebrul banc cu zăpada: omăt pe futa.

seba
seba
9 years ago

multumesc. era sa imi distrug laptopu nou cu ceai expulzat pe nas. numai va bulgaritz!

seba
seba
9 years ago

p.s. Zapada peste zarzavaturi: bulgari?

Andreea
Andreea
9 years ago

Nu te supara, mai Vasile, dar chiar nu ai de gand sa scrii nica despre zapada de la iasi!? aia din salcamii japonezi din fata primariei!?
Da, da, stiu ca a trecut o luna de cand a nins, dar poate totusi va mai ninge!?

trackback
De citit în drum spre casă - 60 - Georgeisme
7 years ago

[…] de tipuri de zăpadă pentru iarna […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net