Utopia Balcanica

Gabi Firea şi Klaus Iohannis. Adevărata poveste e cu cântec

Mai ieri, când am aflat că Romeo Fantastick m-a făcut prost, am glumit pe feisbuc că înţeleg – în sfârşit! – cum se simt ăştia pe care-i critică Gabi Firea.

Ştiţi voi, multă lume s-a supărat că Gabi l-a condamnat pe Klaus că-i un căpcăun rău fiindcă n-are copii. Că cum îşi permite Gabi să lanseze asemenea judecăţi, că l-a crescut aiurea pe fiu-său care a luat 1 la Bac. Şi alte comentarii de bun simţ de la oameni aşijderea de pe internet, care au considerat-o pe Gabi Firea o capră fără discernământ.

Dar eu m-am gândit la adevărata Gabi Firea, polimată de renume şi mamă eroină.

gabi A cărei faimă depăşeşte cu mult graniţele Ilfovului, ajungând până aproape de Videle.

Am conchis că Gabi nu-i atât de cizmă precum a lăsat să pară. Ba mai mult, cred că s-a supus voluntar dispreţului oamenilor de pe internet. S-a sacrificat, călcând peste antipatiile politice, pentru a-l apăra pe Klaus Iohannis de furia maselor la care, altfel, ar fi ajuns crudul adevăr.

Da, cred că Gabi Firea a făcut afirmaţiile alea tâmpite despre lipsa de copii a lui Klaus ca să distragă atenţia de la problema reală.

Îmi pare rău, Klaus, cineva trebuie să o zică.

Domnilor, o să vă zgudui universul.

KLAUS IOHANNIS NU A SCOS PÂNĂ ACUM NICI UN ALBUM CU CÂNTECE DE PETRECERE.

Serios. Citiţi-i CV-ul. Nicăieri nu apare vreun album de cântece de petrecere. Un oraş ca Sibiul a fost condus ani de zile de un om care n-a înregistrat în viaţa lui, dacă nu un album întreg, măcar 1 amărât de cântec de petrecere, pentru presă.

Ştii, domnule Klaus “Nu scot albume de muzică de petrecere” Iohannis, noi suntem români.

La români e o vorbă. Fiecare om trebuie să facă un copil, să sădească un pom şi să scoată un album de muzică proastă de petrecere. Dumneata, domnule Iohannis, chiar dacă ai venit din Saxonia cu nemţii dumitale şi cu weißwurstul sub şaua calului, eşti cetăţean român şi îi datorezi acestei ţări un album de cântece de petrecere.

Când mă gândesc că eşti tocmai neamţ. Am copilărit printre nemţi şi ştiu că se pricep la cântece de petrecere. Domnule Iohannis, wir haben in Düsseldorf die längste Theke der Welt, lai-lai, lai-lai? Domnule Iohannis, dumneata ce faci când e Oktoberfest? TACI? Un mare şi afon dos de palmă peste faţa fiecărui contribuabil din Sibiu şi din România.

klaus Dacă voiai să fii cetăţean israelian şi nu făceai armata, a doua zi te catapultau peste Iordan!

Şi iat-o, domnule Iohannis, pe Gabi Firea. Angajata duşmanului.

Gabi Firea a aflat despre dumneata că n-ai cântat vreodată o horă, o sârbă, un hăulit, un dârla-dârla. Putea să te şantajeze. Putea să te dea în gât. Putea să te calce în picioare ca pe un gândac din ăla mare şi negru (cum îi zice? un şvab! haha) dând un simplu telefon la RTV sau la A3. Îmi şi imaginez burtiera: Ne-lăutarul de la Sibiu! Klaus Iohannis, discografie zero!

Nobila Gabi Firea a vrut să te ajute. Cât boscorodeau toţi despre cum se fac copiii, aveai timp să mergi în afurisitul ăla de studio, să lălăi trei strofe peste un negativ cu taraful lui Botgros. Din şase case, una nu s-o găsi să fie casă de discuri?

Dar dumneata ai refuzat cu obstinaţie să cânţi, chiar şi după ce Gabi Firea şi-a jertfit imaginea pentru fair-play.

Până la urmă, ştii de ce a făcut-o, domnule Iohannis? Pentru că Gabi Firea îi poate privi oricând în ochi pe români.

Gabi Firea are nu unul, ci doi copii. Şi, mai important, nu unul, ci două albume de cântece de petrecere. Asta înseamnă să fii un bun creştin, un bun român, un bun cetăţean al ţării tale şi al Universului.

gabi Ăsta, în 2008, şi “De petrecere” în 2011.

Pe Gabi Firea n-a jenat-o să se ducă la Ovidiu Komornyk, domnule Iohannis, şi să-i spună “boss, fă-mi şi mie un album, mânca-ţi-aş”. De două ori. Dumneata ce scuză ai?

Schande, Herr Iohannis. Să vedem ce-au să zică ACUM judecătorii de compatibilitatea dumitale.

Şi voi, români care aveţi urechi să auziţi cântece de petrecere, sper că v-aţi lămurit cum e cu onoarea în ţara asta unde oameni care n-au scos în viaţa lor un album de muzică de petrecere umblă liberi pe străzi, ba chiar şi-ar dori funcţii în stat.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net