Utopia Balcanica

Cămătari, ceasornicari şi lucruri bine făcute

Glumeam şi noi mai devreme în redacţie: care-i diferenţa între Iohannis şi Ponta?

Dacă iese preşedinte, Iohannis o să-l pună la un moment dat procuror general pe Nuţu Cămătaru din greşeală. Ponta o să-l pună procuror general pe Nuţu Cămătaru pentru că vrea.

Nimeni nu şi-l doreşte pe Nuţu Cămătaru procuror general, nici măcar accidental, dar o greşeală poţi s-o mai scalzi, ba chiar poţi s-o repari făcând mai târziu greşeala opusă. Reaua intenţie, în schimb, dublată de oareşce dibăcie…

Un ceas care arată ora de două ori pe zi, din greşeală, e un ceas defect. Un ceas care arată ora de-a-n boulea pentru că aşa vrea el e probabil posedat de draci şi ar trebui închis cu şapte lacăte şi îngropat într-o albie de râu. Între un ceas defect şi unul posedat de draci, orice om căruia simţul aventurii i-a trecut în adolescenţă îl va alege pe cel dintâi.

Nu-i aşa că ar trebui să fim puţin îngrijoraţi, văzând că un ceas defect e cel mai bine făcut ceas de la care am putea avea pretenţia să ne arate ora în următorii ani?

Sau poate-i un şmenar ceasornicarul, şi n-a băgat baterii în el ca să ne convingă că-i defect şi să-l luăm pe celălalt. Că celălalt, ehei, n-o fi arătând el ora, o fi fumegând el a pucioasă, dar auzi ce frumos vorbeşte în limbi!

* * *

putinhuilo

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net