Utopia Balcanica

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

17 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
kongo
kongo
7 years ago

nasol pentru politicienii vestici prinsi la povestea asta, pentru ca ei traiesc din imagine. restul nu patesc nimic pentru ca nu prea e ilegal ce-au facut ei, cel putin in germania nu e ilegal, asa zice der spiegel.

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  kongo

Io nu văd ce e rău în a-ţi ţine banii sub palmier ca să eviţi tot soiul de taxe, da’ înţeleg de ce pe mulţi îi pasc niscai probleme legale; vorba melodiei, de unde băi nene atîta bănet.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  kongo

eu sint adeptul platirii impozitelor.
in principiu cei prinsi acolo cam pot sa-si justifice provenienta banilor, iar cei care nu pot, gen oligarhii rusi si diversi dictatori nici nu prea trebuie sa justifice :-)

garcea
garcea
7 years ago

fals, mai, kongo! ilegal nu´i atita timp cit sunt declarate conturile si veniturile la fisc.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

in principiu ai dreptate, numa ca domnu fonseca nu le-a deschis conturi in panama, ci le-a infiintat fonduri trust (de la incredere) care sint varianta engleza a unor firme de binefacere si caritate, care sint legale si care nu au un termen de la care infiintare la care sa-si inceapa activitatea, pur si simplu spui ac voiai sa-ti cvintumplezi suma pe care au gasit-o si abia apoi urma s-o declari si sa-ti incepi activitatea de caritate.
daca tu esti mai destept decit “der spiegel” de acuma te citesc pe tine in loc de prestigiosul magazin.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

sunt de acord, e prestigios, imi place si mie. Asta nu inseamna ca nu i liber de intoxicari(la comanda). Finanzamtu iti cere clar sa ti declari veniturile anual, ca ai tu si steuerberaterul tau chef sa le denumesti nu stiu cum si sa le dosesti pe o portita din dos e problema ta, principial Finanzamtu´vrea sa i declari si o ciunga gasita pe jos in timp ce te plimbai prin panama city.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

garcea, der spiegel nu face intoxicatii la comanda de care se poate prinde si garcea in trei minute :-)))
contabilitatile la firme si liberprofesionisti sint mai complicare si mai pline de gauri decit crezi tu de pe sezlong.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

ce sa facem, mai, paulica, nu toti trancanim ex catedra

garcea
garcea
7 years ago

Iti multumesc pt link dar nu pentru ca nu m´as uita regulat pe siteul spiegel(il si cumpar din cind in cind). Este un articol de opinie pe alocuri tendentios care incearca sa dezamorseze importanta panama leaks ului; ideea de baza este ca fiecare a inteles ce a vrut, e f nemultumit(autorul) ca este o campanie a süddeutsche zeitung ( hehe goncurentza hic) si ca tanti wagenknecht a semnalat ca nu apar decit f putine si relativ neimportante nume din hamerika asta din tz terabiti. zau,kongo, nu stiu cu cine crezi ca te incontrezi dar cel mai mare dusman al tau esti tu insuti respectiv complexul tau de superioritate( e fara cusur)

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

:-)
eu doar am postat inca un punct de vedere, si anume al unui editorielist care-mi place. nici macar n-am facut-o pentru tine, ma gindeam ca poate il citeste vasile.
ok, nu esti nici primul nici ultimul care are o fixa cu mine ma garcea.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

nope. uite te dau pe tine ca exemplu: ai n´ai ceva de zis torni din tine. cit timp esti condus de spiritu ´ludic e ok, d´aia e liber la comentarii. da´tu ai ceva usor enervant, cersetor de atentie care stie el muult mai bine si explica el de fapt cum sta treaba. eu doar fac blocaj la om, ca n baschet.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

amice, ma doare in cur ca te enervezi tu la ce scriu eu. daca te enervezi ai tu o problema, nu eu. eu sint doar uimit, dar daca tu crezi ca una din sarcinile vietii tale e sa dai replici suparate la tot ce scriu eu – go ahead! :-)
ma bucur de importanta pe care mi-o dai, dar ma si intristez un pic ca-ti faci rau la inima din cauza mea, dar asta e, am inteles ca nu te poti abtine si simti chemarea asta in tine. :-) vad ca ai gasit si o explicatie plauzibila tie la deranjamentul tau la mansarda :-)
deci, te rog, continua sa-mi acorzi importanta maxima, ma flateaza :-)

garcea
garcea
7 years ago

eh io zic ca te a atins mesagiu´, drept pt care pastrez tonul amical, ma gonoreaza.

kongo
kongo
7 years ago
Reply to  garcea

da, m-o gidilat in cur.

garcea
garcea
7 years ago
Reply to  garcea

îdila ´i mare & reciproca.

Vasile
Vasile
7 years ago
Reply to  garcea

Băieţi, băieţi…

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net